Super League: Τα αποτελέσματα του τριημέρου (hl)

  29 August, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Τα αποτελέσματα του τριημέρου (hl)

ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στους «Ζωσιμάδες», σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ροντρίγκο Εραμούσπε (13’) και Κρίστοφερ Νούνιες (58’) τα γκολ σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από τους τραυματισμούς των Ζερόμ Πριό και Πέδρο Κόντε - αμφότεροι των γηπεδούχων.  
 
Με το... καλησπέρα χρειάστηκε η συμβολή του VAR. O Γιώργος Παμλίδης βρέθηκε στο έδαφος στα 24 δευτερόλεπτα από μαρκάρισμα του Γιώργου Κορνέζου.

Αρχικά ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης υπέδειξε την άσπρη βούλα, ωστόσο έπειτα από τη χρήση του βίντεο, ο Χαλκιδικιώτης  διαιτητής ανακάλεσε την απόφασή του. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» άνοιξε το σκορ στο 13’ με την υπέροχη κεφαλιά του Εραμούσπε, έπειτα από το κόρνερ του Κάρλες Σόρια.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και απείλησαν με τις προσπάθειες των Ντάνι Μπεχαράνο (19’) και Τόμας ντε Βινσέντι (30’). Σημαντικότερη φάση, ωστόσο, αυτή των καθυστερήσεων, με τον Γιάννη Κιάκο να διώχνει πάνω στη γραμμή την μπάλα, στην κεφαλιά του Κορνέζου.

Ίδιο μοτίβο και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με τη Λαμία να είναι καλύτερη. Μάλιστα, στο 50’ ο Βίκιντας Σλίβκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο Λιθουανός χτύπησε με το γόνατο τον τερματοφύλακα Ζερόμ Πριό, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή. Η ανωτερότητα της ομάδας του Τζιανλούκα Φέστα μετουσιώθηκε τελικά σε γκολ, χάρη στην κεφαλιά του Νούνιες στο 58’. 

Ο ΠΑΣ έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ στο 64’, αλλά ο Μπόγιαν Σαράνοφ νίκησε σε τετ α τετ τον Παμλίδη ενώ επτά λεπτά μετά ο Φάνης Τζανδάρης, έπειτα από κακή εκτίμηση του Βασίλη Σούλη, σούταρε άουτ σε κενή εστία.

Ο Σούλης, ωστόσο, στο 77’, σταμάτησε σωτήρια τον επελαύνοντα Σωτήρη Τσιλούλη, κρατώντας το 1-1. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, παρά τη 12λεπτη καθυστέρηση, με τις δυο ομάδες να παίρνουν τον πρώτο φετινό τους βαθμό.
 
Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
Κίτρινες: Μορέιρα, Καραχάλιος - Τσιλούλης, Νούνιες, Μπεχαράνο, Τσούκαλος.   
 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Πρίο (52’ Σούλης), Σόρια, Εραμούσπε, Κιάκος, Παντελάκης, Μπιλμπάο (79’ Τζίμας), Καραχάλιος, Ριένστρα (70’ Λιάσος), Κόντε (70’ Λώλης), Ροσέρο, Παμλίδης (79’ Μορέιρα).  
ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Νούνιες (79’ Τσούκαλος), Μανούσος (68’ Γιακουμάκης), Ντε Βινσέντι (69’ Τζανδάρης), Σλίβκα, Σιμόν, Μπεχαράνο (87’ Μπάμπης), Γκοράνοβ, Τσιλούλης, Κορνέζος.  
***Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκε ο team manager της Λαμίας, Γιώργος Κασναφέρης, για τη φάση του 1ου λεπτού.  
***Με ασθενοφόρο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο ο Ζερόμ Πριό, έχοντας τις αισθήσεις του. Για διάσειση κάνουν λόγο οι πρώτες εκτιμήσεις των ιατρών. 
***Αναγκαστική για τον ΠΑΣ και η αλλαγή του Πέδρο Κόντε, ο οποίος πονούσε στο αριστερό πόδι κι ενώ έκλαιγε καθώς έβγαινε από τον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχουν φόβοι πως έχει υποστεί ρήξη χιαστού κι ενώ έχασε πέρυσι σχεδόν όλη τη σεζόν με ρήξη χιαστού στο δεξί πόδι.   

Σόκαρε την ΑΕΚ ο Βόλος

Η πρώτη έκπληξη της σεζόν έγινε απόψε στη Ριζούπολη, όπου ο Βόλος επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ, στη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του επί του «Δικέφαλου». Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League και το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Μίλος Ντέλετιτς στο 19΄.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι ακριβώς με την ίδια ενδεκάδα της πρεμιέρας και του άνετου 3-0 επί της Λαμίας. Όμως, ενώ στη Φθιώτιδα είχε αποφύγει τους...  μπελάδες (βλ. χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων), σήμερα κλήθηκε να διαχειριστεί μία δύσκολη περίσταση.

Στο 19ο λεπτό ο Ντέλετιτς με αριστερό κεραυνό έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Στάνκοβιτς και άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο γκολ. Μάλιστα ο Σέρβος δεν πανηγύρισε την επιτυχία του σεβόμενος την θητεία του στην ΑΕΚ. 

Από το σημείο εκείνο οι κιτρινόμαυροι πολιόρκησαν την περιοχή του Βόλου και δημιούργησαν μια πολύ μεγάλη φάση στην πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 33'. Ο Τσούμπερ βρέθηκε σε θέση βολής μετά από ασίστ του Γιόνσον αλλά ο Κλέιμάν πραγματοποίησε μία... εξωπραγματική απόκρουση.

Με Άλχο, Σιέλη, Τσοκάνη και Μεταξά να συνεισφέρουν τα μέγιστα ανασταλτικά, οι Βολιώτες δεν απειλήθηκαν σοβαρά, στο νέο ντεμπούτο του Κώστα Μπράτσου στον πάγκο της ομάδας.

Από την άλλη πλευρά ο Αλμέιδα ήταν εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να αλλάξει τα πράγματα και το επιχείρησε με δύο αλλαγές (Λιβάι, Γκατσίνοβιτς) στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Μετά το 65' ο Αλμέιδα άλλαξε σχηματισμό με τετράδα στην άμυνα και η ΑΕΚ έγινε άμεσα πιο επιθετική. Ήδη είχε συντριπτικά την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό πάνω από 70%, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Στο 75' κεφάλια του Τζαβέλλα έφυγε άουτ, αλλά ο Βόλος απάντησε στο 78' με αντεπίθεση και σουτ-αουτ του Φαν Βερτ. Οι φιλοξενούμενοι ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο την άμυνα τους με την είσοδο του Πίρινεν στο τελευταίο δεκάλεπτο και κράτησαν τη νίκη, αφού οι τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων ήταν κακές και «σταματούσαν» στον Κλέιμαν, που ήταν πάντα σωστά τοποθετημένος.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Γιόνσον, Βίντα - Ματίγια, Κλέιμαν, Λούνα, Μεταξάς, Φαν Βερτ 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Τσούμπερ, Σιμάνσκι, Πινέδα (65' Ρότα), Γιόνσον (83' Αλμπάνης), Άμραμπατ (46' Λιβάι Γκαρσία), Μάνταλος  (46' Γκατσίνοβιτς), Αραούχο.

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Τσοκάνης, Μεταξάς (56' Ματίγια), Ντέλετιτς (80' Πίρινεν), Πάολο Φερνάντεθ, Βίκτορ Φερνάντεθ (71' Ουές), Φαν Βερτ.

«Λευκή» ισοπαλία στη Νεάπολη

H πρώτη «λευκή» ισοπαλία του εφετινού πρωταθλήματος της Super League σημειώθηκε στη Νεάπολη, με τον Ιωνικό και τον Λεβαδειακό να μένουν στο 0-0, στην πρεμιέρα της 2ης αγωνιστικής. Ωστόσο και οι δύο πανηγύρισαν τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα, μετά τις ήττες τους στην 1η αγωνιστική. 

Ο Ιωνικός μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και με πρωταγωνιστή τον Άοσμαν προσπάθησε να ανοίξει γρήγορα το σκορ. Στο 8΄ ο Σύριος είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία, αλλά δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 11΄ η εκτέλεση φάουλ του βρήκε δοκάρι.

Ο Λεβαδειακός έγινε απειλητικός στο 13΄, όταν ο Κωνσταντινίδης αστόχησε μέσα στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι δύο ομάδες κατέβασαν ταχύτητα. 

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά τα μακρινά σουτ τους δεν ανησύχησαν τον Ιωνικό, που ανέβασε και πάλι στροφές, είχε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το σφύριγμα της λήξης. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαμπαλάς (Ηπείρου) 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αντούνες, Ρομαό, Μύγας - Βρακάς, Μουτίνιο 
Οι συνθέσεις:
ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Άοσμαν, Μασάς (66΄Λοβέρα), Ρομαό, Αντούνες, Μεντόσα (66΄Μεντόσα), Μάντζης, Ιωαννίδης (66΄Ελευθεριάδης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Τζημόπουλος (64΄Μπαχανάκ), Βινίσιους (85΄Λιάγκας), Βήχος, Μουτίνιο(46΄Λούα Λούα), Μεχία, Μπελμόντ, Βρακάς (85΄Τσιριγώτης), Δούμτσιος, Συμελίδης (75΄Χάμοντ).

Άνετος ο ΠΑΟ στο Ηράκλειο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο πρωτάθλημα με το πόδι στο... γκάζι. Μετά τη νίκη του στην πρεμιέρα κόντρα στον Ιωνικό (1-0), οι «πράσινοι» νίκησαν εκτός έδρας με 2-0 τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, «ξόρκισαν» την «κατάρα» του Ηρακλείου (7,5 χρόνια χωρίς «διπλό» στο «Θ. Βαρδινογιάννης») κι εδραιώθηκαν από νωρίς στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League.

Οι Παλάσιος και Σπόραρ σημείωσαν τα δύο γκολ των «πράσινων» που δείχνουν πολύ σοβαρό πρόσωπο στην εκκίνηση της εφετινής σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με διάθεση να ελέγξει το ρυθμό από την αρχή και πήρε προβάδισμα στο σκορ στην πρώτη καλή στιγμή του. Στο 15’ ο Ρούμπεν είδε πολύ ωραία το κενό στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ κι έβγαλε μία εξαιρετική μπαλιά στον Παλάσιος, ο οποίος κατέβασε την μπάλα και με δεξί ευθύβολο, γωνιακό σουτ έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Στο 32’ από πάσα του Αϊτόρ, ο Σπόραρ δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ απ’ το δεξί δοκάρι του Στίβενς.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (33’) ο Αϊτόρ έκανε εξαιρετική σέντρα προς τον Σπόραρ, που βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να σημαδέψει το αριστερό δοκάρι και το βάθος της εστίας του Στίβενς, κάνοντας το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

Στο 35’ ο Τσέριν σούταρε μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Βούρο, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, ο Σπόραρ έπιασε κεφαλιά από κοντά λίγο άουτ, έπειτα από κόρνερ του Αϊτόρ.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Λάρσον εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού και πλάσαρε με το αριστερό πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να μην πάρει μεγάλα ρίσκα και να διαχειριστεί με ασφάλεια το προβάδισμά του, κρατώντας περισσότερο την μπάλα και ψάχνοντας χώρους για να ξαναχτυπήσει στην επίθεση. Στο 57’ ο Παλάσιος πήρε την μπάλα στον χώρο και σούταρε από τα αριστερά, αλλά μπλόκαρε ο Στίβενς.
 
Στο 70’ από λάθος συνεννόηση των αμυντικών του Παναθηναϊκού, ο Ντίκο μπήκε στην περιοχή από πλάγια αριστερά και σούταρε δυνατά, αλλά η προσπάθειά του πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι.

Στο 82’ ο Στάικος βρήκε χώρο έξω απ’ την περιοχή και σούταρε, αλλά ο Μπρινιόλι έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά αποκρούοντας σε κόρνερ, ενώ στο 86’ ο Μπουζούκης πλάσαρε ελάχιστα άουτ από καλή θέση.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο 3-0, όμως τόσο το πλασέ του Βέρμπιτς, όσο και η νέα προσπάθεια του Βαγιαννίδη, σταμάτησαν στον Στίβενς, με τους «πράσινους» να παίρνουν ωστόσο, ένα πολύ μεγάλο «διπλό».

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: Ντίκο, Μαρινάκης - Κουρμπέλης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στίβενς, Μαρινάκης, Γιόχου (64’ Διαμαντής), Βούρος, Γιαννούλης (46’ Μπουζούκης), Ντιουσέ, Μεγιάδο, Λάρσον, Νέιρα (11’ λ. τρ. Ντικό), Τοράρινσον (64’ Γ. Αποστολάκης), Τοράλ (69’ λ. τρ. Στάικος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (77’ Γκάνεα), Ρούμπεν, Κουρμπέλης (68’ λ.τρ. Βέρμπιτς), Τσέριν, Παλάσιος (86’ Βαγιαννίδης), Αϊτόρ (87’ Φρόκου), Σπόραρ (76’ Ιωαννίδης).

Νίκη-Θρίλερ για τον ΠΑΟΚ στην εκπνοή

Με γκολ του Κάλεντ Νάρεϊ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ πέτυχε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια μέσα στην Τούμπα, κερδίζοντας με 2-1 τον Ατρόμητο, για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. 

Οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν με πέναλτι του Γιασμίν Κούρτιτς στο 12ο λεπτό, αλλά η ομάδα του Κρις Κόουλμαν έφτασε στην ισοφάριση με τον Γιώργο Τζοβάρα, παρά την αποβολή του Κυριάκου Κιβρακίδη από το 82’. Τον τελευταίο λόγο, όμως, είχε ο Νάρεϊ.  

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ επιθετικά το ματς. Και ευτύχησαν να κερδίσουν πέναλτι στο 11’, σε χέρι του Δημήτρη Χατζηισαϊα, έπειτα από κεφαλιά του Ινγκι Ινγκασον. Την εσχάτη των ποινών, που υποδείχθηκε έπειτα κι από τη χρήση του VAR, ανέλαβε ο Κούρτιτς για το γρήγορο 1-0. 

Σε δύο περιπτώσεις στη συνέχεια, ο Ανδρέας Γιαννιώτης βγήκε νικητής στις «μονομαχίες με τον Μπράντον Τόμας, μια στο 24’ και μια στο 36’. Μόνο στο τέλος του πρώτου μέρους φάνηκε κάπως απειλητικός ο Ατρόμητος, με τον Ντομινίκ Κοτάρσκι να μπλοκάρει το σουτ του Γκαετάν Ρομπάιγ (42’) ενώ αυτό του Έντερ Γκονζάλες (44’) πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κροάτη τερματοφύλακα.  

Πιο μοιρασμένο το δεύτερο ημίχρονο. Καλή στιγμή στο 62’ για τους γηπεδούχους, με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη να αποτυγχάνει από πλεονεκτική θέση με το κεφάλι ενώ δύο λεπτά μετά ο Γιαννιώτης πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Αντριγια Ζίβκοβιτς. 

Το ματς έγινε άναρχο, χωρίς ωστόσο «καθαρές» ευκαιρίες. Η (νέα) κεφαλιά του Κουλιεράκη ήταν πάλι άστοχη στο 77’ ενώ το σουτ του Βίκτωρα Κλωναρίδη (79’) αδύναμο για να ανησυχήσει τον Κοτάρσκι. 

Η αποβολή του Κιβρακίδη στο 82’, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, φάνηκε να απλοποιεί τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ. Που βρήκε γκολ με τον Νέλσον Ολιβέιρα, ωστόσο ακυρώθηκε καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. 

Κι ενώ ο Κοτάρσκι στο 90’ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το φάουλ του Χουάν Μουνίθ, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από ωραία συνεργασία, ο Τζοβάρας πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-1.  

Τέλος; Όχι! Στο 96’ η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε στο «τρίποντο» χάρη σε πολύ όμορφο και δύσκολο γκολ του Νάρεϊ. Οι «ασπρόμαυροι» ετοιμάζονται πλέον για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη, με τους Περιστεριώτες να μένουν στους τρεις βαθμούς έπειτα από τη νίκη στην πρεμιέρα επί του ΟΦΗ.  

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)  
Κίτρινες: Φιλίπε Σοάρες - Χατζηισαϊας, Κουέν, Κιβρακίδης.  
Κόκκινες: Κιβρακίδης (82΄)  

Οι ενδεκάδες: 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (76’ Σάστρε), Ινγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Κούρτιτς (80’ Σβαμπ), Ντάντας (76’ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (81’ Φιλίπε Σοάρες), Νάρεϊ, Α. Ζίβκοβιτς, Τόμας (63’ Ολιβέιρα).  

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας, Σουάρεθ, Γκονζάλες, Κουέν, Μουνίθ (90’+4’ Οικονομίδης), Ρομπάιγ (62’ Κιάρτανσον), Κλωναρίδης (80’ Τζοβάρας), Τζαβίδας (62’ Ροτάριου).  

*** Η Super League καθιέρωσε φέτος τη βράβευση του παλαιότερου μέλους του αγωνιστικού τμήματος όλων των ομάδων. Στον ΠΑΟΚ, είναι ο υπεύθυνος ιματισμού Χρυσοβαλάντης Βαρλάμης, ο οποίος βραβεύτηκε από τον Γιώργο Κούδα. 

Ανώμαλη προσγείωση για τον Άρη στο Αγρίνιο

Έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ο Παναιτωλικός επικράτησε με 3-1 του Άρη στο Αγρίνιο, σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Λεβάν Σενγκέλια (15’), Νίκος Καρέλης (63’) και  Ναντρέι Νταγκό (76’) τα γκολ για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου που είχε και δοκάρι σε φάουλ του Ντέμπι Φλόρες. Ισοφάρισε προσωρινά ο Λουίς Πάλμα (20’) για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος που έδειξε αμυντικές αδυναμίες.  

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό στο ξεκίνημά του, κάτι που βόλεψε τους γηπεδούχους. Στο 9’ ο Καρέλης τροφοδότησε τον ταχύτατο Νταγκό, αλλά από πλάγια θέση ο Ιβοριανός δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά τον Χουλιάν Κουέστα που ήταν εκτός περιοχής. 

Ο Καρέλης δεν κοντρόλαρε σωστά δυο λεπτά μετά όντας σε πλεονεκτική θέση, αλλά στο 15’ ο Σενγκέλια «χόρεψε» τον Μάρβιν Πίρσμαν και με το αριστερό άνοιξε το σκορ. Η αντίδραση του Άρη ήταν άμεση. 

Κι αν το πρώτο σουτ του Πάλμα βρήκε σε ετοιμότητα τον Γιάννη Ανέστη, αυτό που έκανε ο άσος από την Ονδούρα με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, έφερε το 1-1. Στο 32’ ο Ντάνιελ Μαντσίνι ανάγκασε σε νέα επέμβαση τον Ανέστη, όμως τα «καναρίνια» είχαν τη σημαντικότερη φάση, με το φάουλ του Φλόρες να σταματάει στη δεξιά δοκό της εστίας του Κουέστα.  

Παρόμοιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος. Ο Ανέστης σταμάτησε σε δύο χρόνους τον Μαντσίνι στο 55’ κι οκτώ λεπτά μετά, οι Αγρινιώτες πήραν εκ νέου το προβάδισμα. Η σέντρα-σουτ του Νταγκό σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι έπειτα από παρέμβαση του Φαμπιάνο Λέισμαν, αλλά στην επαναφορά με το κεφάλι ο Καρέλης την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-1. 

Στα επόμενα λεπτά, μάλιστα, ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού σπατάλησε δύο μοναδικές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλο γκολ, όμως ήταν άστοχος. Ο Αντρέ Γκρέι παραλίγο να κάνει τους γηπεδούχους να πληρώσουν για τις χαμένες φάσεις, όμως το 3-1 δεν άργησε να έρθει. 

Σέντρα του Ντουάρτε από τα δεξιά, με τον Νταγκό να νικάει τον Σαλέμ Εμπακατά στον αέρα και με κεφαλιά να βρίσκει δίχτυα στο 76ο λεπτό. Κι αφού στο 82’ ο Ζερβίνιο σούταρε πάνω στον... πεσμένο Γκρέι με τον Ανέστη εξουδετερωμένο, τα πάντα τελείωσαν. Κι ας αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Χόρχε Ντίας.  

Τα «καναρίνια» πανηγύρισαν τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα, υποχρεώνοντας παράλληλα τους Θεσσαλονικείς στην πρώτη φετινή απώλεια βαθμών.  

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)  
Κίτρινες: Ντίας - Ντουκουρέ.  
Κόκκινες: Ντίας (90΄+3 δεύτερη κίτρινη)  

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (83’ Λιάβας), Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν, Φλόρες (59’ Ντουάρτε), Ντίας, Νταγκό (84’ Χουχούμης), Σενγκέλια (71’ Μόρσεϊ), Καρέλης (84’ Πέδρο).  

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ντουκουρέ, Μανού Γκαρθία (73’ Ζερβίνιο), Μαντσίνι (61’ Καμάτσο), Ιτούρμπε (73’ Ματέο Γκαρσία), Πάλμα (61’ Παπέ Σεϊκ), Γκρέι (84’ Χατζηιωάννου).  

*** Στο γήπεδο βρέθηκαν και μέλη της δομής «Εις το όνομα του Άλκη» που τίμησαν τον Παναιτωλικό για τις δράσεις του μετά τη δολοφονία του αδικοχαμένου Αλκιβιάδη Καμπανού, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου. Το συγκλονιστικό πανό του σκιτσογράφου Χρήστου Παπανίκου, όπου ο Τίτορμος κρατάει στα χέρια του το άψυχο κορμί του 19χρονου Άλκη, βγήκε σε πλειστηριασμό, με τα έσοδα να πηγαίνουν στη δομή.  

 

  29 August, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ