Super League: Εντυπωσιακό πέρασμα του ΟΦΗ απο το Αγρίνιο

  09 January, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Εντυπωσιακό πέρασμα του ΟΦΗ απο το Αγρίνιο

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέταξε τον ΟΦΗ με την ενδεκάδα του αγώνα με τον Βόλο και δίχως καμία αλλαγή. 3-5-2 που όταν έβγαινε στην επίθεση, γινόταν 3-4-3: Ο Μανδάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα έπαιξαν στα άκρα οι Λάρσον, Μπαλογιάννης με τους Ντιουσέ, Μεγιάδο και Νέιρα στην μεσαία γραμμή και στην επίθεση οι Τοράλ, Ντίκο. Όταν ο ΟΦΗ ήταν στην επίθεση, Τοράλ και Νέιρα έβγαιναν στα άκρα με τον Ντίκο να παραμένει στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΟΦΗ μπήκε εξαιρετικά στο γήπεδο και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους με την εικόνα του να είναι παρόμοια και ακόμα καλύτερη από τα παιχνιδια με Βόλο, Ατρόμητο. Οι εντολές του Βάλντας Νταμπράουσκας ήταν ξεκάθαρες με πίεση ψηλά και καλή κυκλοφορία της μπάλας με τους γηπεδούχους να είναι θεατές στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα στο πρώτο 20λεπτο το ποσοστό κατοχής της μπάλας υπέρ του ΟΦΗ έφτασε μέχρι το 63%! Ωστόσο ο ΟΦΗ ενώ έφτανε πολύ εύκολα έξω από την περιοχή του Ανέστη, δεν μπορούσε να γίνει κυνικός. Τελικά η πίεση και η υπεροχή του ΟΦΗ καρποφόρησε στο 27ο λεπτό όταν ο Νουά Ντίκο με ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλιδάκι άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ στην χρονιά!

Στην συνέχεια του ημιχρόνου ο Παναιτωλικός κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι δίχως ωστόσο να απειλήσει την εστία του Μανδά με μοναδική αξιόλογη φάση μια κεφαλιά του Καρέλη που έφυγε άουτ. Ο ΟΦΗ μπήκε κυριαρχικός ξανά στο δεύτερο ημίχρονο με ασφυκτική πίεση και συνεχείς επιθέσεις προς την περιοχή του Παναιτωλικού. Στο 51′ άγγιξε το δεύτερο γκολ όταν αρχικά ο Τοράλ έκανε το σουτ με τον Ανέστη να διώχνει και στην επαναφορά νέο από το Νέιρα με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι. Τελικά ένα λεπτό μετά, σε μια υποδειγματική αντεπίθεση ο Ντίκο με πολύ ωραία προσπάθεια και διαγώνιο σουτ διπλασίασε τα τέρματα του ΟΦΗ.

Οι ποδοσφαιριστές του Βάλντας Νταμπράουσκας ήταν καταιγιστικοί σε όλο το παιχνίδι, δεν έκοψαν καθόλου φόρα και κάθε επίθεση του ΟΦΗ μύριζε γκολ. Στο 70′ ο Νέιρα καθυστέρησε να εκτελέσει ενώ ήταν μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού και δύο λεπτά αργότερα ο Έρικ Λάρσον με μια καταπληκτική κάθετη πάσα έκοψε την άμυνα των γηπεδούχων στα δύο με τον Τζον Τοράλ να εκτελεί τον Ανέστη για το 0-3!

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Κοσμάς Τσιλιανίδης στην τελευταία φάση του αγώνα που με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (70' Λιάβας), Μαλής (70' Ζοάο Πέδρο), Μλάντεν, Χουχούμης, Φλόρες, Ντίας, Ξενιτίδης (46' Κολοβός), Σενγκέλια (78' Μάρτενσον), Νταγκό (60' Χατζηθεοδωρίδης), Καρέλης. 

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Λάρσον, Μπαλογιάννης (69' Τοράρινσον), Μεγιάδο (76' Περέα), Ντιουσέ, Νέιρα (69' Τσιλιανίδης), Τοράλ (76' Γκερέρο), Ντίκο (84' Τζου).

 

  09 January, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ