Τα μοιραία λάθη και η ομερτά για τους “εγκεφάλους” της απαγωγής

  09 October, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Τα μοιραία λάθη και η ομερτά για τους “εγκεφάλους” της απαγωγής

Πώς το άριστα οργανωμένο σχέδιο των δραστών κατέληξε σε παρωδία - Γιατί η Αστυνομία εκτιμά ότι οι εγκέφαλοι παραμένουν ασύλληπτοι

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Κρήτης κατάφεραν τις προηγούμενες εβδομάδες να χαρτογραφήσουν τις περιοχές όπου κινούνταν οι δράστες όταν έστελναν τα μηνύματα στην οικογένεια Λεμπιδάκη και σε νοητούς κύκλους να κάνουν αυτά που στην αστυνομική γλώσσα λέγονται «στησίματα». Δηλαδή μπλόκα καμουφλαρισμένα έτσι ώστε μόλις ενημερώνονταν από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας από ποια κυψέλη έφευγαν τα SMS να ενεργήσουν ακαριαία και να «λοκάρουν» άτομα και ύποπτα οχήματα. Ετσι και έγινε.

Κατάφεραν για πρώτη φορά στις έρευνες να εντοπίσουν ένα ύποπτο αυτοκίνητο. Με πρόσχημα ότι το χρώμα του οχήματος δεν αντιστοιχούσε στις πινακίδες, το θηριώδες Pick Up εντοπίστηκε στη 1:18 μετά τα μεσάνυχτα στη θέση «Ταβέρνα Ηλιος» στη Σκαλέτα Ρεθύμνου και άνδρες της Τροχαίας πήγαν δήθεν να πραγματοποιήσουν έλεγχο. Ωστόσο, πίσω τους βρισκόταν ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο με μυστικούς αστυνομικούς που είδαν τον 22χρονο να πετάει από το παράθυρο ένα σπασμένο τηλέφωνο. Ηταν το κινητό που χρησιμοποίησαν για να στείλουν το εικοστό SMS στον αδερφό του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Η άκρη του νήματος για την εξιχνίαση της υπόθεσης είχε βρεθεί 180 ημέρες μετά την αρπαγή του Κρητικού επιχειρηματία.

Είχαν στα χέρια τους τρεις υπόπτους και τη μοιραία συσκευή... Ολα πλέον ήταν θέμα χρόνου. 
Μόλις έγινε γνωστή η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη το μεσημέρι της 30ής Μαρτίου, στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σήμανε συναγερμός. Αποφασίστηκε να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης με την κωδική ονομασία «Νικίας», το στρατηγείο να στηθεί στην Κρήτη και να συσταθεί μια ομάδα 20 ατόμων στην οποία μετείχαν δύο αξιωματικοί από τα κεντρικά της Ασφάλειας Αττικής, όμως τον κεντρικό ρόλο τον έπαιζε η Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της Mεγαλονήσου. Τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους ελάχιστα. Δύο κλεμμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχαν βρεθεί ολοσχερώς καμένα και η Mercedes του Μιχάλη Λεμπιδάκη καθαρή. Οι πρώτες αναλύσεις δείχνουν ότι οι απαγωγείς ξέρουν πολλά.

Γνώριζαν την ώρα επιστροφής του 53χρονου επιχειρηματία από το εξωτερικό μέσω Αθήνας και ενώ είχε αλλάξει τρία αεροπλάνα από Πολωνία - Μόναχο, από Μόναχο - Αθήνα και από Αθήνα - Κρήτη, ότι θα περνούσε για λίγο από το εργοστάσιο και στη συνέχεια θα επέστρεφε στο σπίτι του στα Καλέσσα μόνος του. 

 

cretalive.gr

 

  09 October, 2017 ΚΟΣΜΟΣ