Super League: Nίκησε και σκέφτεται τη Σίτι ο Ολυμπιακός (HL)

  31 October, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Nίκησε και σκέφτεται τη Σίτι ο Ολυμπιακός (HL)

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε λόγω ροτέισον αλλά επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα με δύο γκολ του Χασάν

ΟΟλυμπιακός υποτίμησε τον Απόλλωνα, δυσκολεύτηκε για περισσότερο από μία ώρα, έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Βέλγο γκολκίπερ Βέρχουλστ, ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε για να οδηγήσει την «ελαφρά ταξιαρχία» σε ένα θετικό αποτέλεσμα στο Γ. Καραϊσκάκης, αλλά χάρη σε διπλό χτύπημα του «καυτού» τον τελευταίο καιρό Αχμέντ Χασάν επικράτησε 2-0, πήρε το τρίποντο και έπιασε κορυφή για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της σεζόν (ισοβαθμεί με τον Αρη με 13 βαθμούς).

Ο Ολυμπιακός μπήκε νωχελικά στο παιχνίδι, κάτι στο οποίο συνετέλεσε και το... λίφτινγκ που έκανε στην ενδεκάδα ο Μαρτίνς (είχε οχτώ αλλαγές!) λόγω του αγώνα που προηγήθηκε με την Πόρτο αλλά και του επερχόμενου με την Μάντσεστερ Σίτι. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν ταχύτητα, ένταση και ρυθμό με αποτέλεσμα να απειλούν μόνο μέσω στατικών φάσεων. Ο,τι καλό κι αν προσπάθησαν όμως να πετύχουν στο πρώτο ημίχρονο κατέληξε στον εξαιρετικό Βέρχουλστ που ύψωσε απαγορευτικό τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις σε προσπάθειες των Σισέ (9'), Χασάν (34') και Μπρούμα (36').

Δεδομένου ότι το πλάνο του α' ημιχρόνου δεν βγήκε στον Μαρτίνς, στο β' ημίχρονο επιστράτευσε τα βαριά όπλα. Στο 46' μπήκαν στο γήπεδο Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά και στο 61' ο Μασούρας. Ο Απόλλων παράλληλα άρχισε να μένει από δυνάμεις και από λύσεις, ενώ και ο εντυπωσιακός Βέρχουλστ κατέγραψε την τελευταία του επέμβαση στο 60' σε προσπάθεια του Χασάν. Στο 65' η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι έπειτα από σουτ στην κίνηση του Ελ Αραμπί.

Κι ύστερα ήρθε η ώρα του Χασάν. Ο Αιγύπτιος έβγαλε απ' τα δύσκολα τον Ολυμπιακό ανοίγοντας το σκορ στο 65' με κοντινό σουτ (1-0) σε μια που πάντως είναι αμφισβητούμενη καθώς φαίνεται να υπάρχει επαφή του Χασάν με τον Λισγάρα, ο οποίος πέφτει στο έδαφος. Ο Παπαπέτρου εξέτασε τη φάση στο VAR αλλά δεν διέκρινε επιθετικό φάουλ κατακυρώνοντας εν τέλει το γκολ.

Και στο 72' και πάλι ο Χασάν με κοντινή προβολή έβαλε τέλος στα όνειρα του Απόλλωνα για θετικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη χαρίζοντας παράλληλα ένα ακόμη τρίποντο στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Σα, Ντρέγκερ (82' Μπρούνο), Παπαδόπουλος, Σισέ, Βινάγκρε, Πέπε, Μπουχαλάκης (40' Εμβιλά), Μπρούμα (46' Βαλμπουενά), Φορτούνης (46' Ελ Αραμπί), Λοβέρα (61' Μασούρας), Χασάν.

Απόλλων: Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούτσιτς, Βιτλής (80' Λαγός), Κολ (64' Μπεντινέλι), Σλίβκα, Φατιόν, Μουνιέ (64' Τσιλούλης), Ιωαννίδης (80' Φερνάντεθ)

 

  31 October, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα