Super League: Με νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι (hl)

  16 January, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Με νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι (hl)

Με τον Γιώργο Μασούρα να περνά ως αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και να βρίσκει δίχτυα στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 1-0 του Άρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε ματς για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. 

Η ομάδα του Μίτσελ Γκονζάλες έμεινε μόνη της στην τρίτη θέση και στο -3 από την ΑΕΚ, υποχρεώνοντας τον Άρη στη δεύτερη ήττα στα τρία τελευταία παιχνίδια του.  

Με αλληλοκαλύψεις, πίεση στο μισό γήπεδο αλλά και καλό passing game, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να κρατήσουν την μπάλα μακριά από την εστία του Χουλιάν Κουέστα. Το πρώτο μέρος θα το ξεχνούσαν όλοι γρήγορα, αν δεν ήταν για τη φάση του 43ου λεπτού. 

Ο Μπράντλεϊ Μαζικού έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, πέρασε την μπάλα από τους Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ και Σωκράτη Παπασταθόπουλο, με τον Βλάντιμιρ Νταρίντα να τη στέλνει στα δίχτυα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Ο βοηθός έφυγε για τη σέντρα, αλλά το VAR είχε άλλη άποψη, μιας και ο Τσέχος μέσος ήταν σε θέση οφσάιντ, με το γκολ να ακυρώνεται.  

Άλλο ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μίτσελ πέρασε στο ματς τον Μασούρα και ο διεθνής Έλληνας εξτρέμ σκόραρε 56 δευτερόλεπτα έπειτα από την είσοδό του στο γήπεδο, με το κεφάλι μετά τη σέντρα του Χάμες Ροντρίγκες. 

Θέλοντας να εκμεταλλευτούν το momentum, οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν, με τον Κουέστα να διώχνει σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Σεντρίκ Μπακαμπού στο 50’. Πολύ πιο δύσκολη, αλλά κι εντυπωσιακή, ήταν η επέμβαση του Ισπανού τερματοφύλακα στο 71’ στο κοντινό πλασέ του Πεπ Μπιελ - που έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια - με τον Μασούρα να μην μπορεί με προβολή να στείλει στη συνέχεια την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα.  

Ο Άλαν Πάρντιου έβαλε ό,τι είχε σε επιθετικό στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο «καθαρή» ευκαιρία ο Άρης δεν έκανε. Αντίθετα, ο Κουέστα χρειάστηκε να επέμβει τόσο στο φάουλ του Μπιελ στο 81’ όσο, κυρίως, στο τετ α τετ με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Το 1-0 δεν άλλαξε ως το τέλος, με τις δυο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Τετάρτη (18/1), στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.  

Διαιτητής: Ρόι Ρέινσρεϊμπερ (Ισραήλ)  
Κίτρινες: Ινμπόμ, Ρέαμπτσιουκ - Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο  

Οι συνθέσεις:  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλες): Πασχαλάκης, Εμβιλά, Φορτούνης (46’ Μασούρας), Χάμες (78’ Σαμασέκου), Παπασταθόπουλος, Μπιελ (88’ Ροντρίγκες), Ροντινέι, Ινμπόμ, Ρέαμπτσιουκ, Ντόη, Μπακαμπού (70’ Ελ Αραμπί).  

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα (73’ Μάνου Γκαρθία), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία (85’ Πάλμα), Νταμπό (79’ Ντουκουρέ), Γκρέι (73’ Καμάτσο), Μαντσίνι. 

Τεσσαρα και...μπαλάρα απο την ΑΕΚ

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η ΑΕΚ εναντίον του Παναιτωλικού, στο «απόρθητο κάστρο» της OPAP Arena.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε 4-1 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League και πλησίασε στον πόντο τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, που δοκιμάζεται αργότερα στα Γιάννινα. 

Οι Αραούχο (13΄), Γκαρσία (35΄), Πινέδα (51΄) και 'Αμραμπατ (55΄) σημείωσαν τα γκολ των νικητών, ενώ είχε μειώσει σε 2-1 ο Πέδρο με πέναλτι για τους φιλοξενούμενους. 

Μετά από μια κεφαλιά του Πινέδα (9΄) που εξουδετέρωσε ο Ανέστης, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στη δεύτερη επίσκεψή της στα καρέ του Παναιτωλικού. Από σέντρα του Χατζισαφί και απομάκρυνση, η μπάλα στρώθηκε στο αριστερό του Σέρχιο Αραούχο ο οποίος με μονοκόμματο σουτ την έστειλε στη αριστερή γωνία του Ανέστη στο 14΄. 

Σταδιακά η ΑΕΚ άρχισε να επιβάλλει το ρυθμό της και στο 34΄ έφτασε στο 2-0 με το κλασικό εντυπωσιακό άλμα του Λιβάι Γκαρσία και την κεφαλιά μετά από τη σέντρα του Χατζισαφί.

Ο Παναιτωλικός χωρίς να καταφέρει να απειλήσει, κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όταν από ένα ακίνδυνο γύρισμα του Χουχούμη στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ρότα. 

Πέναλτι το οποίο καταλόγισε ο διαιτητής και εκτέλεσε εύστοχα ο Πέδρο στο 40΄ με την ΑΕΚ να δέχεται μόλις για δεύτερη φορά γκολ στην OPAP Arena μετά από εννέα αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο. 

Οι γηπεδούχοι δεν πρόλαβαν να... αγχωθούν, αφού με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου επανέκτησαν προβάδισμα ασφαλείας. Και πάλι το γκολ ξεκίνησε από μία σέντρα του 'Αμραμπατ από δεξιά και ο Ομπερλίν Πινέδα με κεφαλιά έγραψε το 3-1 στο 51΄. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαροκινός χρίστηκε σκόρερ καθώς πήρε την πάσα από τον Λιβάι Γκαρσία και με σουτ πάνω στην κίνηση έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Ένωσης. 

Στη συνέχεια η ΑΕΚ είχε τη δυνατότητα να πετύχει ακόμα περισσότερα γκολ. Ο Αλμέιδα έκανε το σύνηθες rotation από τη στιγμή που τα πάντα είχαν κριθεί, ενώ και ο Αναστασίου έκανε συντήρηση ενόψει των πολύ πιο καθοριστικών αναμετρήσεων που ακολουθούν. 

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης 
Κίτρινες: Λιάβας, Πέδρο, Χατζηθεοδωρίδης, Σενγέλια 

Οι συνθέσεις: 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, 'Αμραμπατ (72΄ Φερνάντες), Πινέδα (72΄ Τσούμπερ), Γκαρσία (72΄ Φαν Βέερτ), Αραούχο (73΄ Μάνταλος)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (19΄λ.τρ. Λιάβας), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (73΄ Μόρσεϊ), Μάρτενσον, Χουχούμης, Ντίαζ (73΄ Μπουζούκης), Ξενιτίδης (64΄ Σενγκέλια), Κολοβός (64΄ Μάλης), Πέδρο.

Πράσινη απόδραση απο τα Γιάννενα

Με εύστοχο πέναλτι του Άντραζ Σπόραρ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής και διατήρησε τους «πράσινους» στο +4 από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Σε ένα ματς όπου οι «πράσινοι» έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες, έφυγαν με το «διπλό», σταματώντας το αρνητικό σερί τους στα Ιωάννινα, όπου δεν είχαν νικήσει από το 2016.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιβάλλει απ’ το ξεκίνημα το παιχνίδι του και μόλις στο 3ο λεπτό έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία όταν το χαμηλό σουτ του Βέρμπιτς αποκρούστηκε απ’ τον Τσιντώτα, με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να αντιδράει το ίδιο καλά και στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν το γύρισμα του Παλάσιος βρήκε πάνω στον Παντελάκη και λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίκτυα των γηπεδούχων.

Στο 22’ το εξαιρετικό τακουνάκι του Ιωαννίδη, έβγαλε τον Μπερνάρ σε θέση βολής, όμως το σουτ του Βραζιλιάνου πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα, ενώ στο 29’ ο Βαγιαννίδης «τρύπησε» με προσωπική ενέργεια την άμυνα του ΠΑΣ και σούταρε με δύναμη από τα δεξιά, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Στο 31’ από ωραία κίνηση και γύρισμα του Παλάσιος, ο Χουάνκαρ έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας, αλλά το πλασέ που επιχείρησε με το δεξί πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ επιθετικά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51’ έφτασε ξανά κοντά το γκολ, όταν από την κάθετη μπαλιά του Κουρμπέλη, ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Τσιντώτας έδειξε για άλλη μία φορά εξαιρετικά αντανακλαστικά.

Στο 66’ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε απίστευτη ευκαιρία για να προηγηθεί, όταν ο Σένκεφελντ γλίστρησε έπειτα από επαναφορά του Μπρινιόλι, ο Μπάλαν έκλεψε την μπάλα, αλλά «σημάδεψε» το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι κι ο Πούγγουρας έσωσε την ομάδα του στο νέο σουτ του Καραχάλιου.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν ψάχνοντας ένα γκολ και στο 79’ από κόρνερ του Μπερνάρ, ο Κουρμπέλης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 86’ το φάουλ του Μπερνάρ από καλή θέση πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Τσιντώτα.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κουρμπέλης ανατράπηκε από τον Μορέιρα, με τον διαιτητή Τσαγκαράκη να υποδεικνύει πέναλτι έπειτα από κλήση του VAR για να τσεκάρει τη φάση σε in field review και να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων κι ευστόχησε, κάνοντας το 1-0 και χαρίζοντας στον Παναθηναϊκό μία υπερπολύτιμη νίκη.

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)
Κίτρινες: Ριένστρα, Μπάλαν, Μορέιρα - Ρουμπέν

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (77’ Λιάσος), Τζίνο, Μορέιρα, Παμλίδης (87’ Τζίμας), Μπάλαν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (74’ Πούχατς), Ρουμπέν (75’ Τσόκαϊ), Κουρμπέλης, Παλάσιος, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (58’ Σπόραρ), Ιωαννίδης.

 

  16 January, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα