Super League: Σημαντικές  νίκες για ΠΑΟ και ΑΕΚ-Γκέλα για τον Ολυμπιακό (hl)

  06 January, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Σημαντικές  νίκες για ΠΑΟ και ΑΕΚ-Γκέλα για τον Ολυμπιακό (hl)

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος του Άρη και επικράτησε δίκαια με 2-0 στη Λεωφόρο παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στη μάχη για το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι Πράσινοι που είχαν για πρωταγωνιστές και σκόρερ τους Παλάσιος και Αϊτόρ, επανήλθαν στην πρώτη τετράδα της Super League (έχοντας και ματς λιγότερο) και εκκίνησαν ιδανικά το 2022.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος και βρήκε νωρίς ένα γκολ με τον Παλάσιος, ο οποίος σκόραρε στο 14' έπειτα από ωραία ενέργεια-ασίστ του Αϊτόρ. Οι Πράσινοι απείλησαν κι είχαν ευκαιρίες για το 2-0, όμως τις σπατάλησαν με αποτέλεσμα να απειλήσει ο Άρης στο 40' με κεφαλιά του Μπεναλουάν στο δοκάρι.

 Δοκάρι είχε κι ο Παναθηναϊκός στο 50' με τον εξαιρετικό Αϊτόρ, ο οποίος τελικά βρήκε τελικά το γκολ στο 83'. Αυτή τη φορά ο Παλάσιος έκανε την ασίστ κι ο Ισπανός με πλασέ κι αφού η μπάλα κόντραρε και στο πόδι του Σούντγκρεν, κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα για το 2-0 που φέρνει τους Πράσινους σε θέση ισχύος για την τέταρτη θέση και γιατί όχι και για ακόμη ψηλότερα.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ (86’ Κώτσιρας) Σένκεφελντ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, Λούντκβιστ (86’ Βιτάλ), Αϊτόρ, Παλάσιος (92’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (79’ Ιωαννίδης).

 Άρης: Κούεστα, Σούντγκρεν (86’ Σάκιτς), Γκάνεα (53’ Μπερτόλιο), Μπεναλουάν, Μπράμπετς, Τζέκο, Σάσα, Εντιαγέ (86’ Χαΐροβιτς), Λούμορ, Ιτούρμπε (62’ Μάνος), Λόπεθ.

Eυκολο πέρασμα απο τη Λαμία για την ΑΕΚ

Εύκολο ήταν το πέρασμα της ΑΕΚ απ' τη Λαμία στο ξεκίνημα του 2022. Η Ένωση επικράτησε 2-0 της τοπικής ομάδας για τη 16η αγωνιστική της Super League και άρχισε ιδανικά το νέο έτος. Σκόρερ και πρωταγωνιστές για τον Δικέφαλο ήταν ο Λιβάι Γκαρσία και ο Άμραμπατ, οι οποίοι με τα γκολ που πέτυχαν διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

 Σε ένα ματς, όπου πριν από την έναρξη τιμήθηκε η μνήμη του θρυλικού γκολκίπερ της ΑΕΚ Στέλιου Σεραφείδη αλλά και του πρώην προέδρου Κώστα Γενεράκη, οι παίκτες της ομάδας έκαναν το χρέος τους στο γήπεδο. Στο 29' ο Λιβάι Γκαρσία διεκδίκησε με το κεφάλι την μπάλα, η οποία στρώθηκε μπροστά του και με ένα διαγώνιο σουτ μέσα απ' την περιοχή άνοιξε το σκορ για την Ένωση. Η Λαμία πάντως θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει στο 45' με σουτ του Τζανδάρη που προσέκρουσε σε σώματα και απομακρύνθηκε.

Στο β' ημίχρονο η ΑΕΚ έδειξε να διαχειρίζεται έξυπνα το προβάδισμα και στο 83' να βάζει οριστικό τέλος στις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για θετικό αποτέλεσμα. Σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Σαράνοφ, ο Άμραμπατ εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Μπεχαράνο και πάσαρε στον Γέβτιτς, ο οποίος επιχείρησε το σουτ. Ο γκολκίπερ της Λαμίας απέκρουσε, η μπάλα κατέληξε στον Άμραμπατ, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 0-2.

 Λαμία: Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Σαραμαντάς, Σκόνδρας, Τζανδάρης (63' Τιρόνε), Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Νούνιες (82' Τσούκαλος), Ελευθεριάδης, Αραμπούλι (82' Καραμάνος).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Λε Ταλέκ (71' Σιμόες), Σιμάνσκι (77' Σάκχοβ), Άμραμπατ, Μάνταλος (87' Χατζισαφί), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (71' Γέβτιτς).

Έμειναν στο "μηδέν" Απόλλων και Ολυμπιακός

Με γκέλα άρχισε το 2022 για τον Ολυμπιακό καθώς κόλλησε στο 0-0 απέναντι στον... ηρωϊκό Απόλλωνα στη Ριζούπολη για τη 16η αγωνιστική της Super League. Οι Ερυθρόλευκοι τα βρήκαν σκούρα με τον ανίκητο Βέρχουλστ, ο οποίος έκανε τα πάντα για να κρατήσει το μηδέν και να χαρίσει έναν πολύτιμο βαθμό στην Ελαφρά Ταξιαρχία που δίνει μάχη για να κρατηθεί στην κατηγορία.

 Ο Απόλλων που είχε να δώσει επίσημο ματς από τις 4 Δεκέμβρη, κατέβηκε με τον υπεύθυνο ακαδημιών του, Λευτέρη Βελέντζα στον πάγκο, με συνολικά 15 απουσίες καθώς χτυπήθηκε ανελέητα απ' τον κορονοϊό, χωρίς στόπερ και με τέσσερα πλάγια μπακ στην άμυνα, και με συνολικά πέντε παίκτες στον πάγκο, τρεις εκ των οποίων από την ομάδα Νέων του, είχε ψυχή χιλίων λεόντων και πήρε βαθμό-χρυσάφι.

Αυτή η ισοπαλία ήταν η πρώτη εκτός έδρας απώλεια για τους Πειραιώτες μετά το 7/7 του 2021 αλλά και η πρώτη απώλεια σε ματς-ποδαρικό στη νέα χρονιά μετά από 12 χρόνια και το Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2 στις 6/1/2010.

 Ο γκολκίπερ του Απόλλωνα πραγματοποίησε τουλάχιστον οχτώ εξαιρετικές επεμβάσεις στις προσπάθειες των Καμαρά στο 12', Μπουχαλάκη στο 32' , Μασούρα στο 43', Τικίνιο στο 56' και 61', Βαλμπουενά στο 61', Ρέαμπτσιουκ στο 63' και Βρουσάι στο 77', ενώ ο Ελ Αραμπί στη μοναδική στιγμή που ο Αυστριακός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, αστόχησε απ' το ένα μέτρο στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ!

Μάλιστα ο Απόλλων θα μπορούσε να έχει διεκδικήσει και τη νίκη αν στο 76' και στο... γκρέμισμα του Γιαννιώτα απ' τον Μπα εντός περιοχής, ο διαιτητής Τζοβάρας και ο Κουμπαράκης απ' το VAR δεν έκλειναν τα μάτια...

 Απόλλων: Bέρχουλστ, Ντεντάκης, Γιακιμόβσκι, Μπαξεβανίδης, Βιτλής, Κραγιόπουλος, Φατιόν, Γιαννιώτας (80' Γιαννάκη), Ιωαννίδης (85' Δουμάς), Σίγκνεβιτς, Φαλ Λα Πάρα (94' Ντάουντα).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Καρμπόβνικ (85' Λοβέρα), Μπα, Παπαδόπουλος (85' Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (92' Σουρλής), Μαντί Καμαρά (46' Τικίνιο), Μασούρας (57' Βαλμπουενά), Βρουσάι, Ελ Αραμπί.

 

  06 January, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα