Τα ψεύτικα σουφλέ είναι αληθινά νόστιμα: 4 εύκολες συνταγές με φουρνιστά ζυμαρικά

Αγαπάμε τα κλασικά, αεράτα σουφλέ με τα χτυπημένα αυγά και το χαρακτηριστικό «καπάκι» που ξεχειλίζει. Αλλά και τα ψευτοσουφλέ δεν τα σνομπάρουμε! Ζυμαρικά ογκρατέν στην πραγματικότητα, συνήθως με κάποια πλούσια τυρένια σάλτσα, επικράτησε να λέγονται σουφλέ μάλλον λόγω της χρυσοψημμένης τους επιφάνειας που θυμίζει τα εκ Γαλλίας μακρινά τους «ξαδερφάκια». Πανεύκολα σε αντίθεση με τα αυθεντικά σουφλέ που έχουν τα μυστικά τους και συνεπώς αγχώνουν αρκετούς, τα ψευτοσουφλέ, ιδιαίτερα τις προηγούμενες δεκαετίες, είχαν σταθερή θέση στα γιορτινά τραπέζια. Και για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό το πληθωρικό, comfort φαγητό και ταΐζει πολλούς και αρέσει σχεδόν σε όλους. Ναι, τα ψεύτικα σουφλέ είναι αληθινά νόστιμα και ας μην φουσκώνουν καθόλου! Με λίγο πιο σύγχρονη προσέγγιση, ετοιμάζουμε τα παλιομοδίτικα, πληθωρικά φουρνιστά ζυμαρικά που ταιριάζουν τόσο στο καθημερινό, όσο και στο «καλό» τραπέζι.
Δείτε εδώ 4 συνταγές για «σουφλέ» ζυμαρικών
Δείτε επίσης
- Η Μοσάντ επιβεβαιώνει ότι ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός
- Πυρκαγιά στην περιοχή της Καρκαδιώτισσας
- Από τον Ιούνιο έχουν ξεσπάσει 1.050 φωτιές στην Ελλάδα - Δεκάδες τα αυτόφωρα
- Ερντογάν: «Άτοπη και δίχως νόημα η ανησυχία της Ελλάδας για τα βήματα που κάνουμε στην άμυνα»
- Πισίνες σε τουριστικά καταλύματα: Τι απαιτείται για τη λειτουργία τους, έλεγχοι και πρόστιμα