Συγκέντρωση κατά Φίλη για την... ακύρωση της γενοκτονίας

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ  06 November, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Συγκέντρωση κατά Φίλη για την... ακύρωση της γενοκτονίας

ΦΩΤΟ newsit.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στην πλατεία Συντάγματος, για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων.

Η συγκέντρωση στιγματίστηκε από την άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, στον οποίο πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και ξύλα στο κεφάλι και τον χτύπησαν στο πρόσωπο.

Λίγο αργότερα, διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην τουρκική σημαία και έστησαν... χορό γύρω της, φωνάζοντας: "Σκατά, σκατά στον τάφο του Κεμάλ" και "Τούρκοι θα πεθάνετε σε χώμα ελληνικό".

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, “η παραμονή του αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο Υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια”, ενώ στο κάλεσμα της αναφέρει ότι η συγκέντρωση γίνεται ενάντια “στις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, αλλά και την γενικότερη στάση της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό”.

Ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος και η Άννα Καραμανλή δίνουν το παρών στη συγκέντρωση.

Ο υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, δήλωσε: "Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας".

Ο υπουργός συμπλήρωσε πως "αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία, με αυστηρή επιστημονική έννοια".

Ενώ συνέχισε, λέγοντας πως "αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα και επαναλαμβάνω, επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση, όσο αιματηρή και αν είναι, και άλλο πράγμα η γενοκτονία και το ολοκαύτωμα".

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

 

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ  06 November, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα