Super League:Μεγάλο διπλό στη Λαμία για τον Ο.Φ.Η (HL)

  20 September, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League:Μεγάλο διπλό στη Λαμία για τον Ο.Φ.Η (HL)

Ο ΟΦΗ βρήκε... σφυγμό μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και με το απίθανο αυτογκόλ του Βύντρα, αλλά και το γκολ του Σαρδινέρο έφυγε νικητής από τη Λαμία (1-2), κάνοντας... σεφτέ στις νίκες στο πρωτάθλημα. O Ρόμανιτς με πέναλτι σκόραρε για τους γηπεδούχους.

Το πρώτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα πήρε ο ΟΦΗ που επιβλήθηκε της Λαμίας με 2-1 στο «Αθανάσιος Διάκος». Οι Κρητικοί που προέρχονταν από τον αποκλεισμό από τον Απόλλωνα Λεμεσού έδωσαν… απαντήσεις στο γήπεδο και έδειξαν σημάδια βελτίωσης.

Το μάτς

Ο Γιώργος Πετράκης ξεκίνησε με 4-4-2 και πιο συγκεκριμένα είχε τον Επασί κάτω από τα γκολπόστ, τους Σκόνδρα, Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Νιάσε, Μπεχεράνο στα «6αρο-8άρια», τους Βιγιάλμπα, Βασιλογιάννη στα άκρα και τους Καραμάνο, Ρόμανιτς επιθετικό δίδυμο. 
 
Ο Γιώργος Σίμος από την πλευρά του επέλεξε τριάδα στα στόπερ και παρέταξε τον Σωτηρίου στο τέρμα, τους Σελίμοβιτς, Διαμάντη, Γιαννούλη κεντρικούς αμυντικούς, τον Ουές δεξιό μπακ-χαφ, τον Κοροβέση αριστερό, τους Στάικο, Σακόρ,Ναμπί, Νέιρα τετράδα στα χαφ σε ρόμβο και τον Γκαργκαλατζίδη κλασικό «9άρι».
 
Η έναρξη της αναμέτρησης καθυστέρησε μέχρι να γίνουν σωστές οι γραμμές στη μία περιοχή, σε ένα περιστατικό που δεν συναντάμε συχνά στα γήπεδα. Μόλις άρχισε, από το πρώτο κιόλας λεπτό, έγινε ξεκάθαρη η πρόθεση των γηπεδούχων να «φορτώσουν» τη δεξιά τους πλευρά. Εκεί έβγαινε ο Ρόμανιτς, ανέβαινε ο Σκόνδρας που ντουμπλάριζε τον Βασιλόγιαννη και η Λαμία έπαιζε πάρα πολύ από εκεί. Ομως ο Γιαννούλης που ήταν ο αριστερός στόπερ του ΟΦΗ «καθάριζε» τα πάντα, ενώ οι Κρητικοί λειτουργούσαν σωστά ανασταλτικά και με την μπάλα στον αέρα και έτσι πέρασαν, για τη Λαμία, ανεκμετάλλευτες όλες οι στατικές μπάλες που κέρδισε μέχρι την ανάπαυλα. 
 
Δεν είναι τυχαίο πως η καλύτερη στιγμή της ήταν τελικά από τα αριστερά και όχι τελική (!), όταν στο 21' ο Σαραμαντάς έκανε ωραία το γέμισμα, όμως ο Ρόμανιτς από το ύψος της περιοχής δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας. 
 
Προβάδισμα με απίστευτο αυτογκόλ
Οι Κρητικοί από την πλευρά τους είχαν μία «πειραματική», ελέω απουσιών, ενδεκάδα, αλλά και επειδή θέλησαν να τη «φρεσκάρουν» επειδή την Πέμπτη  έδωσαν ευρωπαϊκό ματς. Θέλησαν να βάλουν την μπάλα κάτω, αλλά η άμυνα ζώνης των γηπεδούχων λειτούργησε άριστα και δεν τους επέτρεψε να βρουν διαδρόμους. Επεδίωξαν να σηκώσουν, και εκείνοι, ανεπιτυχώς την μπάλα (ο Αντέτζο κυρίαρχος στον αέρα) και τελικά άνοιξαν το σκορ με ένα γκολ που βλέπουμε σπάνια. Βρισκόμασταν στο 35' όταν ο Νέιρα μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα αλλά η μπάλα κόντραρε και αλλοιώθηκε η πορεία της. Ο Βύντρα έλεγχε τον χώρο για τον Επασί, όμως η μπάλα χτύπησε στο πόδι του, άλλαξε πορεία, ο γκολκίπερ της Λαμίας έμεινε «άγαλμα« και ο έμπειρος αμυντικός στην προσπάθειά του να τη διώξει, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.
 
Οργια του Ρομανιτς στις αρχές του δευτέρου ηιχρόνου
Σέντρα στο 2ο μισό και για περίπου 15 λεπτά είδαμε ένα «σόου» από τον Ρόμανιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έκανε μέχρι το 60' άνω-κάτω την άμυνα του ΟΦΗ, έβγαινε συχνά στην πλάτη της και από τα πόδια του ξεκίνησαν δύο κλασικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους. Η πρώτη στο 50', όταν σε γύρισμα του Σακόρ πίεσε τον Σωτηρίου, πήρε την κατοχή από τον Ελληνα γκολκίπερ και γύρισε την μπάλα στον Χατζηστραβό μέσα στην περιοχή των Κρητικών, όμως εκείνος«έχασε» το κοντρόλ απέναντι σε μία εστία χωρίς γκολκίπερ και με έναν παίκτη του ΟΦΗ μπροστά του, ενώ ο Μπεχαράνο ήταν δίπλα του αφύλαχτος. Λίγο αργότερα (55') έκανε ωραία την κούρσα και την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Βιγιάλμπα που ήταν μόνος του στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο νεαρός Αργεντινός έκανε κακό τελείωμα και δεν βρήκε τέρμα. 
 
Μαζεμένες αλλαγές απο τον Σίμο
Τα παραπάνω έβλεπε ο Σίμος και στο 60' άλλαξε πολλά. Μέσα οι Μεγιάδο, Σολίς, Σαρδινέρο και διαφοροποίηση της διάταξης σε 4-2-3-1, καθώς οι γηπεδούχοι... κυριαρχούσαν. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και στο 74' ουσιαστικά τελείωσε η αναμέτρηση. Τότε ο Κοροβέσης σέντραρε και ο Σαρδινέρο με ωραία κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, σε ένα κομβικό χρονικό σημείο και στην πρώτη τους ευκαιρία στο δεύτερο μισό. 

Σύνοψη
Σκόρερ: 90+5′ Ρόμανιτς / 35′ αυτ. Βύντρα, 72′ Σαρδινέρο

Γήπεδο: Αθανάσιος Διάκος

Διαιτητής: Βρέσκας

Κίτρινες: Μπεχαράνο / Νέιρα

Λαμία (Πετράκης): Επασί, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα, Σκόνδρας (66′ Προβυδάκης), Μπεχαράνο, Νιασέ (76′ Παλαβαντισβίλι), Βιγιάλμπα (64′ Μπιανκόνι), Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννης (76′ Κωστίκας), Καραμάνος (46′ Χατζηστραβός)

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Σακόρ (60′ Μεγιάδο), Σελίμοβιτς, Νέιρα, Ναμπί (99′ Βούρος), Διαμαντής (60′ Σολίς), Γιαννούλης, Γκαργκατζαλίδης (77′ Γρίβας), Στάικος (60′ Σαρδινέρο), Κοροβέσης

 

  20 September, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα