Τα σχολεία στην Κρήτη που θα φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα

  11 October, 2019 ΑΡΘΡΑ
Τα σχολεία στην Κρήτη που θα φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα

Στα πλαίσια της συζήτησης που έχει ξεκινήσει για τη φιλοξενία των προσφύγων, εντάσσεται και αυτή της φιλοξενίας των σχολείων που θα φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα.

Συγκεκριμένα μιλάμε για επτά σχολεία και συγκεκριμένα το 10ο Γυμνάσιο και 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, το Γυμνάσιο Γαζίου, το 4ο εσπερινό ΕΠΑΛ το 2ο Γυμνάσιο Σητείας, το 5ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου και το 1ο Γυμνάσιο Χανίων.

Τα σχολεία αυτά αποτελούν μέρος των συνολικά 304 Γυμνασίων και Λυκείων από όλη τη χώρα που θα ετοιμαστούν για να φιλοξενήσουν τα προσφυγόπουλα για το σχολικό έτος 2019-2020.
 
Αυτό προκύπτει με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφίας Ζαχαράκη, με την οποία καθορίστηκαν οι σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας(ΖΕΠ), όπου δύνανται να λειτουργήσουν τάξεις μαθητών/τριών προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ή με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες κυρίως όμως προσφυγόπουλων.

Πιο αναλυτικά μιλάμε - συμφωνα με το ΦΕΚ - για 84 γυμνάσια και λύκεια στην Αττική, 71 σχολικές μονάδες στην Κεντρική Μακεδονία, 29 στη Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, 28 στη Θεσσαλία και ισάριθμες στην Ηπειρο, 19 στη Στερεά Ελλάδα, 11 στα 3 νησιά του Βορείου Αιγαίου(Λέσβος, Χίος, Σάμος), 7 γυμνάσια και λύκεια στην περιφερειακή διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, 6 στην περιφερειακή διεύθυνση Πελοποννήσου και ισάριθμα στην περιφερειακή διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου όπως και στη Δυτική Μακεδονία και 2 Επαγγελματικά Λύκεια της Σιβιανιδείου Σχολής. 

 

  11 October, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα