Συμπορευόμενοι με τους νέους - Μια φωνή... ελπίδας από τη Μεσαρά

mesaralive.gr  22 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Συμπορευόμενοι με τους νέους - Μια φωνή... ελπίδας από τη Μεσαρά

Περίπου μισό εκατομμύριο νέοι Έλληνες έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα για να πάνε στο εξωτερικό για εξέλιξη και πρόοδο, μιας και η χώρα μας ασθενεί.

Θλιβερό να συνειδητοποιείς την τόσο μεγάλη απώλεια, όμως ενθαρρυντικό όταν ακούς πως αρκετοί νέοι διάλεξαν να μείνουν και να παλέψουν όπως μπορούν, με μοναδικό όπλο τη φλόγα στο εσωτερικό της νεανικής ψυχής τους.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένη θα αναφέρω το όνομα της Ιφιγένειας Γρινιαράκη, ορμώμενη από το Τυμπάκι γεμάτη φλόγα και θέληση να γυρίσει σελίδα στο μελανό βιβλίο της κρίσης αξιών της κοινωνίας μας.

Η Ιφιγένεια με τον αυθορμητισμό της νιότης της αλλά και τον εύλογο θυμό γιατί ενίοτε βρίσκει ώτα κλειστά και πολλές δικαιολογίες για αποφυγή ευθυνών, προσπαθεί ν’ ακουστεί η φωνή της μέσω του έργου της. Το έργο, οι δραστηριότητες και το project της «Το σώμα μου μέσα από την Τέχνη» δείχνει την ανάγκη της ίδιας και των νέων γενικότερα, να επαναπροσδιορίσουν και να οριοθετήσουν τη ζωή τους αλλά και να βάλουν στόχους για να τους πραγματοποιήσουν.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να μην αδρανείς μπροστά στις αρνητικές σελίδες της κοινωνίας θεωρώντας ότι κάποιος θ’ αναλάβει τις ευθύνες και θα παράξει έργο ουσιαστικό. Να λες πως εσύ και μόνο εσύ θα σώσεις τον κόσμο και θα φέρεις τη λύση μέσω του έργου σου!

Η Ιφιγένεια σε μια σύντομη συζήτησή μας, ανησυχεί και προτείνει στους νέους της Μεσαράς να συναντηθούν και να συζητήσουν για το μέλλον τους για τις σκέψεις τους, τα οράματά τους και πώς θα τα υλοποιήσουν.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό, μας λέει η ίδια να υπάρχει πράξη μέσα στο χώρο των Μουσείων με παιδιά και νέους. Στην ουσία η Ιφιγένεια δεν μένει στη θεωρία ή στις όμορφες ουτοπικές θεωρίες, περνάει δίχως δισταγμό στην πράξη όπως άλλωστε κάνουν οι νέοι. Ας τους βοηθήσουμε όλοι εμείς για την πραγματοποίηση των οραμάτων τους σε χαλεπούς καιρούς με αμφισβητούμενες αξίες!

Εύα Kαπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli Federico II”].

 

mesaralive.gr  22 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα