Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκε η Κρήτη

  23 March, 2022 ΑΡΘΡΑ
Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκε η Κρήτη

Φωτογραφία: ekriti.gr

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης ενώ κατά τόπους η χιονόπτωση ήταν έντονη.

Χαρακτηριστικό του σκηνικού ήταν ότι ακόμα και μέσα στο Ηράκλειο υπήρξε χιονόστρωση ενώ οι αστραπές και οι κεραυνοί έκαναν τη νύχτα μέρα.

Ακόμα ένα στοιχείο που συνέθεσε το σκηνικό της κακοκαιρίας ήταν ο κεραυνός που έπεσε γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα και αναστάτωσε αρκετές περιοχές ενώ στην περιοχή της φορτέτσας και του Αη Γιάννη οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους για να δουν τι είχε συμβεί καθώς ο ήχος θύμισε έκρηξη.

Παρόλα αυτά και σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν καταγράφηκαν προβλήματα από την κακοκαιρία ούτε κάποιο τροχαίο ατύχημα σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΕΚΑΒ.

Μόνο με αλυσίδες στο Οροπέδιο Λασιθίου

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται στο Οροπέδιο Λασιθίου εκεί όπου σήμερα τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω ψύχους ενώ  σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη η πρόσβαση στο Οροπέδιο γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, χρειάστηκε να γίνει επείγουσα μεταφορά ασθενούς με ασθενοφόρο του κλιμακίου ΕΚΑΒ Τζερμιάδων, από το Κέντρο Υγείας Οροπεδίου Λασιθίου, προς το Βενιζελειο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία και στα Ανώγεια όπου και εκεί οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

 

  23 March, 2022 ΑΡΘΡΑ