Superleague: “Κόκκινο” το ντέρμπι-Γκέλα για ΠΑΟΚ (ΗL)

  22 November, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Superleague: “Κόκκινο” το ντέρμπι-Γκέλα για ΠΑΟΚ (ΗL)

Συνεχίζει να ανεβαίνει ο ΟΦΗ

Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κι έκανε άλμα τίτλου στη Super League. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 3-2 της δεύτερης Ένωσης και σε συνδυασμό με την ήττα του τρίτου ΠΑΟΚ στο Περιστέρι απ' τον Ατρόμητο, ξέφυγαν με +6 και +7, αντιστοίχως, από τους Δικέφαλους. Τρομερό παιχνίδι με πέντε γκολ, γρήγορο ρυθμό, ωραίες φάσεις και θαυμάσια ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περίπου 40.000 φίλοι των Κιτρινόμαυρων που πήγαν στο γήπεδο, στη μεγαλύτερη αθλητική κοσμοσυρροή στην Ελλάδα επί κορονοϊού.

 Γκολ με τη... σέντρα ο Ολυμπιακός

Το ντέρμπι άρχισε με γκολ καθώς μόλις στο 1' ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με κεραυνό του Αγκιμπού Καμαρά! Ήταν ένα άπιαστο σουτ λίγο έξω απ' τη μεγάλη περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση της άμυνας της ΑΕΚ. Η μπάλα βρήκε και στο κεφάλι του Σιμόες, πήρε ύψος με αποτέλεσμα να θέσει νοκ άουτ τον Στάνκοβιτς.

 Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν γρήγορη καθώς στο 15' ισοφάρισε με τον Αραούχο. Ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο φορ της Ένωσης πρόλαβε την κακή έξοδο του Βατσλίκ πετυχαίνοντας το 1-1.

Και πάλι όμως ο Ολυμπιακός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αυτή τη φορά, με τον Ελ Αραμπί σε αντεπίθεση έπειτα από εξαιρετική πάσα του Λαλά. Στο 34' ο Μαροκινός μπήκε στην περιοχή, έκανε ντρίμπλα στον Μισελέν, σούταρε, η μπάλα πέρασε κάτω απ' τα πόδια του Στάνκοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2.

 Πάντως λίγο πριν το γκολ η ΑΕΚ φώναξε για ανατροπή εντός περιοχής του Βράνιες απ' τον Μασούρα. Ο διαιτητής άφησε τη φάση να εξελιχθεί και ακολούθησε το γκολ του Ολυμπιακού, ενώ ο VAR έκρινε λανθασμένα ότι ο ρέφερι δεν έπρεπε καν να δει τη φάση σε βίντεο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε μέχρι που στο 70' ο Ελ Αράμπι εκμεταλλεύτηκε το τραγικό γύρισμα του Μοχαμάντι προς τα πίσω. Ο Μαροκινός πέρασε και τον Στάνκοβιτς σκοράροντας (για δεύτερη φορά στο ματς) για το 1-3 σε άδειο τέρμα.

Ο Ολυμπιακός είχε σπουδαία ευκαιρία και για τέταρτο γκολ στο 72' αλλά το σουτ του Μαντί Καμαρά κατέληξε στο δοκάρι, ενώ στο 79' ο Αραούχο με τρομερό τελείωμα έπειτα από σέντρα του Ανσαριφάρντ πέτυχε το 2-3 κι έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ΑΕΚ που όμως δεν μπόρεσε να βρει κι ένα τρίτο γκολ για να σώσει την παρτίδα.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι (74' Χατζισαφί), Σιμάνσκι (74' Γέβτιτς), Σιμόες (87' Λε Ταλέκ), Λιβάι Γκαρσία (46' Αμραμπάτ), Μάνταλος, Τσούμπερ (74' Ανσαριφάρντ), Αραούχο.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (87' Μπα), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (68' Μπουχαλάκης), Ελ Αραμπί (85' Τικίνιο), Μασούρας (85' Ρόνι Λόπες).

Σόκαρε τον ΠΑΟΚ ο ουραγός Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος περίμενε δέκα αγωνιστικές για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και ο Κουλούρης χρειάστηκε δύο χρόνια για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο πρώην φορ του ΠΑΟΚ πέταξε από πάνω του τον... γκίνια σκοράροντας δύο γκολ, η ομάδα του Περιστερίου έκανε σεφτέ στις νίκες καθώς επικράτησε 2-0 και ο Δικέφαλος έμεινε στο -7 από τον Ολυμπιακό που την ίδια ώρα έπαιρνε το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

 Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε και τόσο καλά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να πάρει... αέρα. Στο 21' οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Μουνίθ, ο οποίος είχε επικίνδυνη κεφαλιά που κατέληξε άουτ, ενώ στο 33' ο ΠΑΟΚ είχε καλή στιγμή με τον Κούρτιτς, ο οποίος νικήθηκε απ' τον Γιαννιώτη. 

Τελικά ο Ατρόμητος βρήκε γκολ στο 45' με τον Κουλούρη, ο οποίος είχε να σκοράρει απ' τον Οκτώβριο του 2019! Ο πρώην στράικερ του ΠΑΟΚ πάσαρε προς τον Χαρίση, εκείνος στον Μουνίθ, ο οποίος γύρισε ξανά προς τον Κουλούρη που νίκησε τον Πασχαλάκη γράφοντας το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να γυρίσει το ματς αλλά στο 68' βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο καθώς ο Κουλούρης μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε απ' τον Βαρέλα στο 68'. Το 2-0 έμοιαζε με... βουνό για τους παίκτες του Δικεφάλου που δημιούργησαν ευκαιρίες με τον Βαρέλα στο 70' , τον Άκπομ στο 74', ξανά τον Βαρέλα στο 87' και τον Κούρτιτς στο 92', όμως καμία δεν κατέληξε σε γκολ. 

 Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (84' Βασιλαντωνόπουλος), Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Γκαλβάο, Καστεγιάνο, Νάτσος, Σάλομον, Χαρίσης (73' Ντένιτς), Μουνίθ (84' Σπιριντόνοβιτς), Κουλούρης (77' Κλωναρίδης).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο (62' Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Σβαμπ (62' Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (81' Εσίτι), Μπίσεσβαρ (73' Σβιντέρσκι), Άκπομ.

Εσπασε τα δοκάρια άλλα έφυγε με διπλό απ' ατο Βόλο ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ πήρε ένα σημαντικό διπλό στο Πανθεσσαλικό και χάρη σε δύο γκολ του Τζον Τοράλ (12' και 50') επικράτησε 2-0 του Βόλου και παρέμεινε αήττητος για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Τέσσερα δοκάρια οι Κρητικοί, ένα οι Θεσσαλοί.

Ο ΟΦΗ συνεχίζει την ανοδική του πορεία στο πρωτάθλημα. Οι Κρητικοί πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενή τους νίκη επικρατώντας 2-0 του Βόλου για την 10η αγωνιστική της Super League Interwetten. Πρωταγωνιστής ήταν ο Τζον Τοράλ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο 12ο και στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης. Το ματς είχε πέντε δοκάρια συνολικά, τέσσερα για τους Κρητικούς ένα για τους Θεσσαλούς.

Οι Κρητικοί έχουν να ηττηθούν από τις αρχές του Οκτώβρη και σκαρφάλωσαν στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 15 πόντους. Από την άλλη ο Βόλος που δεν ήταν καλός σήμερα έμεινε για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι στη Super League Interwetten μακριά από τη νίκη και παρέμεινε στους 14 βαθμούς.

Άνοιξε το σκορ και είχε τέσσερα δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο

Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, κυκλοφορώντας την μπάλα και πατώντας συχνά στην περιοχή του Βόλου και δεν άργησε η στιγμή που βρήκε το πρώτο του γκολ στο παιχνίδι. Ο Βόλος άφησε χώρο στους Κρητικούς από τα δεξιά, ο Τοράλ σύγκλινε προς την άξονα και με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

Οι Κρητικοί στο πρώτο μέρος ήταν καταιγιστικοί και είχαν τις ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ πριν να ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο. Συνολικά, ο ΟΦΗ είχε τέσσερα δοκάρια.Στο 7' ο Τοράλ έκανε το πλασέ με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι, ο Μεγιάδο πήρε το ριμπάουντ και με τη σειρά του βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν.

Στο 17ο λεπτό ο Γκαγιέγος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Κλέιμαν βρήκε την μπάλα, η οποία χτύπησε στο δοκάρι, ενώ μετά ο Καμάου αστόχησε σε κενή εστία χάνοντας μία απίστευτη ευκαιρία.

 

Στο 38ο λεπτό ο ΟΦΗ είχε το τέταρτό του δοκάρι. Ο σκόρερ του 1-0, Τζον Τοράλ, πλάσαρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα γι' ακόμη μία φορά να σταματάει στο δοκάρι. Έτσι, το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Τοράλ πέτυχε το δεύτερο του γκολ

Ο ΟΦΗ μπήκε στο δεύτερο μέρος με διάθεση να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Έτσι, οι Κρητικοί δεν άργησαν να πάρουν ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα. Ο Μαρινάκης έβγαλε μία σέντρα, απομάκρυνε προς στιγμήν η άμυνα του Βόλου για να σουτάρει ο Τοράλ μέσα στην περιοχή και να κάνει το 2-0 στο 50ο λεπτό.

Στη συνέχεια, ο Βόλος προσπάθησε ενα γίνει λίγο πιο απειλητικός, δίχως μεγάλη επιτυχία. Οι Θεσσαλοί είχαν πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι και δύσκολα πατούσαν στην περιοχή του Βάτερμαν. Από την άλλη, οι Κρητικοί διαχειρίζονταν το παιχνίδι.

 

  22 November, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ