Συναγερμός στον ΕΟΦ για 50.000 εμβόλια

  01 February, 2019 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Συναγερμός στον ΕΟΦ για 50.000 εμβόλια

Την ώρα που το ΚΕΕΛΠΝΟ καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν ο ΕΟΦ προχωρά σε άμεση εισαγωγή 50.000 αντιγριπικών εμβολίων.

Σε φιάσκο κινδυνεύει να καταλήξει το σχέδιο αντιμετώπισης της εποχικής γρίπης από τις αρχές. Μετά από επιπλοκές της γρίπης και το θάνατο 12 ανθρώπων το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της γρίπης. 

Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι η έκκληση ήρθε πολύ αργά και ο αριθμός των εμβολίων δεν ήταν επαρκής. Αρχικά η εμβολιαστική περίοδος, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι από τον Σεπτέμβριο μέχρι και το πολύ τον Νοέμβριο. Ο εμβολιασμός μέσα στην κορύφωση της εποχικής γρίπης είναι αμφίβολο αν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού χάθηκε το χρονικό «παράθυρο» που το εμβόλιο θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τις επιπλοκές της γρίπης. 
 

Παράλληλα ο αριθμός των εμβολίων ήταν μικρός και το υπουργείο Υγείας μετά την έκκληση για εμβολιασμό έδωσε εντολή στον ΕΟΦ για την άμεση εισαγωγή επιπλέον 50.000 αντιγριπικών εμβολίων.

 
 


Όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, η συγκεκριμένη παραγγελία «διασφαλίστηκε παρά τη δυσκολία ανεύρεσης αντιγριπικών εμβολίων σε παγκόσμιο επίπεδο». Όσον αφορά στην αναγκαία και απαραίτητη αντι-ιική θεραπεία, τονίζεται ότι έχει εξασφαλιστεί πλήρης επάρκεια, επισημαίνει ο Ε.Ο.Φ, ο οποίος ενημερώνει ότι φέτος εισήχθησαν και δόθηκαν, πάνω από 2.100.000 δόσεις αντιγριπικών εμβολίων.
 
Επίσης σημειώνει ότι, τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.
 

 

  01 February, 2019 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα