Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Τεχνών στο Αλσύλλιο του Κούλε

mesaralive.gr  29 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Τεχνών στο Αλσύλλιο του Κούλε

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται για Τρίτη συνεχόμενη ημέρα το Φεστιβάλ Τεχνών Δήμου Φαιστού που ξεκίνησε την Δευτέρα στο Αλσύλλιο του Κούλε. Οι τέχνες δίνουν «ραντεβού» στο Αλσύλλιο του Κούλε και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό!

Όμορφες μουσικές βραδιές στο Φεστιβάλ Τεχνών!

 

Από την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ στις 27 Αυγούστου μέχρι την τελευταία η μουσική μας χαρίζει ι όμορφα ακούσματα στο άλσος των τεχνών.
Το συγκρότημα Κρητικής μουσικής του Μιχάλη Μαραγκάκη έκανε την αρχή βάζοντας το κοινό  στο δρόμο της περιήγησης στις τέχνες. Την όλη μουσική παραδοσιακή κρητική έκφραση συνόδευσαν  οι παραδοσιακοί χοροί της Κρήτης από τις σχολές «Γεωργιλαδάκη». 
Το μουσικό συγκρότημα: «Ακρίτες του Νότου» έδωσαν  « Το χάδι της Ελπίδας» - της ποιήτριας Κατερίνας Σηφάκη – Κουρτάκη – με αφήγηση ποιητικού λόγου της ιδίας, από τους μαθητές της. 
Ο σπουδαίος μουσικός Δουλγεράκης Λάμπης  αλάφρωσε   την ψυχή μας με την εναλλακτική μουσική του, χθες  το βράδυ.
Το συγκρότημα του Φραγκιαδάκη Γιώργου με τους Χασουράκη Ανδρέα στη λύρα, τον Φραγκιαδάκη Μύρωνα στο λαούτο, τον Φραγκιαδάκη Μάνο στην κιθάρα θα μας χαρίσουν απόψε  μια αξέχαστη βραδιά με συνοδεία, των παραδοσιακών κρητικών χορών από το συγκρότημα του Χαραλαμπάκη Αστρινού (Μπαλάσκα).
Ακολουθεί – την Πέμπτη στις 30 Αυγούστου -το μουσικό συγκρότημα Μουσικό σχήμα «Δοξαριές». Θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές.
Με το συγκρότημα του Νίκου Σεβαστάκη στη λύρα, Θωμά Κυπράκη στο λαούτο και Στέλιου Καμπουράκη στην κιθάρα θα αποχαιρετίσουμε τον Αύγουστο. Ο συγκερασμός μουσικής, μαντινάδας, χορού αλλά και του ολόγιομου φεγγαριού, συνθέτουν το τοπίο ζωγραφικού πίνακα όπως αρμόζει στο περιβόλι τούτο των τεχνών.
Θα καλωσορίσει τον Σεπτέμβρη το συγκρότημα του Σαββάκη Μανόλη (λύρα), Αποστολάκη Μπάμπη (λαούτο), Ροδουσάκη Γιώργου (λαούτο).
Τις 4 του Σεπτέμβρη θα έχουμε τη χαρά να ακούσομε μαντινάδες και κρητική συναυλία στο «Γνωσιακό ταξίδι» με λύρα των Φραγκιαδάκηδων, με κρητική μαντινάδα από την Φρόσω Γιατρομανωλάκη με την χορωδία «Ενωδία» και χορό. 
Η λύρα του Γιώργου Κλάδου και του συγκροτήματός του θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές μουσικής. Με τους Φλουρή Γιώργο στο λαούτο, Φραγκιαδάκη Γιάννη στο λαούτο, Χειμωνάκη Γιώργο στο λαούτο, Λαζανάκη Αντώνη στη κιθάρα, Νύχταρη Νικομανώλη στο μαντολίνο.
Και φτάσαμε την τελευταία μέρα Τετάρτη 5 του Σεπτέμβρη, με τον Ιερό ύμνο «jassar” [στίχοι και μουσική Pietro Simone Valsania]. 
Συναυλία με την χορωδία του ΠΣ Βώρων οι «Χορωδοί του Νότου» και ο χορός tango από την ομάδα του Λυκείου Τυμπακίου θα μας ξεναγήσουν σ’ ένα κόσμο μαγικό των τεχνών, σ’ ένα κόσμο που μόνο οι τέχνες ξέρουν να δημιουργούν.
Η Κρητική μουσική από το συγκρότημα των Στιβακτάκηδων θα κλείσει την αυλαία του Φεστιβάλ και τότε μουσικοί και θεατές θα κάνουμε την βεγγέρα των χρόνων των αλλοτινών.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ

 

mesaralive.gr  29 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα