Συνάντηση με τον Βορίδη για το θέμα του δάκου

cretalive.gr  18 November, 2019 ΑΡΘΡΑ
Συνάντηση με τον Βορίδη για το θέμα του δάκου

Η Περιφέρεια καταθέτει την πρότασή της για καταβολή αποζημιώσεων

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεταφέρεται την ερχόμενη Παρασκευή η τεράστια καταστροφή που προκάλεσε εφέτος ο δάκος στους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης.

Η ζημιά ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ κι αν συνυπολογίσουμε και το "κανόνι" της Thomas Cook, μιλάμε αυτομάτως για απώλειες άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ σε επίπεδο τοπικής οικονομίας.

Ο Αντιπεριφερειαρχης Πρωτογενούς Τομέα Μανόλης Χνάρης, θα έχει στις 22 Νοεμβρίου συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βοριδη και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου.

"Εμείς ως Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα επιστημονικά και ερευνητικα Ιδρύματα του νησιού μας θα προσπαθήσουμε να τεκμηριώσουμε την πρόταση μας για καταβολή αποζημιώσεων το επόμενο διάστημα", δήλωσε ο κ. Χνάρης και πρόσθεσε:

"Λόγω των έκτακτων κλιματολογικών συνθηκών που έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα, ειδικότερα το φθινόπωρο, έχει προκληθεί έξαρση του δακου, με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ σοβαρές ζημιές και μείωση της παραγωγής και σε κάποιες περιπτώσεις επιπτώσεις και στην ποιότητα του ελαιολάδου".

 

cretalive.gr  18 November, 2019 ΑΡΘΡΑ