Τένις: Θριαμβευτής στο Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

  18 April, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Τένις: Θριαμβευτής στο Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν αλάνθαστος απέναντι στον Ρούμπλεφ (νο. 8 στον κόσμο), ο οποίος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πραγματοποιεί εκπληκτική πορεία έχοντας κατακτήσει οκτώ τρόπαια με επτά σερί κερδισμένους τελικούς. Μάλιστα δυο απ' αυτούς ήταν απέναντι στον Τσιτσιπά, στο Αμβούργο το 2020 και στο Ρότερνταμ το 2021.

Αυτή τη φορά όμως ο Τσιτσιπάς δεν του άφησε περιθώριο αντίδρασης και αμφισβήτησης της κυριαρχίας του. Πραγματοποίησε το τέλειο παιχνίδι και έφτασε σε μια σπουδαία και συνάμα ιστορική επικράτηση καθώς γίνεται και ο πρώτος Ελληνας τενίστας που κατακτά τουρνουά Masters.

Ο Τσιτσιπάς άρχισε ιδανικά το παιχνίδι κάνοντας νωρίς μπρέικ στον Ρούμπλεφ παίρνοντας προβάδισμα τριών γκέιμ (3-0). Κι αφού διατήρησε το σερβίς του με άνεση έφτασε στην επικράτηση στο πρώτο σετ με 6-3 έπειτα από μόλις 33 λεπτά. Ο Στέφανος διατήρησε την αυτοκυριαρχία του και τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο δεύτερο σετ, οπότε και πάλι νωρίς-νωρίς (στο τρίτο γκέιμ) έκανε μπρέικ στον Ρώσο που δεν βρήκε απαντήσεις. Ο Τσιτσιπάς έκλεισε πανηγυρικά και το δεύτερο σετ με μπρέικ για το 6-3 πανηγυρίζοντας τον σημαντικότερο τίτλο στην καριέρα του μέχρι τον επόμενο....

 

  18 April, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ