Στον  Εισαγγελέα για τους λαθρομετανάστες στα νότια παράλια της Μεσαράς

mesaralive.gr  11 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Στον  Εισαγγελέα για τους λαθρομετανάστες στα νότια παράλια της Μεσαράς

Φωτο:efthia.gr

Τρία άτομα, δύο άντρες και μια γυναίκα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές, για μεταφορά διευκόλυνση και παράνομη είσοδο στη χώρα 16 μη νόμιμων μεταναστών.

Επίσης συνελήφθησαν και οι 16 μη νόμιμοι μετανάστες ηλικίας από 16 έως 34 ετών που έφτασαν στα νότια παράλια της Μεσαράς από την Αίγυπτο.

Άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του ΤΑΕ Μεσαράς, συνέλαβαν σε συνεργασία με τις Λιμενικές αρχές, εντόπισαν σε ερημική παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου Φαιστού, δεκαεπτά μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Αιγύπτου.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση και την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε προγενέστερο χρόνο, ο 34χρονος ένας εκ των μη νόμιμων μεταναστών, επικοινώνησε με την 59χρονη και συμφώνησαν να τους παραλάβει με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, από συγκεκριμένο σημείο σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Άμεσα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, εντοπίστηκε στο συμφωνηθέν σημείο το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η 59χρονη με τον 72χρονο, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Από την συνεχιζόμενη προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί έφτασαν στην Κρήτη μέσω θαλάσσης από την Αίγυπτο, το πρωί της 06.10.2015, όπου τους περίμεναν τέσσερα  (4) άγνωστα άτομα, (τα οποία και αναζητούνται), ένας εκ των οποίων είναι 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ και τους οδήγησαν σε ακατοίκητη οικία σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, όπου και παρέμειναν, ενώ τα άγνωστα άτομα απεχώρησαν.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  δύο εκ των μη νόμιμων μεταναστών (34χρονος και 20χρονος) διότι αρχικά δήλωσαν ψευδή στοιχεία.

Το εν λόγω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

 

mesaralive.gr  11 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα