Τα κράνη των Παγκόσμιων Πρωταθλητών της F1.

mesaralive  18 March, 2015 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τα κράνη των Παγκόσμιων Πρωταθλητών της F1.

Από το 2015 οι πιλότοι που λαμβάνουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 υποχρεούνται να έχουν την ίδια βασική σχεδίαση και χρωματισμούς στο κράνος τους.

Από το 2015 οι πιλότοι που λαμβάνουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 υποχρεούνται να έχουν την ίδια βασική σχεδίαση και χρωματισμούς στο κράνος τους καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, όπως ανακοίνωσε η FIA.

Η λογική βάσει της οποίας τίθεται σε εφαρμογή ο νέος αυτός κανονισμός, είναι ότι οι πιλότοι θα είναι πολύ πιο εύκολα αναγνωρίσιμοι τόσο από τους άλλους οδηγούς όσο, βασικά, από το κοινό που μπορεί να τους ταυτίσει με ένα συγκεκριμένο σχέδιο και χρωματισμό, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Μέχρι πρότινος οι οδηγοί συνήθιζαν να αλλάζουν κράνη σαν πουκάμισα κατά τη διάρκεια της σεζόν χρησιμοποιώντας σχεδόν σε κάθε αγώνα διαφορετικής σχεδίασης και χρωμάτων κράνη.

Αρχικά, ο κανονισμός που επιβλήθηκε απαγόρευε την οποιαδήποτε αλλαγή, ωστόσo με νέα οδηγία αφήνει το περιθώριο για κάποιες μικρές "ελευθερίες" ώστε να υπάρξουν μικρές παρεμβάσεις και αλλαγές. Η λογική ωστόσο παραμένει η ίδια, ότι δηλαδή το κράνος θα πρέπει να φέρει σε σημαντικό βαθμό την ίδια λιβρέα σε κάθε αγώνα κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος.

Στο γράφημα μπορείτε να δείτε τα κράνη των 32 Παγκόσμιων Πρωταθλητών της Formula 1.

Πηγή: caranddriver.gr, msn.com

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
mesaralive  18 March, 2015 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα