«Τα μέτρα δεν θα περάσουν»

mesaralive.gr  31 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑ
«Τα μέτρα δεν θα περάσουν»

Ηχηρό μήνυμα στέλνουν και μέσα από το ψήφισμά τους προς την Κυβέρνηση οι αγρότες, και η συντονιστική επιτροπή αγώνα, κάνοντας ξεκάθαρο ότι τα μέτρα δεν θα περάσουν «Είτε γιατί θα βρεθούμε δυναμικά απέναντί τους.

Είτε γιατί ξεκαθαρίζουμε ότι «ούκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» όπως αναφέρουν. Ολόκληρο το ψήφισμα προς την Κυβέρνηση το οποίο ενέκρινε η συντονιστική επιτροπή αγώνα έχει ως εξής:

 

«Οι αγρότες της Κρήτης σήμερα 29/10/2015  συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο διατρανώνουμε  την αντίθεσή  μας στα μέτρα της πιο ανάλγητης και  άδικης  φορολόγησης  που έχει υποστεί ποτέ ο πιο παραγωγικός κλάδος στην Ελλάδα.

Τα συγκεκριμένα  μέτρα  τα οποία έχουν υπογραφεί στο τρίτο μνημόνιο η εφαρμογή της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ και η ανακατανομή της νέας ΚΑΠ κυριολεκτικά μας διαλύουν.

Σε μία γεωργία και κτηνοτροφία  οι οποίες υποφέρουν: 

από το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη,από την έλλειψη ρευστότητας και χρηματοδότησης του κλάδου, από την κατάρρευση των τιμών των προϊόντων, από την απώλεια των αγορών,από καιρικές αντιξοότητες και καταστροφικές ζημίες στην φυτική και ζωική παραγωγή τα τελευταία   χρόνια , έρχονται να προστεθούν και τα ισοπεδωτικά μέτρα της αύξησης του ΦΠΑ των αγροεφοδίων, η  αφαίρεση μιας σχετικά μικρής επιστροφής στον Ε.Φ.Κ. πετρελαίου, η κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου στο ηλεκτρικό ρεύμα, η αύξηση σταδιακά του συντελεστή του φόρου στο 26% και της προκαταβολής του στο 100%.

Και μαζί με όλα αυτά συζητείται και ο διπλασιασμός ή τριπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ.  Φαντάζεται κανείς ότι μπορεί να υπάρξει φυτική και ζωική παραγωγή κάτω από τέτοιες συνθήκες;                       

Φαντάζεται κανείς ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και παραγωγή Εθνικoύ πλούτου όταν διαλύεται ο  παραγωγικός ιστός της χώρας; 

Φαντάζεται κανείς ότι αυτός είναι ο δρόμος της εξόδου της χώρας από την κρίση ;   

Την ύστατη στιγμή κάνουμε την πρόταση για έναν ουσιαστικό διάλογο με το Υπουργείο Οικονομικών και την Κυβέρνηση ώστε άμεσα να βρεθούν λύσεις, ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσουμε την εργασία μας και τις δραστηριότητές μας συμβάλλοντας  ουσιαστικά στην οικονομική ανάταση της χώρας. 

Ως τότε παραμένουμε μαχητικά στις κινητοποιήσεις μας, διεκδικώντας το δικαίωμα της παραμονής στον τόπο  μας, το δικαίωμα στην εργασία μας, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια . 

Σε κάθε περίπτωση κάνουμε ξεκάθαρο ότι τα μέτρα αυτά δεν θα περάσουν. 

Είτε γιατί θα βρεθούμε δυναμικά απέναντί τους.

Είτε γιατί ξεκαθαρίζουμε ότι «ούκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ                                                                              

 

mesaralive.gr  31 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑ