Στο «ψυγείο» και σήμερα η Κρήτη

  07 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στο «ψυγείο» και σήμερα η Κρήτη

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, των Σποράδων, της Εύβοιας και των Κυκλάδων καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές των νοτιοανατολικών ηπειρωτικών, του Αιγαίου και της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Ο καιρός θα βελτιωθεί από το πρωί και στην Κρήτη από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Αναλυτικότερα, το κύμα ψύχους άφησε στο «ψυγείο» χθες την χώρα και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και σήμερα. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν, έστω και παροδικά στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην κεντρική Ελλάδα. Από το απόγευμα αναμένεται να χιονίσει και σε περιοχές της Θράκης. Τοπικές βροχές και χιονόνερο θα σημειωθούν στα ανατολικά, τα νότια και τα Δωδεκάνησα, ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Αντίθετα, πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται να σημειωθεί στα δυτικά και την Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, καθώς μέχρι την Κυριακή αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία. Παράλληλα, θα παραμείνουν και οι θυελλώδεις άνεμοι, που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

O καιρός στην Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια και σήμερα στην Αττική- Πότε αναμένεται βελτίωση

Η κακοκαιρία χτύπησε και την Αττική χθες καθώς χιόνισε τόσο στην Πάρνηθα, όσο και στα βόρεια προάστια την νύχτα. Και σήμερα αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές των βορείων προαστίων με χαμηλότερο υψόμετρο. Βροχές και χιονόνερο αναμένονται στο υπόλοιπο Λεκανοπέδιο, αλλά από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση του καιρού, καθώς τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά.

 

  07 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα