Στο στόχαστρο των ελέγχων για αδήλωτη εργασία  περιοχές της Μεσαράς

  30 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Στο στόχαστρο των ελέγχων για αδήλωτη εργασία  περιοχές της Μεσαράς

Εντείνονται οι έλεγχοι για τη «μαύρη εργασία» στην Κρήτη

Μέσα σε 8 ημέρες πραγματοποιήθηκαν 1.120 έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές όλης της χώρας, με το Υπουργείο να υπολογίζει πως οι έλεγχοι θα ξεπεράσουν τους 18.000 μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου, όποτε και θα διεξάγονται.

Τη νέα πανελλαδική «εξόρμηση» των ελεγκτικών σωμάτων του υπουργείου Εργασίας, προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε συνάντηση που είχε με τους Διευθυντές των Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) και των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (Π.Ε.Κ.Α) του ΕΦΚΑ.

 

Τα κλιμάκια των ελεγκτών των δύο σωμάτων, πλέον, αξιοποιώντας πλήρως τις πληροφορίες που παρέχει το Πληροφοριακό Σύστημα του υπουργείου Εργασίας «Εργάνη», θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε επιχειρήσεις και περιοχές με αποδεδειγμένη παραβατική συμπεριφορά και όχι τυφλά ή σε συνεπείς επιχειρήσεις όπως συνηθιζόταν.

Πάνω από 1.120 έλεγχοι

Μέχρι σήμερα, 8 μέρες μετά την πρώτη υπουργική εντολή για καθολικούς ελέγχους, έχουν διενεργηθεί πάνω από 1.120 στοχευμένοι έλεγχοι από τους 613 επιθεωρητές του ΣΕΠΕ και τους 183 ελεγκτές του ΕΦΚΑ σε επιχειρήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια και αυτοί θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Ήδη, όπως αναφέρει το ethnos.gr, οι στοχευμένοι ελέγχοι φέρνουν αποτελέσματα συμμόρφωσης, αλλά η προσπάθεια θα συνεχιστεί αταλάντευτα, καθώς αποτελεί κύριο στόχο του υπουργείου η περιφρούρηση της αγοράς εργασίας από καταχρηστικές συμπεριφορές σε βάρος των εργαζομένων, των συνεπών εργοδοτών, αλλά και των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι περιοχές της Κρήτης που μπαίνουν στο «στόχαστρο»:

Οι έλεγχοι θα ενταθούν με έμφαση τις παρακάτω περιοχές της Κρήτης:

Ηράκλειο
Ρέθυμνο
Χανιά
Αγιος Νικόλαος
Ιεράπετρα
Σητεία
Χερσόνησος
Μάταλα
Ελούντα
Μάλια
Σταλίδα
Νεάπολη
Μοίρες
Αγία Πελαγία
Πλακιάς
Κεραμόκαμπος
Τσούτσουρας
Σταλός
Αγία Μαρίνα
Τυμπάκι
Γούβες
Πάνορμο
Βάι
Καστέλι
Αρκαλοχώρι
Πισκοπιανό
Πλακιάς

Οι λοιποί τουριστικοί προορισμοί που θα ελεγχθούν:

Παράλιες και τουριστικές περιοχές της περιφέρειας Αττικής
Νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Λήμνος, Σάμος, Χίος, Θάσος και Ικαρία)
Σποράδες (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλλόνησος, Σκύρος)
Νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ιδιαίτερα Κυκλάδες και Δωδεκάνησα (Μήλος, Σίφνος, Σέριφος, Νάξος, Κουφονήσια, Πάρος, Αντίπαρος, Άνδρος, Κέα, Σύρος, Τήνος, Κάλυμνος, Λέρος, Κύθνος, Πάτμο, Αστυπάλαια, Σύμη, Σαντορίνη, Ίος, Μύκονος, Κάρπαθος, Κως, Ρόδος)
Νησιά Ιονίου (Λευκάδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Παξοί)
Παράκτιες τουριστικές περιοχές Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας (παραλιακή ζώνη Λάρισας και Μαγνησίας), Κ. Μακεδονίας (Χαλκιδική, Πιερία,) και Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (Καβάλα).

 

  30 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ