Tα μηνύματα των Exit Polls

vianntika.gr  26 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Tα μηνύματα των Exit Polls

H εκλογική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και όλοι αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα από τις τετραπλές εκλογές που διενεργούνται.

Πριν από τα τελικά αποτελέσματα, έχουμε - όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία - τη δημοσίευση των exit polls. Από τις 7 το πρωί, σε πάρα πολλά εκλογικά κέντρα ανά την Ελλάδα και φυσικά στην Κρήτη, έχουν στηθεί σημεία, στα οποία συνεργάτες της εταιρείας που είναι αρμόδια για την πρώτη ανάλυση, συγκεντρώνουν στοιχεία και απόψεις πολιτών.

 

Το viannitika.gr βρέθηκε σε ένα από τα εκλογικά τμήματα στα οποία υπάρχουν στημένα υπαιθρια σημεία και συνομίλησε με έναν εκ των εργαζομένων εκεί. «Οι δημότες εξέρχονται από τα εκλογικά τμήματα, εχοντας ψηφίσει αυτούς που επιθυμούσαν. Εμφανίζονται σίγουροι για την επιλογή που έκαναν σε όλες τις κάλπες, σπαταλώντας περισσότερο χρόνο στην κάλπη των ευρωεκλογών.

 

Ο όγκος των ψηφοδελτίων σε συνδυασμό με την ελλιπή ενημέρωση, τους έκανε να αναζητούν πρόσωπα που τα γνώριζαν, την τελευταία στιγμή και ενώ ήταν μέσα στο παραβάν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χέρια των κομμάτων και των δημοσκόπων βρίσκονται ήδη όλες οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις του τελευταίου μήνα και τα βασικά συμπεράσματα έχουν ήδη εξαχθεί -

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αγωνία για τα αποτελέσματα των EXIT POLLS τα οποία θα δείξουν την τάση του εκλογικού σώματος 

 

Με βάση τα πρώτα κύματα των EXIT POLLS, θα μπορέσουν τα κόμματα να κινητοποιήσουν ψηφοφόρους που αρνούνται να μεταβούν στις κάλπες. Ενδεχομένως να κάνουν και μια ύστατη προσπάθεια να πείσουν κάποιους από τους αναποφάσιστους ή τους απογοητευμένους.

 

 

Τα πρώτα κύματα των EXIT POLLS ήδη βρίσκονται στα χέρια των δημοσκόπων και των κομμάτων κι εκεί θα βγουν και τα πρώτα συμπεράσματα τα οποία ωστόσο θα είναι παρακινδυνευμένα.

 

Το δεύτερο κύμα θα έρθει περίπου στις 16:00 το μεσημέρι, με μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος ακουμπάει το 30%, αλλά και ποια είναι η ψαλίδα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου.

 

Όσον αφορά το μεγάλο exit poll, θα μεταδοθεί στις 7 μμ.

 

vianntika.gr  26 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα