Τα σχολεία της Μεσαρας τιμούν τη Μάχη της Κρήτης

  17 May, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Τα σχολεία της Μεσαρας τιμούν τη Μάχη της Κρήτης

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης αποτελεί αναγκαιότητα για την εξασφάλιση της ολόπλευρης καλλιέργειας των μικρών μας μαθητών, των αυριανών πολιτών της χώρας μας. Κρίνεται ηθικά επιβεβλημένο και είναι ιερό χρέος μας να τιμούμε τη μνήμη εκείνων που θυσίασαν τη ζωή τους, των αγωνιστών και ηρώων της πατρίδας μας, για να ζήσουμε εμείς. Τους χρωστούμε πολλά!

Για το λόγο αυτό προγραμματίστηκε σειρά εορταστικών εκδηλώσεων από συνεργαζόμενα σχολεία της Μεσσαράς (Δημοτικά Σχολεία: Βώρων, Πιτσιδίων, Καλυβιανής, Σκουρβούλων και Καπαριανών) ως αφιέρωμα και ανταπόδομα των μικρών μαθητών μας στα θύματα, τους αγωνιστές και τους αμάχους της Κρήτης κατά της τέλεσή της υπό γερμανική κατοχή.

Οι εκδηλώσεις εκτυλίσσονται γύρω από την θεατρική παράσταση «Μαύροι Σταυροί» των: κ. Κατερίνας Κανελοπούλου και κ. Γιάννη Παναγιωτάκη, στηριζόμενη σε αληθινές μαρτυρίες. Την παράσταση συνοδεύουν μουσικοχορευτικά στιγμιότυπα, παιδική χορωδία με επετειακά τραγούδια για την Μάχη της Κρήτης, αναδρομή στο χρονικό της μάχης, μαντινάδες και ποιήματα καθώς επίσης και κινηματογραφημένο υλικό ζωντανών μαρτυριών ένθετο στις εκδηλώσεις μας.

Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης στις ημερομηνίες:

20 Μαΐου _ Αίθουσα Μητροπόλεως Γορτύνης & Αρκαδίας, ώρα – 7:00 μμ.
24 Μαΐου _ Υπαίθριο αμφιθέατρο πολιτιστικού συλλόγου Ζαρού, ώρα – 7:30 μμ.
3 Ιουνίου _ Αρχαιολογικός χώρος Γόρτυνας, ώρα – 8:00 μμ.

 

Η παρουσία όλων σας αποτελεί για μας ιδιαίτερη τιμή και χαρά!

 

  17 May, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα