Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Τεχνών Δ. Φαιστού στο αλσύλλιο του Κούλε

mesaralive.gr  03 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Τεχνών Δ. Φαιστού στο αλσύλλιο του Κούλε

Και οι επόμενες τρεις μέρες γεμάτες Τέχνη και Πολιτισμό

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα το Φεστιβάλ Τεχνών Δήμου Φαιστού 2018. Να υπενθυμίσουμε ότι ο  Δήμος Φαιστού στην προσπάθειά του ν΄αναδείξει τους καλλιτέχνες  της περιοχής  αλλά και να δώσει την ευκαιρία στους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου  να γνωρίσουν τις τέχνες και τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα του τόπου μας,  διοργανώνει από την περασμένη Δευτέρα 27 Αύγουστου «Φεστιβάλ Τεχνών» στο Αλσύλλιο του Κούλε στις Μοίρες. Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται μεθαύριο Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου , ενώ οι εκδηλώσεις ξεκινούν καθημερινά από τις 8 το απόγευμα και διαρκούν μέχρι τις 12 το βράδυ.

Ο κόσμος έχει την ευκαιρία να απολαύσει πλήθος  καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως:

• Βιωματικό εργαστήρι εικαστικών τεχνών για παιδιά και ενήλικες
• Έκθεση χειροτεχνίας ( υφαντικής, κατασκευής κοσμήματος κ.α.)
• Μουσικές βραδιές με Κρητική παραδοσιακή, έντεχνη,ροκ και λαϊκή μουσική
• Παρουσίαση Κρητικών χορών
• Αφήγηση παιδικού παραμυθιού - θεατρικό παιχνίδι για παιδιά
• Βραδιές ποίησης και Κρητικής μαντινάδας
• Ζωγραφική με ομάδες νέων - ΄΄grafiti΄΄
• Θεατρικές παραστάσεις – μουσικές συναυλίες
• Έκθεση βιβλίου των συγγραφέων του Δήμου Φαιστού
• Χειροτεχνία με έργα σε πέτρα-γλυπτική, σύνθεση διαφόρων υλικών και ΄΄ytong΄΄
• Προβολή παιδικής ταινίας κ.α.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο φεστιβάλ οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι φορείς του Δήμου μας, καθώς και οι καλλιτέχνες και οι συνεργάτες των εκδηλώσεων, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

 

Το πρόγραμμα της Δευτέρας

Συντονιστές: Βασιλάκη Μαρία και Δασκαλάκης Γιάννης

 

Με αφήγηση παραμυθιού από την Στέλλα Κανάκη ξεκινά σήμερα Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Τεχνών Δήμου Φαιστού. Επίσης οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφτούν τις εκθέσεις βιβλίου, εικαστικών και χειροτεχνίες και να παρακολουθήσουν την μικρού μήκους ταινία του ΓΕΛ Μοιρών 2018 «Ένα ποτήρι νερό» (Στέφανος Παναγιωτόπουλος)

Ακόμα σήμερα το βράδυ στις 9 ανεβαίνει η θεατρική παράσταση «Η θυσία του Αβραάμ» του Βιτσέντζου Κορνάρου από το Σύλλογο «Γνωσιακό ταξίδι» ενώ θα ακολουθήσουν Μαντινάδες από τον Μακρυδάκη Μανώλη. Η βραδιά θα κλείσει  με κρητική μουσική από το συγκρότημα του Μανώλη Σαββάκη (λύρα), Αποστολάκη Μπάμπη (λαούτο) και Ροδουδάκη Γιώργου (λαούτο) καθώς και κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστελίου «Λαβύρινθος».

 

Το πρόγραμμα της Τρίτης 4 Σεπτεμβρίου

Συντονιστές: Βασιλάκη Μαρία και Δασκαλάκης Γιάννης

Το πρόγραμμα  της Τρίτης περιλαμβάνει εκθέσεις βιβλίου και εικαστικών καθώς και χειροτεχνίας

Επίσης κρητική συναυλία στο «Γνωσιακό ταξίδι» με λύρα των Φραγκιαδάκηδων με κρητική μαντινάδα παό την Φρόσω Γιατρομανωλάκη με τη χορωδία «Ενωδία» και χορό. Επίσης Μαντινάδες από τον Δημήτρη Κοτσάκη και κρητική μουσική με το συγκρότημα του Γιώργου Κλάδου (λύρα), Φλουρή Γιώργου (λαούτο), Φραγκιαδάκη Γιάννη (λαούτο), Χειμωνάκη Γιώργο (λαούτο), Λαζανάκη Αντώνη (κιθάρα) και Νύχταρη Νικομανώλη (μαντολίνο). Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και παρουσίαση ομάδων και συλλόγων. Την Τρίτη το βράδυ το κέρασμα είναι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καπαριανών.

 

Το πρόγραμμα της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου

Την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ Τεχνών συντονιστές έιναι η Μαρία Ντισπυράκη και Simone Petro – Valsania

Την τελευταία ημέρα του Φεσιτβάλ υπάρχει επίσης έκθεση βιβλίου, εικαστικών και χειροτεχνίας, ενώ ακολουθεί το τραγούδι λήξης του Φεστιβάλ και ο Ιερός ύμνος «jassar».

Στίχοι μουσικοί : Simone Petro – Valsania

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Καλεμάκης Αλέκος, Κορνάρου Εύα, Simone Petro – Valsania

, Δασκαλάκη Νεκταρία, Κουτάντου Ιουλία, Αλεξοπούλου Αρετή, Καμπουράκη μαρία, Στεφανάκη Μαρία, Στεφανουδάκη Κλειώ

Συναυλία με την χορωδία του ΠΣ Βώρων «Οι Χορωδοί του Νότου» και χορός tango από την ομάδα του Λυκείου Τυμπακίου (Στεφανάκης Αντώνης και Κυδωνάκη Έλενα, Κατσαράκης Γιώργος και Ψωμαδάκη Στέλλα, Κουράτκης Μανώλης και Σπινθουράκη Χρυσάνθη, Λατζουράκης Μανώλης και Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα.

Κρητική μουσική από το συγκρότημα του Χρήστου Στιβακτάκη λαούτο, Γιώργου Στιβακτάκη Λύρα, Νίκου Στιβακτάκη λαούτο, Νίκου Στιβακτάκη του Γ. κρουστά πνευμστά, Γρηγόρη Νικολιδάκη κιθάρα. Βεγγέρα με όλους τους μουσικούς και τους θεατές

Ομιλίες παρουσίαση ομάδων και συλλόγων και κέρασμα την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βώρων και από τον Σύλλογο Γυναικών Γαλιάς.

 

mesaralive.gr  03 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα