Στις κάλπες οι αμπελουργοί της Κρήτης

  04 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Στις κάλπες οι αμπελουργοί της Κρήτης

Σε εκλογές αμέσως μετά τις εθνικές - «για να αποκτήσει και πάλι νόμιμα εκλεγμένη εκπροσώπηση απέναντι στις εκάστοτε κυβερνητικές μεθοδεύσεις ο αμπελουργικός και ελαιοπαραγωγικός μας κόσμος» - θα προχωρήσει η Ομάδα Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης, όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο πρόεδρος της οργάνωσης Πρίαμος Ιερωνυμάκης, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για νέες κυβερνητικές μεθοδεύσεις λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, «που αδικούν την Κρήτη».

Συγκεκριμένα, ο ίδιος αποκαλύπτει ότι τελικά η κυβέρνηση, αντί για το υπόλοιπο 30% του ΕΛΓΑ από τις περυσινές αποζημιώσεις, θα βάλει γύρω στο 20%, «και αν», ενώ την ίδια ώρα έχει ανακοινώσει 2,2 εκατομμύρια ευρώ για τους παραγωγούς επιτραπέζιου σταφυλιού της Κορινθίας, έχοντας απορρίψει προηγουμένως ανάλογο αίτημα του νησιού μας!

Πολλά και σοβαρά ερωτηματικά βάζει ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης σε σχέση με τις εκλογικές περιφέρειες κυβερνητικών στελεχών. Κάνει λόγο στην εφημερίδα μας για «παροχολογία που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, όπως στις δεκαετίες του ’50 και του ’60»!

Ο συνδικαλιστής υποστηρίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά «τραύματα» στην αγροτική οικονομία της χώρας, αλλά δεν αποφεύγει και να πει ότι ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν εφαρμόσει μια σωστή αγροτική πολιτική για την πραγματική στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

«Απλά η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά σε βάρος των αγροτών και των κτηνοτρόφων, λόγω της πολιτικής των επιδοτήσεων που εφάρμοσε, κάτι ανάλογο με την πολιτική των επιδομάτων που εφάρμοσε στους άλλους κλάδους της οικονομίας», τόνισε.

Συνδικαλιστική εκπροσώπηση

«Η θητεία της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης έχει λήξει. Θα πηγαίναμε σε εκλογές πριν λήξει η θητεία της διοίκησης της οργάνωσης, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν λόγω των εκλογών που προηγήθηκαν και των εκλογών που θα έχουμε στις 7 Ιουλίου», εξήγησε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

Στο σημείο αυτό, ο συνδικαλιστής υπενθυμίζει πως πλέον πρόκειται για το μοναδικό συνδικαλιστικό όργανο το οποίο είναι θεσμοθετημένο και δομημένο σωστά και έχει πραγματικά δουλέψει και προσφέρει.

«Θεωρούμε ότι πρέπει η δράση αυτή να συνεχιστεί. Έτσι, γι’ αυτόν τον λόγο, μετά τις εκλογές θα ανακοινώσουμε ποια θα είναι η ημερομηνία των εκλογών. Θα συνεδριάσει το Δ.Σ. και θα αποφασίσουμε όλοι μαζί την ημερομηνία αυτή. Αυτή τη στιγμή, τα βλέμματα όλων είναι στις εθνικές εκλογές. Οπότε δε θα θέλαμε να μπαίναμε σε αυτή τη διαδικασία. Δε θα είχε νόημα και δε θα είχε και ουσία».

Η ημερομηνία των νέων εκλογών δε θα είναι πολύ κοντινή, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους αμπελουργούς που επιθυμούν να εγγραφούν ως νέα μέλη να το κάνουν, ώστε να αποκτήσει δύναμη η δική τους φωνή μέσα από την Ομάδα Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης. Ταυτόχρονα θα δοθεί η δυνατότητα σε όποιον αμπελουργό και ελαιοπαραγωγό επιθυμεί να βάλει υποψηφιότητα για τη νεοεκλεγείσα διοίκηση.

 

  04 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ