Τελεσίγραφο για τα πλοία στην Αγία Γαλήνη

vianntika.gr  15 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τελεσίγραφο για τα πλοία στην Αγία Γαλήνη

Νέα εξέλιξη έχουμε για τα δύο πλοία τα οποία ειναι «παρκαρισμένα» εδώ και χρόνια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.

Μιλάμε για τα δύο πλοία τα οποία αποτελούν μια εικόνα αποκρουστική για τους επισκέπτες που περπατούν στο λιμάνι. 
Μάλιστα τα πλοία αυτά έχουν πολλαπλές επιπτώσεις ακόμη και στον Τουρισμό, εξέλιξη που έχει προκύψει πρόσφατα, μετά και από την είδηση για την ερχόμενη δρομολόγηση πλοίου από την Αγία Γαλήνη στη Γαύδο. 
Συμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αγίας Γαλήνης Μανόλη Φουντιδάκη μετά από τα εμπόδια που έίχαν προκύψει, τις καθυστερήσεις και τις παληνωδίες σχετικά με την απομάκρυνση τους, η οποία όλο έρχεται και όλο δεν... πραγματοποιείται, έρχονται τα τελεσίγραφα
Συγκεκριμένα όπως σημειώνει ο κ. Φουντιδάκης αν μέσα σε 15 μέρες δεν εκτελεστούν οι εντολές για την απομάκρυνση των δύο πλοίων, τότε το Λιμενικό θα ξεκινήσει να μοιράζει πρόστιμα. Μιλάμε για υποθέσεις, που «καίνε» την τοπική κοινωνία, καθώς τα δύο πλοία είναι δύο πραγματικές βόμβες για το περιβάλλον.

Κίνδυνοι
Πέρα από την άσχημη εικόνα, ελλοχεύουν κίνδυνοι για τους αλιείς. «Επειδή τα πλοία είναι σιδερένια, δημιουργείται θέμα ηλεκτρόλυσης που κάνει ζημιά στα αλιευτικά σκάφη. Επιπλέον ενέχει κίνδυνο και για διάφορους θαλάσσιους οργανισμούς, όπως είναι οι αχινοί», καταλήγει ο κ. Φουντιδάκης

Ο φόβος των ντόπιων για ακόμη μεγαλύτερες επιπτώσεις είναι υπαρκτός, σε βαθμό που θα μιλάμε για περιβαλλοντική ζημιά, με τον κίνδυνο να μεγαλώνει όσο αυτα τα πλοία μένουν δεμένα στο λιμάνι. Και αυτό γιατί όπως επισημαίνουν, ενδεχόμενη βύθιση κάποιου εκ των δύο εναπομεινάντων σκαφών, θα έχει μεγάλες συνέπειες στη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά τα σκάφη ήταν τρία. Με ενέργειες που έγιναν απομακρύνθηκε το ένα, όμως μένουν ακόμη τα δύο προς απομάκρυνση.  

 

vianntika.gr  15 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα