Τα προβληματα ηλεκτροδότησης «χτυπησαν» και τη Μεσαρα

mesaralive.gr  24 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τα προβληματα ηλεκτροδότησης «χτυπησαν» και τη Μεσαρα

Εκτεταμένες ήταν οι διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές στην Κρήτη.

Εκτεταμένες ήταν οι διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν αρκετές συνοικίες της πόλης του Ηρακλείου η Θέρισσος, ο Κατσαμπάς, το Σκαλάνι, η Κορώνη Μαγαρά, η Κηπούπολη, περιοχές του νομού Ηρακλείου, όπως η Μεσαρά, αλλά και περιοχες στην υπόλοιπη Κρήτη.

Η παρατεταμένη διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές, προκλήθηκε εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης σε ενέργεια που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες  λόγω  των υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφηκαν στο νησί, αλλά και λόγω της φωτιάς στις Βρύσσες Αποκορώνου, που προκάλεσε ζημιά στο δίκτυο μεταφοράς υψηλής τάσεως με συνέπεια να σημειωθούν διακοπές ρεύματος σε όλους τους νομούς του νησιού.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι καθώς τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα κλιματιστικά, αλλά και όλες οι ηλεκτρικές συσκευές, ενώ μεγάλο πρόβλημα υπήρξε και σε καταστήματα των παραπάνω περιοχών.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, με αποτέλεσμα να έχουμε σταδιακή αποκατάσταση της βλάβης.

Ο υδράργυρος εξακολουθεί και σημερα να βρίσκεται αρκετά ψηλά, κάνοντας όλους να επιστρατεύσουν κλιματιστικά και ανεμιστήρες, προκειμένου να λάβουν ανάσες δροσιάς.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κατανάλωση και τα συνεργεία της ΔΕΗ, όταν το σύστημα φτάνει λίγο πριν το... κόκκινο να προχωρούν σε διακοπές ρεύματος, προκειμένου να μην υπάρξει σοβαρή βλάβη στο δίκτυο ή ακόμη χειρότερα και κατάρρευση του.

Και όλα αυτά τη στιγμή που εδώ και καιρό έχει ανοιξει μια μεγάλη συζήτηση για το πως θα βρεθεί λύση στο ενεργειακό ζήτημα του νησιού. Μια συζήτηση που πρέπει να οδηγήσει άμεσα σε λύσεις, καθώς αποδεικνύεται ότι μια αύξηση στην κατανάλωση, φέρνει υπερφόρτωση του συστήματος ηλεκτροδότησης.

 

mesaralive.gr  24 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ