Τα «παρατράγουδα» και οι «τραγελαφικές καταστάσεις» για το Κλειστό του Τυμπακίου

mesaralive.gr  07 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τα «παρατράγουδα» και οι «τραγελαφικές καταστάσεις» για το Κλειστό του Τυμπακίου

Φωτογραφίες:mesaralive.gr

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από τότε που η Νομαρχία Ηρακλείου ανακοίνωνε την υπογραφή της σύμβασης για το Κλειστό Γυμναστήριο Τυμπακίου.

Ένα έργο το οποίο είχε προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ και χρονοδιάγραμμα ενάμιση χρόνο… Οι εργασίες ξεκίνησαν, έγινε η περίφραξη του οικοπέδου έπεσε και μια βάση, προφανώς αυτή στην οποία θα γινόταν η ανέγερση του Κλειστού στο Τυμπάκι και από εκεί και πέρα…. τίποτα.

Η τσιμεντένια βάση παραμένει, ο χώρος χορτάριασε και το Κλειστό στο Τυμπάκι, «χάθηκε» από το «χάρτη» των έργων που θα μπορούσαν να δώσουν διεξόδους στους νέους της περιοχής.

Οι 13.000 ευρώ έγιναν 253.000

Το θέμα ωστόσο επανέρχεται, μετά και τις αναφορές του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Όπως διαβάζουμε στο Cretalive.gr   «Από το...πουθενά ανέβηκαν χθες οι τόνοι στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης. Και μάλιστα ο κ.Αρναουτάκης εξοργίστηκε όταν υπήρξαν ενστάσεις για ένα…τυπικό , όπως φάνηκε θέμα που αφορούσε την τροποποίηση του οικονομικού προγράμματος της περιφέρειας.

Οι αντιδράσεις και διαφωνίες από την αντιπολίτευση ήταν ο βασικός λόγος που...σήκωσε μποφόρ ο περιφερειάρχης ο οποίος επέκρινε όσους αντιδρούν λέγοντας ότι “όσοι θέλουν να βγουν και να πουν να μην πληρωθούν οι ανάδοχοι των έργων”! Μάλιστα ο περιφερειάρχης είπε ότι η Κρήτη είναι η μοναδική περιφέρεια που έχει τόσα χρήματα (ακόμη) από τις δημόσιες επενδύσεις και δεν περιμένει το ΕΣΠΑ!

Ο κ.Αρναουτάκης οργισμένος αντέδρασε λέγοντας ότι η τροποποίηση γίνεται για να πληρωθούν μικροί εργολήπτες και επεσήμανε ότι η περιφέρεια κάνει αγώνα δρόμου για να πληρώνονται όλοι στην ώρα τους και να μην υπάρχουν…παρατράγουδα!

«Εάν δεν πληρωθούν στην ώρα τους τα έργα έχουμε τραγελαφικές καταστάσεις. Και θα συμβεί εκείνο που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Τυμπακίου που ένας λογαριασμός από 13 χιλιάρικα…έγινε 253 χιλιάρικα όταν άρχισε τις διεκδικήσεις ο εργολάβος που δεν πληρώθηκε στην ώρα του!” τόνισε ο κ.Αρναουτάκης και ανέφερε επίσης ότι…ξαφνικά ζητούν όλοι από την περιφέρεια να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά»!

Και εδώ είναι που γεννούνται τα ερωτήματα…

Γιατί δεν προχώρησε το σημαντικό αυτό έργο για την περιοχή του Τυμπακίου;

Που «κόλλησε»;

Υπήρχε η  χρηματοδότηση και αν ναι που πήγαν αυτά τα χρήματα;

Πως από τις 13.000 ευρώ φτάσαμε στις 253.000 ευρώ «όταν άρχισε τις διεκδικήσεις ο εργολάβος που δεν πληρώθηκε στην ώρα του»;

 

mesaralive.gr  07 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα