Τα εγκαίνια της Κοινωνικής Υπηρεσίας και η εορτή της Υπαπαντής

mesaralive.gr  06 February, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τα εγκαίνια της Κοινωνικής Υπηρεσίας και η εορτή της Υπαπαντής

Σαράντα μέρες μετά τη Γέννηση του Χριστού, στις 2 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την υποδοχή (Υπαπαντή) που έκανε ο γέροντας Συμεών ο Θεοδόχος στο Θείο Βρέφος στον Ναό του Σολομώντα.

Τι πιο συμβολικό για την ημέρα των εγκαινίων στις νέες εγκαταστάσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φαιστού την περασμένη Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)!

Ένα συμβολισμό που τόνισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος, αναφερόμενος στην σημασία της συγκεκριμένης ημέρας και για την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φαιστού! «Αυτή τη μέρα πρέπει να την εορτάζεται κάθε χρόνο» είπε ο Σεβασμιότατος. Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Αρμουτάκης έλαβε όπως φάνηκε το μήνυμα και ενημέρωσε πως κάθε χρόνο την συγκεκριμένη ημερομηνία θα κόβεται η καθιερωμένη Βασιλόπιτα του Αυτοτελούς Τμήματος Προστασίας του Δήμου Φαιστού! Όχι μόνο προς ανάμνηση των εγκαινίων, αλλά κυρίως λόγω του συμβολισμού της Εορτής της Υπαπαπαντής!  Γιατί η αλήθεια είναι πως η ευαίσθητη αυτή υπηρεσία, στέκεται στο πλευρό συνανθρώπων μας που απευθύνονται σε αυτήν, και υποδέχεται τους  ίδιους και τα όποια προβλήματά τους με μοναδικό στόχο την βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Σημαντικός λοιπόν ο συμβολισμός αλλά και η ημερομηνία που μπορεί να  ήταν τυχαία,  φρόντισε ωστόσο ο Σεβασμιότατος να ενημερώσει για την σημασία της και το πώς αυτή συνδέεται με την Κοινωνική Υπηρεσία!

 

mesaralive.gr  06 February, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα