Συνεχίζει στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ-”Πικρός” αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό (hl)

  25 February, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Συνεχίζει στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ-”Πικρός” αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό (hl)

Μετά την ολοκλήρωση και των αγώνων ρεβάνς στα play offs του Europa Conference League, συμπληρώθηκε το «παζλ» των ομάδων που θα συμμετάσχουν στους αγώνες των «16» της διοργάνωσης. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (25/02) στις 14:00 στα κεντρικά της UEFA στη Νιόν. Ο ΠΑΟΚ μετά την ιστορική του πρόκριση απέναντι στη Μίντιλαντ θα βρίσκεται στο Β γκρουπ.

Οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ: Τις 8 ομάδες που τερμάτισαν στην 1η θέση των ομίλων της διοργάνωσης (που θα έχουν τις ρεβάνς στις έδρες τους) και τις 8 που προέκυψαν μέσα από τα παιχνίδια των play offs. Και σε αυτή τη φάση ισχύει ο περιορισμός που δεν επιτρέπει σε ομάδες απ' την ίδια χώρα να κληρωθούν μεταξύ τους. Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 10 Μαρτίου και οι ρεβάνς στις 17 Μαρτίου 2022.

ΟΙ 16 ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Α' ΓΚΡΟΥΠ (ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ)
Αλκμααρ (Ολλανδία)
Βασιλεία (Ελβετία)
Κοπεγχάγη (Δανία)
Φέγενορντ (Ολλανδία)
Γάνδη (Βέλγιο)
ΛΑΣΚ Λίντσερ (Αυστρία)
Ρεν (Γαλλία)
Ρόμα (Ιταλία)

Β' ΓΚΡΟΥΠ (ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ PLAY OFFS)
Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
Παρτιζάν (Σερβία)
Μαρσέιγ (Γαλλία)
Λέστερ (Αγγλία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Φίτεσε (Ολλανδία)
ΠΑΟΚ (Ελλάδα)

Σκληρή τιμωρία της Αταλάντα στον ασθενικό Ολυμπιακό

Η Αταλάντα έστησε ποδοσφαιρικό πάρτι στο Γ. Καραϊσκάκης, όπου διέλυσε τον Ολυμπιακό με 0-3. Οι Ερυθρόλευκοι του Πέδρο Μαρτίνς εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στο ματς της χρονιάς, γνώρισαν βαριά ήττα στην έδρα τους και με συνολικό σκορ 1-5 αποκλείστηκαν από τα πλέι οφ του Europa League.

 Για άλλη μια χρονιά οι Πειραιώτες, μολονότι δήλωναν πως έχουν όνειρα και υψηλές βλέψεις για μια υπέρβαση στα Κύπελλα Ευρώπης, προσγειώθηκαν απότομα από την Αταλάντα που με δύο καθαρές νίκες έδειξε την ανωτερότητά της στα 180' των δύο αναμετρήσεων και δίκαια πήρε το εισιτήριο για τους 16 της διοργάνωσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της ομάδας απ' το Μπέργκαμο ήταν ο Ουκρανός Μαλινόβσκι, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ αφιερώνοντάς τα στην πατρίδα του που περνά δύσκολες ώρες...

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο με τον Ολυμπιακό να έχει ελαφρώς την κατοχή της μπάλας. Η μοναδική φορά που απείλησε ωστόσο ήταν με ένα μακρινό σουτ του Μαντί Καμαρά στο 6' που κατέληξε λίγο άουτ. Αντιθέτως, η Αταλάντα ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική καθώς στη μία φάση που δημιούργησε τη μετουσίωσε σε γκολ. Ο Ντε Ρουν πάσαρε προς τον Μέλε που πάτησε περιοχή. Ο Λαλά φάνηκε να ελέγχει τη φάση μπαίνοντας μπροστά απ' τον Δανό, ο οποίος όμως πρόλαβε και σούταρε ανοίγοντας το σκορ (0-1).

 Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το... σοκ του 0-1 κι αντί να βγάλει αντίδραση έβγαλε ακόμη περισσότερο άγχος και εκνευρισμό στο παιχνίδι του, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η ιταλική ομάδα, η οποία στο 66' σκόραρε για δεύτερη φορά. Η μπάλα... χάθηκε απ' τον γρήγορο συνδυασμό των Μπογκά, Κουπμάινερς και Μαλινόβσκι, ο οποίος εκτέλεσε μέσα απ' την περιοχή γράφοντας το 0-2. Ο Ουκρανός άσος έσπευσε μάλιστα να πανηγυρίσει αποκαλύποντας ένα μπλουζάκι που φορούσε με το μήνυμα «Όχι πόλεμος στην Ουκρανία», ενώ έκανε με τα χέρια του την χαρακτηριστική κίνηση της προσευχής...

 Το... μαρτύριο δεν είχε τελειωμό για τον Ολυμπιακό καθώς στο 69' και πάλι ο Μαλινόβσκι βρήκε δίχτυα. Με ένα καταπληκτικό σουτ έξω απ' την περιοχή ο Ουκρανός διαμόρφωσε το 0-3 και μετέτρεψε σε περίπατο την πρόκριση των Μπεργκαμάσκι.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ (46' Μασούρας), Λαλά (67' Βρουσάι), Ρέαμπτσουκ, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά (67' Ελ Αραμπί), Αγκιμπού Καμαρά, Τικίνιο, Ονιεκούρου (60' Βαλμπουενά).

Αταλάντα: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ (90' Τσιντατίνι), Τζιμσίτι, Χάτεμπορ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Μέλε (84' Πετσέλα), Μαλινόβσκι (84' Μιχάλκα), Πεσίνα (57' Κουπμάινερς), Πάσαλιτς (56' Μπογκά).

 

  25 February, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα