Τέλη του 2019 αρχές του 2020   σε λειτουργία το  Μουσείο Μεσαράς

Επιμέλεια: Στέλιος Χανιωτάκης  06 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Τέλη του 2019 αρχές του 2020   σε λειτουργία το  Μουσείο Μεσαράς

Σημαντικά στοιχεία για την πορεία της λειτουργίας του Μουσείο Μεσαράς, έδωσε κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου Γόρτυνας η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου κ. Βασιλική Συθιακάκη.

Το mesaralive.gr ρώτησε την κ. Συθιακάκη για την πορεία του μεγάλο αυτού έργου πνοής μέχρι την έναρξη της λειτουργίας του.

Αναλυτικά όταν ρωτήθηκε για το στάδιο το οποίο βρίσκεται το Μουσείο της Μεσαράς η κυρία Συθιακάκη απάντησε:

«Πρέπει κατ αρχήν να δηλώσω απερίφραστα ότι αυτό που έχει κυκλοφορήσει ευρέως στον τύπο και στα μέσα ότι το Μουσείο δεν έχει μελέτες είναι απολύτως εσφαλμένο.

Οι μελέτες του Μουσείου είναι ολοκληρωμένες, έχουν εγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Μουσείων η διαχειριστική αρχή της περιφέρειας ζήτησε να γίνει εκ των προτέρων και οι μικρές μελέτες εφαρμογής που απαιτούνται για κάποιες επι μέρους εργασίες και έτσι αυτή τη στιγμή είμαστε σε αυτή τη  διαδικασία. Μάλιστα η Περιφέρεια Κρήτης μας επιχορήγησε για το σκοπό αυτό ώστε να ολοκληρωθούν και αυτές οι μικρές μελέτες το συντομότερο δυνατό. Ευελπιστούμε ότι μέχρι τα τέλη του χρόνου ή αρχές του επόμενου θα είναι το Μουσείο απολύτως ώριμο για να ενταχθεί, ο φάκελος της πρότασης έχει ήδη συνταχθεί. Από κει και πέρα υπολογίζουμε από την ημέρα που θα εναχθεί και θα ξεκινήσουν οι εργασίες, χρειαζόμαστε περίπου 36 μήνες για την ολοκλήρωση του στησίματος της έκθεσης, και όχι της εκπόνησης της μελέτης που γράφεται στον τύπο. Είναι μια αρκετά χρονοβόρα δουλειά διότι απαιτεί την προμήθεια του εξοπλισμού, την εγκατάσταση του, τη συντήρηση και τοποθέτηση των εκθεμάτων. Πιστεύουμε ότι αυτό τέλη του 2019 με αρχές του 2020 το Μουσείο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Μόνη μας επιφύλαξη είναι αν θα υπάρχει το φυλακτικό προσωπικό για να μπορέσει το Μουσείο να τεθεί σε λειτουργία».

 

Επιμέλεια: Στέλιος Χανιωτάκης  06 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα