Τα μεγαλοβδομαδιάτικα: 21 παραδοσιακές νηστίσιμες συνταγές

Η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών, δεν έχει μαγειρικά «έθιμα» και συνήθειες, σκοπός δεν είναι να φάμε νόστιμα, αλλά να φάμε τόσο όσο να αντέξουμε και να φτάσουμε «πεινασμένοι» στην Ανάσταση. Τη Μεγάλη Δευτέρα και Τρίτη, το λάδι είναι επιτρεπτό. Έπειτα αρχίζουν τα «νερόβραστα», ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή δεν πρέπει καν να «μπει τσουκάλι στη φωτιά», είναι ημέρα ωμοφαγίας.
Το Μεγάλο Σάββατο είναι το μόνο Σάββατο του χρόνου που δεν επιτρέπεται ούτε το λάδι. Έτσι προετοιμάζεται ο κόσμος σωματικά και ψυχικά για τη Θεία Κοινωνία και τη μεγάλη γιορτή της Ανάστασης με τη μαγειρίτσα. Οι συνταγές που ακολουθούν θα μας βοηθήσουν να νηστέψουμε νόστιμα και να κάνουμε «αποτοξίνωση» πριν την ετήσια κρεοφαγία της Λαμπρής.
Δείτε εδώ 21 συνταγές για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Δείτε επίσης
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «μπουγάδα» που λερώνει τη Μεσαρά
- Πάνω από το 50% της Ευρώπης αντιμετωπίζει ξηρασία από τον Απρίλιο και μετά
- Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας και απαγόρευση κίνησης των φορτηγών για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου
- Κυνηγετική περίοδος: Ξεκινά στις 20 Αυγούστου - Απεριόριστο κυνήγι για 10 είδη, τι απαγορεύεται
- Τροφική δηλητηρίαση – Σαλμονέλα – Αλλαντίαση: Πλήρης οδηγός για ένα ασφαλές καλοκαίρι