Super League: Πρεμιέρα με νίκες για ΑΡΗ,ΠΑΟ και Ολυμπιακό (hl)

  22 August, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Πρεμιέρα με νίκες για ΑΡΗ,ΠΑΟ και Ολυμπιακό (hl)

Με νίκη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τέρματα του Ματιέ Βαλμπουενά στο 57ο λεπτό και του Λαζάρ Ραντζέλοβιτς στο 74ο. Ήταν η πρώτη νίκη με το νέο προπονητή της ομάδας, Κάρλος Κορμπεράν, στον πάγκο. 


Οι πρωταθλητές μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο δημιούργησαν αρκετές φορές τις προϋποθέσεις για ένα γκολ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία τους δημιουργήθηκε στο 6΄ με σέντρα του Βαλμπουενά και κεφαλιά του Χασάν στο οριζόντιο δοκάρι του Πριορ. Οσο περνούσε ο καιρός και το γκολ δεν ερχόταν, ήταν φυσιολογικό να «κοπάσει» η ορμή του Ολυμπιακού. Μάλιστα κινδύνευσε να βρεθεί ξαφνικά πίσω στο σκορ όταν σε μια παράλληλη μπαλιά του Λιάσου ο Κώστας Μανωλάς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Όμως το γκολ ακυρώθηκε καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ο παίκτης του ΠΑΣ ήταν οφσάιντ. 

Γενικά από το 30΄ και μετά ο Ολυμπιακός παρουσίασε την ίδια προβληματική εικόνα που είχε και στους ευρωπαϊκούς αγώνες του. Έλειπε η δημιουργικότητα, οι αυτοματισμοί, η ταχύτητα σκέψης και ο Κορμπεράν προσπάθησε με αλλαγές να διορθώσει την κατάσταση. Σιγά σιγά αυτό απέφερε καρπούς και στο 57΄ από τη σέντρα του Άβιλα ο Ματιέ Βαλμπουενά σκόραρε με κεφαλιά. Το γκολ αυτό ήταν ό,τι χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να αποτινάξει το άγχος και να διαχειριστεί τις ιδιαίτερες συνθήκες της πρεμιέρας, δεδομένου ότι ακολουθεί (25/8) η ρεβάνς με τον Απόλλωνα Λεμεσού για τα πλέι οφ του Europa League. Έτσι, παρότι πέρασε περίπου ένα δεκάλεπτο στο οποίο ο ΠΑΣ έκανε αισθητή την παρουσία του επιθετικά, οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία και «καθάρισαν» το ματς στο 74΄. Από πάσα του Ελ Αραμπί ο Ραντζέλοβιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, «κλείδωσε» τη νίκη και έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του να κάνει από το σημείο εκείνο και έως το τέλος, συντήρηση δυνάμεων ενόψει του αγώνα της προσεχούς Πέμπτης.


Διαιτητής: Μανούχος
Κίτρινες: -

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Μανωλάς (79΄ Μπα), Σισέ, Ανδρούτσος (46΄ Άβιλα), Κούτρης, Αγκιμπού Καμαρά, Μπουχαλάκης (53'  Εμβιλά), Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Ντε Λα Φουέντε (64΄ Μασούρας), Χασάν (53΄ Ελ Αραμπί)


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Πρίορ, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης (35΄ λ.τρ. Μπαγκαλιάνης), Κιάκος, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Λιάσος (79΄ Ριένστρα), Μέντες (61΄ Τζίμας), Λώλης (61΄ Παμλίδης), Κόντε (78΄ Σταματελόπουλος)

Ποδαρικό με τριάρα για τον ΑΡΗ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Μαντσίνι που σκόραρε δις (12’, 45’+1’), ο Άρης επικράτησε με 3-0 του Λεβαδειακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League για τη σεζόν 2022/23. Το... κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος έβαλε ο Αντρέ Γκρέι (68’).  

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν νωρίς το σκορ και με την πρώτη επιθετική τους ενέργεια. Ο Γκρέι έκανε την κίνηση και την κάθετη πάσα στον Μαντσίνι, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Ματέι Μάρκοβιτς για το 1-0 στο 12’. Μέσα σε ένα δίλεπτο, οι Βοιωτοί απείλησαν δις με ισοφάριση, ωστόσο ο Χουλιάν Κουέστα είχε «απάντηση» και στο σουτ του Τιερί Μουτίνιο (16’) και σε αυτό του Κώστα Δούμτσιου (17’). Ισορροπημένο και δίχως φάσεις το ματς στη συνέχεια, μέχρι που στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με ατομική ενέργεια, ο Μαντσίνι σημείωσε το δεύτερο γκολ του Άρη και δεύτερο δικό του.  

Το δεύτερο μέρος ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο, με τον Γκρέι να χάνει δυο σπουδαίες ευκαιρίες, στο 51’ και στο 59’, προτού εν τέλει βρει δίχτυα, έπειτα από ασίστ του Λουίς Πάλμα, για το 3-0 στο 68’. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, θα μπορούσαν να πετύχουν και τέταρτο γκολ, αν ο Ζερβίνιο πλάσαρε καλύτερα τον εξερχόμενο Μάρκοβιτς στο 89’. Εύκολο «τρίποντο» για τον Άρη στην πρεμιέρα - φτάνοντας μάλιστα τα 13 γκολ σε πέντε επίσημα ματς - απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη που έδειξε πως χρειάζεται αρκετή δουλειά για να σταθεί στη μεγάλη κατηγορία.  

 

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδα)  

 

Κίτρινες: Ντουκουρέ - Κωνσταντινίδης, Μπελμόντ, Συμελίδης.  

 

Οι συνθέσεις:  

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ντουκουρέ, Νταμπό (46’ Παπέ Σεϊκ), Πάλμα (74’ Ζερβίνιο), Καμάτσο (46’ Μανού Γκαρθία), Γκρέι (82’ Χατζηιωάννου), Πίρσμαν (82’ Μαζικού), Μαντσίνι. 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Μεχία, Βινίσιους, Μουτίνιο (62’ Νίκας), Βήχος, Βρακάς (76’ Βουτσάς), Δούμτσιος, Συμελίδης (76’ Ρεγκίς), Κωνσταντινίδης, Μπελμόντ (58’ Καζενγκά), Τζημόπουλος.  

*** Σύσσωμη η αποστολή του Λεβαδειακού, στο μνημείο μπροστά στη Θύρα 3, κατέθεσε λουλούδια στη μνήμη του αδικοχαμένου 19χρονου Αλκιβιάδη Καμπανού.  

***Ο Νικολάς Ενκουλού παρακολούθησε από σουίτα του «Κλεάνθης Βικελίδης» την αναμέτρηση. Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός, που έχει φτάσει σε προφορική συμφωνία με τον Άρη, θα περάσει αύριο από τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις κι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας.  

Λυγισε τον Ιωνικό στο "καμίνι" της Λεωφόρου

Με το... δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα της Super League ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας δύσκολα του Ιωνικού με 1-0 στο κατάμεστο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής. Νίκη ουσίας, για τους «πράσινους» που χωρίς να εντυπωσιάσουν πήραν το «τρίποντο» χάρις στο εύστοχο πέναλτι του Αϊτόρ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα με σκοπό να εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό της εξέδρας, αλλά και τη δυναμική της έδρας του και μόλις στο 8’ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του. Από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Παλάσιος «έσπασε» την μπάλα στον Σπόραρ, ο οποίος πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Μετά το πρώτο τέταρτο ο Ιωνικός προσπάθησε να βρει τις δικές του «στιγμές» στον αγώνα και στο 22’ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Μάντζης έφυγε σε τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι, αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ τον «νίκησε» στο πλασέ του.

Στο 32’ από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, ο Κουρμπέλης έπιασε κεφαλιά-ψαράκι η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Μάγκνουσον αποχώρησε ως αλλαγή λόγω τραυματισμού τον οποίο αποκόμισε από το 18ο λεπτό.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, ο Σπόραρ έκανε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια έπειτα από πάσα του Αϊτόρ, προσπέρασε τον Μύγα κι ανατράπηκε καθαρά από τον Χουτεσιώτη. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Αϊτόρ στο 45’+3 ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα, κάνοντας το 1-0 για τους «πράσινους».

Το γκολ του Ισπανού εξτρέμ «απελευθέρωσε» αρκετά τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο πολύ πιο συγκεντρωμένα. Μόλις στο 47’ ο Χουτεσιώτης έκανε εξαιρετική επέμβαση στη γωνία του στο φαλτσαριστό σουτ του Τσέριν (έπειτα από ασίστ του Παλάσιος), ενώ στο 59’ από ασίστ του Τσέριν, ο Σπόραρ πλάσαρε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Ιωνικού.

Στο 88’ από κόρνερ του Τσέριν, η μπάλα έφτασε πλάγια δεξιά στον Παλάσιος, ο οποίος σούταρε μεμιάς με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Σάρλια - Μεντόσα, Χουτεσιώτης, Άοσμαν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον (32’ λ.τρ. Πούγγουρας), Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (84 Αλεξανδρόπουλος), Τσέριν, Παλάσιος, Αϊτόρ (77’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (83’ Ιωαννίδης). 
ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Αντούνες, Μύγας, Μασάς (87’ Κοκκίνης), Άοσμαν, Μεντόσα (60’ Μίλο), Βαλεριάνος, Ν. Ιωαννίδης (60’ Οφόσου), Μάντζης (87’ λ.τρ. Μάντζης).
ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Τράβηγμα στο δικέφαλο ο Μάγκνουσον, αντικαταστάθηκε προληπτικά στο 32’

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον αντικαταστάθηκε στο 32ο λεπτό του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ιωνικό, έχοντας ένα ελαφρύ τράβηγμα στο δικέφαλο. Ο Ισλανδός αμυντικός των «πράσινων» ένιωσε μία μικροενόχληση στο 18’ μετά από μία δυνατή κόντρα κι αποφασίστηκε να αντικατασταθεί προληπτικά πολύ πριν «βγει» το ημίχρονο για να αποφευχθούν τα... χειρότερα.

Η κατάσταση του 29χρονου στόπερ, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με το «τριφύλλι» στη Super League, θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα (22/8), ενόψει του αγώνα της 2ης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

 

  22 August, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ