Τελευταίο βήμα για τη συγχώνευση Attica Group – ANEK

https://www.zarpanews.gr/  20 November, 2023 ΑΡΘΡΑ
Τελευταίο βήμα για τη συγχώνευση Attica Group – ANEK

Το τελευταίο βήμα για τη διάσωση της ΑΝΕΚ από την Attica Group αναμένεται αυτή την εβδομάδα καθώς την ερχόμενη Τετάρτη πραγματοποιούνται οι γενικές συνελεύσεις των δύο εταιρειών για να εγκρίνουν τη συγχώνευση της πρώτης από την δεύτερη.

Με το που ανάψει το πράσινο φως από τους μετόχους θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες συγχώνευσης που θα έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία -μέχρι το τέλος του έτους- ενός από τους μεγαλύτερους ακτοπλοϊκούς ομίλους παγκοσμίως.

Πρόθεση της Attica Group είναι να διατηρηθεί το σήμα της ANEK, ενώ όπως σημειώσει η διοίκηση της εταιρείες με τη συμφωνία διάσωσης διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές της κρητικής ακτοπλοϊκής.

Ακόμη, τα πλοία της ΑΝΕΚ θα συμπεριληφθούν στο επενδυτικό πρόγραμμα που έχει εκπονήσει η Attica Group για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του στόλου της. Σε τουλάχιστον δύο πλοία της ANEK θα εγκατασταθούν συστήματα καθαρισμού καυσαερίων (scrubbers), ενώ επενδύσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ προγραμματίζονται για την συντήρηση των πλοίων.

Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής των μετοχών είναι 0,1217 μετοχές της Attica Group για κάθε μία μετοχή της ΑΝΕΚ ή 8,2 μετοχές της ΑΝΕΚ για κάθε μία της Attica. Με βάση αυτή τη σχέση ανταλλαγής οι σημερινοί μέτοχοι της ΑΝΕΚ θα ελέγξουν το 11,3% του μετοχικού κεφαλαίου του νέου ενοποιημένου σχήματος.

Με την επέλευση των αποτελεσμάτων της Συγχώνευσης, η ΑΝΕΚ λύεται και παύει να υπάρχει, χωρίς να επακολουθήσει η θέση της υπό εκκαθάριση, όπως αναφέρει το ellinikiaktoploia.net

Οι μετοχές της Απορροφώμενης Εταιρίας ακυρώνονται και το σύνολο της περιουσίας της (ενεργητικό και παθητικό), όπως αυτό προκύπτει από τα βιβλία της και περιλαμβάνεται στον καταρτισθέντα Ισολογισμό Μετασχηματισμού και όπως θα διαμορφωθεί μέχρι την επέλευση των αποτελεσμάτων της Συγχώνευσης, σε συνδυασμό και με την Έκθεση του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα, θα μεταφερθούν ως στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της Απορροφώσας Εταιρίας, η οποία θα προκύψει από την Συγχώνευση.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

https://www.zarpanews.gr/  20 November, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα