Στο ΚΥ Χάρακα γιατί εκεί τον δάγκωσε το ψάρι!

ekriti.gr  22 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στο ΚΥ Χάρακα γιατί εκεί τον δάγκωσε το ψάρι!

Χρειάστηκε να κάνει περισσότερα από 100 χιλιόμετρα με ένα σοβαρό δάγκωμα στο πόδι για να μπορέσουν τελικά να του παρασχεθούν οι Πρώτες Βοήθειες.

Όσο κι αν ακούγεται αδιανόητο, σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία που έγινε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, το περιστατικό συνέβη την Κυριακή στο Ηράκλειο, όταν ένας άνδρας με καταγωγή από τον Πύργο που εργάζεται μόνιμα στη Βρετανία, χρειάστηκε ιατρική φροντίδα έπειτα από δάγκωμα ψαριού. Ο άνδρας είχε έρθει για διακοπές στον τόπο καταγωγής του και πήγε για κολύμπι στα νότια παράλια του Ηρακλείου. Εκεί ξαφνικά ένιωσε ένα δάγκωμα που τον ανάγκασε να βγει από τη θάλασσα και να αναζητήσει βοήθεια, αφού το δάγκωμα συνοδεύτηκε από εντονότατους πόνους και πρήξιμο.

Με τη συνδρομή των φίλων του, ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο το οποίο και εφημέρευε, όπου για την εξέταση του, η υπάλληλος υποδοχής του ζήτησε το ΑΜΚΑ του. Επειδή όμως ο άνδρας δεν θυμόταν τον αριθμό ασφάλισης του από το Βρετανικό Σύστημα Υγείας, η υπάλληλος τον… έδιωξε, λέγοντας του πως το εφημερεύον νοσοκομείο δεν μπορεί να κάνει κάτι και ότι πρέπει να αναζητήσει βοήθεια στο Κέντρο Υγείας Χάρακα στο οποίο υπάγεται η περιοχή του.

Μη μπορώντας να κάνει κάτι περισσότερο, ο άνδρας επέστρεψε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου βεβαιώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης του τραύματος και έγινε η επισήμανση, πως ο άνθρωπος από καθαρό θαύμα γλύτωσε στην καλύτερη περίπτωση επιπλοκή και στην χειρότερη ένα σοβαρό αλλεργικό σοκ που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο πριν καν φθάσει στο Κέντρο Υγείας.

Το Ράδιο Κρήτη επικοινώνησε με τον Υποδιοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου κ. Γιώργο Μοσχοβάκη, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το περιστατικό, ωστόσο τόνισε πως ο ασθενής θα έπρεπε αν δεν έβρισκε λύση να απευθυνθεί στο … Γραφείο Εξυπηρέτησης του πολίτη, να δηλώσει το παράπονο του και να αναζητήσει μέσω αυτής της οδού λύση!

Θα όφειλε δηλαδή τραυματισμένος ο άντρας, να μπει σε μια ατέρμονη γραφειοκρατική διαδικασία, προκειμένου να διεκδικήσει το αυτονόητο, ελπίζοντας παράλληλα πως δεν είναι αλλεργικός στο ψάρι που τον δάγκωσε!

Παρ’ όλα αυτά, ο Υποδιοικητής παραδέχθηκε πως όλοι οι πολίτες έχουν και πρέπει να έχουν πρόσβαση στο Σύστημα Υγείας για Πρώτες Βοήθειες, είτε είναι ασφαλισμένοι είτε όχι. Ζήτησε μάλιστα από τη μητέρα του άνδρα, η οποία και έκανε την καταγγελία στο Ράδιο Κρήτη, να τον ενημερώσει αναλυτικά για το περιστατικό ώστε να υπάρξει πρόσθετη διερεύνηση.

 

ekriti.gr

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
ekriti.gr  22 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα