Τα πουλερικά της γιορτής: 20 κορυφαίες συνταγές
Εκλεκτές, καλοζωισμένες γαλοπούλες υψηλής διατροφικής αξίας και ελληνικής εκτροφής. Παραδοσιακός κόκορας και εκλεκτές πάπιες και φραγκόκοτες. Και τα τέσσερα μαζί κοσμούν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας. Πρωτότυπες γεμίσεις με μυρωδικά, ξερά φρούτα και αλλαντικά, αλλά και κρούστες αλατιού και πετιμέζια γεμίζουν και συνοδεύουν τα πιο γιορτινά πουλερικά μας.
Ξένη ή ελληνική γαλοπούλα;
Απερίφραστα ελληνική. Οι ελληνικές γαλοπούλες, καθότι μικρής εκτροφής, είναι καλομεγαλωμένες, καλοθρεμμένες και αυτό φαίνεται στη γεύση τους. Έχουν πολύ νόστιμο ψαχνό, πιο σκούρο, πιο ουσιώδες. Ιδίως οι βιολογικής εκτροφής. Όμως, οι ποσότητες είναι λιγοστές. Για αυτό καλό είναι να κάνετε εγκαίρως την παραγγελία σας ή να απευθυνθείτε σε κρεοπώλη της εμπιστοσύνης σας για να σας προμηθεύσει καλής ποιότητας εισαγόμενη γαλοπούλα. Οι κατεψυγμένες είναι μια κάποια λύση, όμως όχι η ιδεώδης. Συνήθως, παρά το μεγάλο μέγεθός τους, στεγνώνουν εύκολα.
5 βήματα για εύκολο σερβίρισμα των πουλερικών
Δείτε επίσης
- EE: «σοβαρή» και «ανησυχητική οπισθοδρόμηση» της Τουρκίας σε δίκαιο και δικαιώματα
- Το λίπος στην κοιλιά «προδίδει» την υγεία σου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταθέτει σήμερα στην εξεταστική ο Αυγενάκης
- Kαιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας και στην Κρήτη
- Προσωπικός αριθμός: Τελευταία ημέρα προθεσμίας σήμερα για την έκδοσή του





