Στον διαδραστικό χάρτη της Καλοσύνης και ο τοίχος των Νηπιαγωγείων Τυμπακίου

mesaralive.gr  01 April, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στον διαδραστικό χάρτη της Καλοσύνης και ο τοίχος των Νηπιαγωγείων Τυμπακίου

Φώτο: mesaralive

Στον διαδραστικό χάρτη όπου βρίσκονται όλα τα σημεία με τοίχους καλοσύνης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τη δική του θέση πήρε και ο Τοίχος της Καλοσύνης των Νηπιαγωγείων Τυμπακίου!

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των  Νηπιαγωγείων Τυμπακίου, ευαισθητοποιημένος σε θέματα κοινωνικά, πήρε  την πρωτοβουλία μιας δράσης που ξεφεύγει από τα στενά όρια του Νηπιαγωγείου και εξαπλώνεται προς κάθε συνάνθρωπο, συντοπίτη που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης. Το mesaralive.gr  «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή την σπουδαία αυτή δράση με δημοσιεύματα  (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και (ΕΔΩ) και (ΕΔΩ) και συνεχίζει να προβάλει την σημαντική αυτή δράση με την ευχή να δημιουργηθούν στη Μεσαρά και άλλοι Τοίχοι Καλοσύνης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων Τυμπακίου σε σχετικό ενημερωτικό ανέφερε «Με μεγάλη χαρά και σε συνεργασία με τις διευθύντριες των Νηπιαγωγείων και των νηπιαγωγών, υλοποιήθηκε η ιδέα του « Τοίχου της Καλοσύνης », ενός τοίχου προσφοράς στο συνάνθρωπο. 
Η ιδέα πρωτοεμφανίστηκε σε μια πόλη του Ιράν, στην προσπάθειά τους να απλώσουν ένα χέρι βοηθείας στους «ανθρώπους με τις χαρτόκουτες», όπως χαρακτηρίζουν τους άστεγους στη χώρα τους. Φαγητό, ρούχα και παπούτσια κρέμονται στους τοίχους της καλοσύνης συνοδευόμενα από το μήνυμα «Αν δεν το χρειάζεσαι άφησέ το, αν το χρειάζεσαι πάρ΄το». Σύντομα η ιδέα αυτή εξαπλώθηκε ανά τον κόσμο φτάνοντας μέχρι και στην Κρήτη.
Στον τοίχο μας λοιπόν κρατάμε την ίδια φράση, προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να κρεμάσουν ρούχα, παπούτσια με τις απαραίτητες πληροφορίες να αναγράφονται σε εμφανές σημείο (νούμερο, φύλο), φαγητό με ημερομηνία παρασκευής, τρόφιμα, ίσως και κάποια φάρμακα, που δεν τα χρειάζονται, και τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη να έρχονται και να παίρνουν αυτό που χρειάζονται.
Επίσης, αποτελεί μάθημα ζωής για τα μικρά μας παιδιά, που περνάνε καθημερινά από εκεί καλλιεργώντας τους το αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης.
Ο τοίχος της καλοσύνης βρίσκεται στην Βορειοανατολική πλευρά των Νηπιαγωγείων Τυμπακίου. Είμαστε σίγουροι εκ των προτέρων ότι η ανταπόκριση θα είναι άμεση και μεγάλη».

 

mesaralive.gr  01 April, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα