Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Τεχνών  στο Αλσύλλιο  του Κούλε

  28 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Τεχνών  στο Αλσύλλιο  του Κούλε

«Το δύσκολο σε τούτο το Φεστιβάλ Τεχνών δεν είναι πώς να βρεις και πού να ψάξεις για λίγη τέχνη για κάτι το εξαιρετικό της τέχνης και του πολιτισμού σημάδι, αλλά πώς να έχεις για μήνες ολόκληρους τις τέχνες σ’ ένα όμορφο «περιβόλι» για να δείχνουν την κοιτίδα του πολιτισμού» αναφέρουν οι διοργανωτές για το Φεστιβάλ Τεχνών που ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 28 Αυγούστου στο Αλσύλλιο του Κούλε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι διοργανωτές «Η Μεσαρά είναι ένας ευλογημένος τόπος!

Η εκπαιδευτικός Κλαίρη Κανελοπούλου είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος και πολυπράγμων, βραβεύτηκε με τους μαθητές της για την ενασχόλησή της με ιδιαίτερη σπουδή στη ρομποτική και τα διάφορα είδη λόγου. Στο Φεστιβάλ θα ξεδιπλώσει την τέχνη της στην ποίηση μ’ ένα ποίημά της το οποίο θα μεταδώσει πολλά κοινωνικά μηνύματα.
Ο δάσκαλος και υπέροχος άνθρωπος, ο αιώνιος έφηβος κος Μανδαλάκης Αντώνιος θα μας κεράσει με της ποίησής του το δροσερό νερό.

Με μαντινάδες όμορφες με κρητικό όμορφο λόγο από τους εξαιρετικούς κα Παχάκη Πέλλα και Στρατιδάκη Φανούριο. O μίτοs της μαντινάδας αλλά και της αφήγησης λόγου ρέει ασταμάτητα σε τούτο το Φεστιβάλ Τεχνών. Η εξαιρετική και βραβευμένη υφάντρα του κρητικού λόγου κα Κουτσάκη Χρυσούλα θα μας χαρίσει του λόγου της το όμορφο ταξίδι. Ο κος Μακρυδάκης Μανώλης - αστείρευτη πηγή κρητικού ποιητικού λόγου, θα μας ταξιδέψει με τον 15σύλλαβο. Ο Κοτζάκης Δημήτρης στης μαντινάδας το δρόμο θα μας ξεναγήσει με δημιουργίες δικές του για να κοινωνήσουμε το νάμα της Κρητικής ποίησης και λόγου περίτεχνου.
Η παιδίατρος κα Στέλλα Κανάκη εξαιρετική επιστήμων κι ευαίσθητος άνθρωπος από παιδί, βραβευμένη για την συγγραφή πολλών βιβλίων θα μας 
καλέσει να γίνουμε για λίγο παιδιά με τα παιδιά μας και ν’ ακούσομε την αφήγηση του παραμυθιού.

Η αποτύπωση της φύσης με τέχνη ιδιαίτερη από τον περίεργο φακό του περιηγητή δίνει την αίσθηση ότι συμβαδίζεις και γίνεσαι ένα με το θέμα της φωτογραφίας. Αυτή την τέχνη την ζωντανή και μαγική θα μας την δώσουν ο Ορειβατικός Σύλλογος Μοιρών που συμπληρώνει τα 30 χρόνια λειτουργίας του με τους Μανόλη Δακανάλη, Παρθενάκη Θωμά και Ντρετάκη Μανώλη.
Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε μέσω των έργων, στη μαγεία του ψηφιδωτού. Τέχνη ιδιαίτερη μ’ εξαιρετική τεχνική δοσμένη.
Από τον δεξιοτέχνη κατασκευαστή παραδοσιακών μουσικών οργάνων – γόνος μουσικής οικογένειας – Δημήτρη Μαραγκάκη θα δούμε δείγμα γραφής – κατασκευής μουσικού οργάνου- . Από παιδί λάτρης της Κρητικής μουσικής παράδοσης θέλησε να περιδιαβεί τα μονοπάτια της ζωής αποκτώντας πολλές εμπειρίες κι έτσι «πλούσιος» καθώς είναι, επιθυμεί να κάνει κάτι στον τόπο του.
Θα δούμε και το παραδοσιακό σαπούνι από την πολυτάλαντη εκπαιδευτικό κα Μαυρουδή Μαρία. Η κα Μαυρουδή ασχολείται με τα κοινά χρόνια τώρα – μέλος της ομάδας «ΔΡΩ» - ως ευαίσθητος άνθρωπος με θέληση να βοηθήσει ώστε ο τόπος μας να δει πιότερο φως.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ».

 

 

Πρόγραμμα Τρίτης 28 Αυγούστου

 

  28 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα