Συμβάσεις για δύο σημαντικά έργα στο Δήμο  Γόρτυνας

mesaralive.gr  26 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Συμβάσεις για δύο σημαντικά έργα στο Δήμο  Γόρτυνας

Φωτο: mesaralive.gr

Υπεγράφησαν σήμερα Πέμπτη 26 Απριλίου οι συμβάσεις για δύο σημαντικά έργα σε περιοχές του Δήμου Γόρτυνας.

Πρόκειται για τις εργασίες ανάπλασης και αναβάθμισης τμήματος του δρόμου μπροστά από την είσοδο του αύλειου χώρου του Ιερού Ναού της Παναγίας της Αλμυρής,  καθώς επίσης και επισκευή και συντήρηση του ∆ημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Αγίου Θωμά ∆ήμου Γόρτυνας.

Σύμβαση για ανάπλαση στην Αλμυρή

Η σύμβαση για τις Εργασίες ανάπλασης - αναβάθµισης τµήµατος οδού έµπροσθεν εισόδου αύλειου χώρου Ιερού Ναού Παναγίας Αλµυρής είναι  Προϋπολογισμού Μελέτης  60.000,00€ και Κωδ. Προϋπολογισμού: 64.7323.0510. Η σύμβαση υπογράφηκε  με την Εταιρεία ‘’Χ.ΛΥΔΑΚΗΣ Α.Ε.’’, η οποία καλείται εφεξής ανάδοχος του έργου.

            Σύμφωνα με την υπ'αριθμό 66/2017µελέτη ο ∆ήµος Γόρτυνας θα προβεί σε εργασίες  αναβάθµισης τµήµατος της οδοποιίας (αγροτική οδός) η οποία διέρχεται έµπροσθεν της εισόδου του αύλειου χώρου του Ιερού Ναού Παναγίας Αλµυρής.

            Συγκεκριµένα προβλέπεται να γίνει καθαίρεση των υφιστάµενων σαθρών τσιµέντων του δρόµου, γενικές εκσκαφές και κατασκευή επιχωµάτων για τη διαµόρφωση του οδοστρώµατος, τσιµεντόστρωση του διαµορφωµένου οδοστρώµατος µε σκυρόδεµα κατηγορίας C12/15, µε χρήση δοµικού πλέγµατος, καθώς και κατασκευή κάθετων ζωνών (πλάτους 80 εκ. έως 1 µέτρο), ανά 7 µέτρα περίπου µε κυβόλιθους από φυσικούς λίθους.

             Επίσης προβλέπεται η κατασκευή φρεατίου οµβρίων υδάτων, λίθινων απλών καθιστικών, µικρών τοίχων από αργολιθοδοµή, καθώς και ξύλινης περίφραξης σε τµήµα κατά µήκος του ρέµατος.

                    Το έργο χρηµατοδοτείται από το Πρόγραµµα ∆ηµοσίων Επενδύσεων σύµφωνα µε το υπ. αριθµό 182528/5.9.2016 έγγραφο της Περιφέρειας Κρήτης, µε Α∆ΑΜ:6ΣΤΙ7ΛΚ-1ΒΣ και CPV:45112730-1 (Εργασίες διαµόρφωσης τοπίου για οδούς – αυτοκινητόδροµου).

 

  Εργασίες στον Άγιο Θωμά

Και η  δεύτερη σύμβαση  υπογράφηκε  σήμερα  Πέμπτη 26 Απριλίου και αφορά εργασίες επισκευής και συντήρησης του ∆ημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Αγίου Θωμά ∆ήμου Γόρτυνας>> Προϋπολογισμού Μελέτης : 51.600,00€ και Κωδ. Προϋπολογισμού: 64.7326.0507με την Εταιρεία ‘’Χ.ΛΥΔΑΚΗΣ Α.Ε.’’, η οποία καλείται εφεξής ανάδοχος του έργου.

          Σύμφωνα με την υπ' αριθμό 52/2017µελέτη ο ∆ήµος Γόρτυνας πρόκειται να προβεί σε εργασίες επισκευής και συντήρησης του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγίου θωμά Δήμου Γόρτυνας.

            Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην αντικατάσταση παλαιών κουφωµάτων (φεγγίτες), χρωµατισµούς εσωτερικά του ∆ηµοτικού Σχολείου, επίστρωση µε βιοµηχανικό δάπεδο και στεγανωτική επίστρωση δώµατος µε τσιµεντοειδή υλικά του Νηπιαγωγείου.

 

           Το έργο χρηµατοδοτείται από το Π.∆.Ε.(Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) σύμφωνα με την υπ.αριθµό 174442/23.08.2017 απόφαση χρηµατοδότησης της Περιφέρειας Κρήτης  µε Α∆Α:ΩΖ8Ψ7ΛΚ-ΞΑΦ και CPV:45214210-5(Κατασκευαστικές εργασίες για σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), µε το ποσό των 51.600,00 €.

 

Ο Δήμος Γόρτυνας ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και για τα δύο έργα.

            .

 

mesaralive.gr  26 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ