Ταξιδεύοντας σε ραδιοκύματα…

  14 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Ταξιδεύοντας σε ραδιοκύματα…

Πέρασε το Καλοκαίρι, ένα όμορφο Καλοκαίρι γεμάτο πολιτισμό και το κυριότερο… αναζητήσαμε επιτέλους τον άνθρωπο!

Γιατί σ’ αυτόν τον κόσμο που ολοένα στενεύει ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους . Πρέπει ν’ αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται.. όπως μας είπε ο μεγάλος ποιητής μας Σεφέρης.

Το σπουδαίο δεν είναι ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας ονειροπολώντας μίαν «άλλη» αλλά να κάνουμε να λαλήσει τούτη η ζωή όπως μας δόθηκε, την καθημερινή, την ταπεινή, την ανθρώπινη όπου το καθετί που μπορούσε να γυρέψουμε πρέπει να υπάρχει…Λόγια τη ποίησης με σοφία ειπωμένα.

«Ταξιδεύοντας στη Μεσαρά» με όμορφους ανθρώπους από χωριό σε χωριό από πόλη σε πόλη ανακαλύπτουμε κάθε φορά ένα πολύτιμο θησαυρό, εκείνον τον μοναδικό της Μεσαράς. Αυτό το Καλοκαίρι προχωρήσαμε για τα επιμέρους ταξίδια εκείνα στα χωριά των Αστερουσίων, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. Όμορφα χωριά με σπουδαίους ανθρώπους… Χάρακας, Πύργος, Ροτάσι, Μεσοχώρι, Εθιά, Παράνυμφοι, Αχεντριάς, Λούκια, Κουμάσα , Λέντα και τόσα άλλα μοναδικά μαργαριτάρια στων Αστερουσίων τις πλάτες.

Μαζί ξανά τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 4.30μ.μ. στο ραδιόφωνό μας, «ΕΥΔΙΟΣ ΛΙΜΗΝ» στα fm ,101,9. Όλοι μαζί συντονισμένοι για τα καινούργια μας ταξίδια. Ελάτε μαζί μας κάθε Δευτέρα και Παρασκευή να ταξιδέψουμε στον Πολιτισμό μας και με την πολύτιμη βοήθειά σας να καταγράψουμε τις όμορφες σελίδες του τόπου μας.

Στο πρώτο μας ταξίδι θα αναφερθούμε στα «Λαογραφικά», μέσα από τις σελίδες έρευνας και καταγραφής του Α’ Συνεδρίου Αστερουσίων, επιμέλεια και οργάνωση  του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας και του αξιότιμου ανθρώπου των Γραμμάτων, κο Κώστα Μουτζούρη.

Εύα Καπελλάκη – Kοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II” ].

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  14 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα