Super League: Τα αποτελέσματα της Κυριακής (hl)

  09 January, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Τα αποτελέσματα της Κυριακής (hl)

Με το εμφατικό 4-0 επί του Βόλου ο Ολυμπιακός «αποζημίωσε» με τον καλύτερο τρόπο τους περίπου 15.000 οπαδούς του που κατέκλυσαν το Πανθεσσαλικό και με την 3η συνεχόμενη νίκη του, για πρώτη φορά στην τρέχουσα περίοδο στη Super League (προηγήθηκαν το 5-0 επί του Αστέρα Τρίπολης και το 2-0 επί του Ιωνικού), μείωσε προσωρινά στο -7 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, που σε λίγη ώρα (19:30) θα δοκιμαστεί στην OPAP Arena απέναντι στην ΑΕΚ. 

Ο Πεπ Μπιελ με πέναλτι στο 7ο λεπτό, ο Χουάνγκ στο 22΄, ο Μπακαμπού στο 45΄ κι ο Ελ Αραμπί στο 75΄ ήταν οι σκόρερ των Πειραιωτών, που σε ένα ακόμη ματς έπαιξαν αρκετά καλό ποδόσφαιρο κι επιβεβαίωσαν την ανοδική τους πορεία από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο Μίτσελ. 

Αντίθετα, το αρνητικό σερί του Βόλου επεκτάθηκε, καθώς η ομάδα της Μαγνησίας συμπλήρωσε 2 μήνες χωρίς «τρίποντο» (έχει να νικήσει από τις 10 Νοεμβρίου) με απολογισμό 3 ήττες και 2 ισοπαλίες στην τελευταία πεντάδα αγώνων.

Κάτω από την παρότρυνση των χιλιάδων φίλων του και υπό το βλέμμα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο για να δει την ομάδα του, οι «ερυθρόλευκοι» φρόντισαν από πολύ νωρίς να δείξουν τις διαθέσεις τους.

Από την προσπάθεια του Κώστα Φορτούνη στα πρώτα λεπτά η μπάλα βρήκε στον Άλχο κι αφού έγινε ο έλεγχος από το VAR διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παράβαση (χέρι) κι έτσι ο διαιτητής Παπαπέτρου υπέδειξη το πέναλτι. Ο Πεπ Μπιελ εκτέλεσε ψύχραιμα και στο 7΄ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ.

Ο Βόλος προσπάθησε ν΄ αντιδράσει και στο 15΄ ο Μεταξάς βρέθηκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Κι ενώ οι γηπεδούχοι έψαχναν τρόπους για να διασπάσουν την άμυνα του Ολυμπιακού, στο 22΄ ο Χουάνγκ έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή κι από πλάγια θέση με δυνατό αριστερό σουτ «κάρφωσε» τη μπάλα στη γωνία του Κλέιμαν, για να γίνει το 2-0 με το πρώτο γκολ του Νοτιοκορεάτη στη Super League.

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 45΄, όταν ο Μπακαμπού βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής του Βόλου μετά τη σέντρα ακριβείας του Ρέαμπτσουκ από αριστερά και με κεφαλιά δεν είχε κανένα πρόβλημα να «γράψει» το 3-0.  

Με το νικητή να ήταν ήδη γνωστός, το ματς στο δεύτερο μέρος ήταν ανοιχτό κι από τις δύο ομάδες. Ο Βόλος έφτασε πολύ κοντά στη μείωση του σκορ στο 54΄, όταν ο Λούνα έκλεψε από τον Μπιελ, πλάσαρε τον Πασχαλάκη κι ενώ οι γηπεδούχοι ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν, ο Ντόι έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Η «απάντηση» από τον Ολυμπιακό ήρθε στο 60΄, με τους Μπιελ-Ροντινέι να συνεργάζονται άψογα με το Βραζιλιάνο να πιάνει το σουτ και να τραντάζει το δοκάρι του Κλέιμαν. Ο γκολκίπερ του Βόλου είπε «όχι» στον Μπιελ στο 68΄, δεν έκανε, όμως, το ίδιο και στο 75΄ όταν ο Ελ Αραμπί, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
 
Διαιτητής: Α. Παπαπέτρου  
Κίτρινες: Ντέλετιτς, Μπαριέντος

Οι συνθέσεις:  

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Εσκοβάλ (86΄ Σιελής), Πίρινεν, Άλχο, Λούνα, Μπαριέντος, Μεταξάς, Γκάτζι (78΄ Ουές), Ντέλετιτς (86΄ Καρτάλης), Τσιρίνος (65΄ Μεθκίδα), Κούτσιας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσουκ (66΄ Μαρσέλο), Εμβιλά (78΄ Κασάμι), Χουάνγκ, Φορτούνης (71΄ Μασούρας), Μπιελ, Χάμες Ροντρίγκες (67΄ Σαμασέκου), Μπακαμπού (70΄ Ελ Αραμπί)

Μεγάλη νική τρια η ΑΕΚ στο ντέρμπι των Αθηνών

Με τη δύναμη της έδρας της και 32.000 υποστηρικτών της, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στο κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League, δίνοντας τέλος στο «πράσινο» αήττητο.

 

To μοναδικό γκολ σημείωσε ο Ομπερλίν Πινεδα στο 68ο λεπτό και χάρη σ΄αυτό η Ένωση μείσε στους 4 βαθμούς τη διαφορά της από τους «πράσινους», δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Δοκάρι είχε ο Παναθηναϊκός στο 90+8΄, χαμένο πέναλτι η ΑΕΚ στο 90+10΄! 

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο προσανατολισμός των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν ξεκάθαρος: να μην επιτρέψουν στην ΑΕΚ να βρει ρυθμό. Εκείνα τα πεντάλεπτα, δεκάλεπτα της ασφυκτικής πίεσης που χαρακτηρίζουν την ομάδα του Αλμέιδα και ειδικά στην «καυτή» έδρα της, «πνίγουν» τον αντίπαλο.  

Πιστοί στο πλάνο τους, οι «πράσινοι» δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις, με τους Σενκεφελντ, Μάγκνουσον να κυριαρχούν όποτε η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει από τον αέρα.

Παράλληλα, «πάγωναν» όποτε μπορούσαν το παιχνίδι και έτσι κύλησε ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς... υποψία φάσης. Μόλις δύο φορές «πάτησαν περιοχή» οι γηπεδουχοι, όταν τα σουτ των Αραούχο (33΄), Πινέδα (39΄) βρήκαν στα σώματα. Μόνο στατιστικά καταγράφονται ως τελικές προσπάθειες, όπως και ένα σουτ της... απελπισίας του Μάγκνουσον στο 30΄. 

Η ουσία είναι ότι το πλάνο Γιοβάνοβιτς δούλευε μια χαρά στην OPAP Arena. Ο Αλμέιδα ήταν για ακόμα μία φορά αυτός που έπρεπε να βρει λύση, όπως και την περασμένη Τρίτη στα Γιάννινα. Αυτή τη φορά η ΑΕΚ δεν ήταν πίσω στο σκορ (από τον ΠΑΣ έχανε 2-0 στο ημίχρονο) αλλά σε αυτό το ντέρμπι η ισοπαλία ισοδυναμούσε με... νίκη του Παναθηναϊκού. 

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του ντέρμπι ανήκε στους «πράσινους». Στο 54΄ ο Μπερνάρντ πραγματοποίησε έξοχη ατομική ενέργεια και σούταρε στο «παράθυρο» του Αθανασιάδη, όμως ο Έλληνας γκολκίπερ «απογειώθηκε» σε μια πολύ σπουδαία επέμβαση. 

Το σκορ άνοιξε στο 68΄ για τους γηπεδούχους. Ο Πινέδα βρέθηκε στην περιοχή από αριστερά και γύρισε παράλληλα τη μπάλα. Ο Μπρινιόλι την βρήκε, αλλά άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα, δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στις κερκίδες.   

Από το σημείο εκείνο ανέλαβαν δράση στο χώρο του κέντρου οι Σιμάνσκι, Γιόνσον που έκοβαν κάθε «αισιόδοξη» επίθεση των φιλοξενούμενων. Ο Γιοβάνοβιτς έπαιξε ό,τι χαρτί είχε για να «αποδράσει» από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Και «άγγιξε» την ισοφάριση στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σπόραρ πέρασε και τον Αθανασιάδη αλλά από πολύ πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Αμέσως μετά, ο Φερνάντες κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Σένκεφελντ και ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Μπρνιόλι απέκρουσε δίνοντας ολιγόλεπτη παράταση στην αγωνία.

Η ΑΕΚ κράτησε και πήρε ένα ντέρμπι χωρίς να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία, με εξαίρεση το πέναλτι! Όμως η φοβερή της έδρα έπαιξε καταλυτικό ρόλο, αφού έφτασε τις 6 διαδοχικές νίκες στην OPAP Arena, όπου αποδεικνύεται ασυναγώνιστη. 

Διαιτητής: Αντόνιο Νόμπρε (Πορτογαλία) 

Κίτρινες: Γκαρσία, Σιντιμπέ - Βέρμπιτς, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Παλάσιος 

Οι συνθέσεις: 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινεδα (90΄ Φερνάντες), Άμραμπατ (81΄ Τσούμπερ), Γκαρσία, Αραούχο (90+12΄ Μήτογλου) 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουανκάρ, Κώτσιρας (89΄ Βαγιαννίδης), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης (70΄ Ιωαννίδης), Ρούμπεν Πέρεθ (89΄ Τσοκάι), Μπερνάρντ, Βέρμπιτς (56΄ Τσέριν), Παλάσιος, Σπόραρ 
 

* Στο ΚΑΤ διακομίστηκε φίλος της ΑΕΚ ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο περίπου 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Σύμφωνα με ενημέρωση της ΠΑΕ, πρόκειται για άνδρα ηλικίας 70 ετών που βρισκόταν στη θύρα 26, όπου έσπευσε ασθενοφόρο με διασώστες.  

* Με περίπου 10 λεπτά καθυστέρηση άρχισε το ντέρμπι, λόγω παρατεταμένης ρίψης καπνογόνων από οπαδούς των γηπεδούχων  

* Στο 66΄ υπήρξε σύντομη διακοπή για μία κροτίδα που έπεσε κοντά στον Μπρινιόλι. Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο έδαφος, αλλά σηκώθηκε. Λίγο αργότερα σημειώθηκε το γκολ της ΑΕΚ, άναψαν δεκάδες καπνογόνα και ακολούθησε νέα -αυτή τη φορά μεγαλύτερη- διακοπή. 

Κιτρινόμαυρος περίπατος στο "Βικελίδης"

Εκμεταλλευόμενος την υπεροχή του στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, ο Αρης επικράτησε απόψε, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League, επί του Αστέρα Τρίπολης, με 3-0. Νίκη με την οποία επέστρεψε σε θετικό αποτέλεσμα, μετά την ήττα που υπέστη, την περασμένη εβδομάδα, στην Τούμπα, από τον ΠΑΟΚ. 

Τα γκολ που έκριναν το ματς πέτυχαν οι Μάνου Γκαρθία (19’), Φαμπιάνο (32’), Ράφαελ Καμάτσο (90’). Στο 63’ ακυρώθηκε, ως οφ σάιντ, τέρμα που πέτυχε για τους φιλοξενούμενους, ο Σεσκ Ρεγκίς.

Δραστήριοι, με την έναρξη του ματς, ήταν οι γηπεδούχοι, δεδομένο που τους έκανε απειλητικούς στην εστία του Παπαδόπουλου. Το έργο τους καρποφόρησε στο 19’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα των Αρκάδων, ο Μάνου Γκαρθία «έπιασε» δυνατό συρτό σουτ, έξω από την περιοχή και άνοιξε το σκορ (1-0). 

Το σκηνικό έγινε ιδανικότερο για τους «κιτρινόμαυρους» ένα τέταρτο περίπου αργότερα. Στο 32’, ειδικότερα, ο Μαζικού γύρισε στον Γκρέι, στην περιοχή, μετά από σουτ του τελευταίου, η μπάλα έφτασε στον Νταρίντα, ο οποίος έκανε το 2-0.

Το προβάδισμα του πρώτου ημιχρόνου είχε συνέπεια ο Αρης να μπει πιο χαλαρός στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα ο Αστέρας να γίνει πιο κινητικός και να απειλήσει στο 56’, το σουτ του Τιλίκα, όμως, έδιωξε με τα ακροδάκτυλά του, σε κόρνερ, ο Κουέστα. Εξι λεπτά αργότερα, ο Ρεγκίς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, το γκολ, ωστόσο, ακυρώθηκε ως οφ σάιντ.

Ο,τι δεν κατάφεραν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι, το πέτυχαν οι γηπεδούχοι στο 90’. Εβαλαν το... κερασάκι στην τούρτα, σκοράροντας με τον Καμάτσο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0.


Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: -/Ινγκλέσιας

ΑΡΗΣ (Αλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ετέμπο, Νταρίντα (77’ Ιτούρμπε), Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Μάνου Γκαρθία (65’ Νταμπό), Γκρέι (70’ Καμάτσο)


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ακης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρεθ, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (86’ Κωστέας), Τιλίκα, Μπερτόγλιο (46’ Γκαρντάβσκι), Σίτο (76’ Ριέρα), Ρεγκίς (86’ Καπίγια)

Σημαντική νίκη για τον Ατρόμητο

Ο Ατρόμητος συνήλθε άμεσα μετά την ήττα στο Αγρίνιο στις 4/01 και με το σκορ που έχασε από τον Παναιτωλικό, νίκησε σήμερα τον Ιωνικό (2-0) στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League. 

Κιάρτανσον στο 4΄ με πέναλτι και Ροτάριου στο 59΄ με πλασέ ήταν οι σκόρερ των «κυανόλευκων», που έπαιζαν με παίκτη περισσότερο από το 2΄ μετά την αποβολή του Τσιμπσάχ με απευθείας κόκκινη κάρτα! Τρίτη σερί ήττα για τον Ιωνικό μετά το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στις 21/12.

Ένα τραγικό λάθος στην άμυνα του Ιωνικού, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (2΄) έδωσε την ευκαιρία στον Ατρόμητο να μπει στο ματς με γκολ... από τ΄ αποδυτήρια.

Ο Κιάρτανσον έκλεψε από τον Τσιμπσάχ, ο οποίος αναγκάστηκε να τον ανατρέψει στην περιοχή κι αμέσως ο Παπαδόπουλος υπέδειξε το πέναλτι κι απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τον παίκτη του Ιωνικού. Ο «παθών» ήταν ψύχραιμος από την «ασβεστένια βούλα» και με τον τρόπο αυτό έγινε το 1-0.

Παίζοντας από νωρίς με παίκτη παραπάνω ο Ατρόμητος επέβαλλε το ρυθμό του και προσπάθησε να «κλειδώσει» τη νίκη του πετυχαίνοντας ένα δεύτερο γκολ. Η ομάδα του Κρις Κόουλμαν έχασε αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο, μπήκε στ΄ αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0.

Στο 21΄ η κεφαλιά του Κιάρτανσον έφυγε άουτ, την ίδια εξέλιξη είχε και το σουτ του Κεσχρίντα στο 28΄, ενώ στο 33΄ ο Κιάρτανσον «εκτέλεσε» αμέσως μετά την πάσα του Ροτάριου, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε εξ επαφής σε κόρνερ.  

Κορυφαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε στις καθυστερήσεις, με τον Χουτεσιώτη να κάνει σπουδαία διπλή απόκρουση αρχικά στο σουτ του Ρομπάιγ και στη συνέχεια στο πλασέ του Φριντζόνσον.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στο β΄ μέρος, με τον Ατρόμητο να προσπαθεί να σκοράρει για να απλοποιήσει τα πράγματα και τον Ιωνικό ν΄ αμύνεται και να ψάχνει μια καλή αντεπίθεση για να ισοφαρίσει.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν τελικά το γκολ που έψαχναν στο 59΄. Ο Ρομπάιγ με ωραίο τακουνάκι βρήκε τον Ντε Μποκ, αυτός έκανε την παράλληλη πάσα στην περιοχή και ο Ροτάριου σε άδεια εστία δεν είχε κανένα πρόβλημα για να «γράψει» το 2-0.

Ο ρυθμός του ματς έπεσε στη συνέχεια, με τον Ατρόμητο να φτάνει πολύ εύκολα στην 6η εφετινή του νίκη στο πρωτάθλημα, την ώρα που ο ουραγός Ιωνικός γνώρισε την 11η ήττα του σε 17 αγώνες!

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
Κίτρινες: Ντε Μποκ - Κάνιας, Μάντζης 
Κόκκινες: Τσίμπσαχ (2΄) 

Οι συνθέσεις:  

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Μάριτς, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηϊσαίας, Στρούγγης, Γκονζάλες, Φριντζόνσον (79΄ Οικονομίδης), Έρλινγκμαρκ, Ροτάριου (79΄ Κλωναρίδης), Κιάρτανσον (74΄ Τζαβίδας), Ρομπάιγ (85΄ Τζοβάρας) 

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Σόουζα, Τσίμπσαχ, Βαλεριάνος, Μύγας (79΄ Ελευθεριάδης), Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Λοβέρα (29΄ Κάνιας), Σάκιτς, Άοσμαν (55΄ Φαντιγκά), Μάντζης

 

  09 January, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ