Θέμα mesaralive.gr: Μια περιβαλλοντική «βόμβα» μπροστά στα μάτια κατοίκων και τουριστών!

mesaralive.gr  06 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Θέμα mesaralive.gr: Μια περιβαλλοντική «βόμβα» μπροστά στα μάτια κατοίκων και τουριστών!

Οι κάτοικοι φοβούνται ότι οι επιπτώσεις θα είναι πολύ περισσότερες στο μέλλον και θα μεγαλώνουν

Μπροστά στα μάτια των τουριστών που κάνουν βόλτα στο λιμάνι, αλλά και των κατοίκων, βρίσκεται μια περιβαλλοντική «βόμβα»

Αυτή δεν είναι άλλη από τα  εγκαταλελειμμένα σκάφη, τα οποία παραμένουν εκεί εδώ και χρόνια, θέτοντας σε κίνδυνο το θαλάσσιο περιβάλλον.

 Αν και έχουν γίνει προσπάθειες για την απομάκρυνση τους, μέσα από διαγωνισμούς που έχουν προκηρυχθεί,  ως σήμερα, αυτή η διαδικασία δεν έχει καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθεί, αφού οι διαγωνισμοί έχουν βγει άγονοι.

Οι κάτοικοι φοβούνται ότι οι επιπτώσεις θα είναι πολύ περισσότερες στο μέλλον και θα μεγαλώνουν, όσο το θέμα δε λύνεται. Ειδικά τους χειμερινούς μήνες -  όπως επισημαίνουν - ενδεχόμενη βύθιση κάποιου εκ των δύο σκαφών, θα έχει μεγάλες συνέπειες στο θαλάσσιο περιβάλλον. Ήδη οι συνέπειες φαίνονται στον πληθυσμό των αχινών, στα ίδια τα αλιευτικά σκάφη και φυσικά στον Τουρισμό!

Το mesaralive.gr επισήμανε χθες την πιθανότητα που υπάρχει να αλλάξουν τα σχέδια και το λιμάνι του Πλακιά να προτιμηθεί από αυτό της Αγίας Γαλήνης για τη σύνδεση με τη Γαύδο

«Η υπόσχεση που είχαμε λάβει, ήταν ότι τα σκάφη θα παρέμεναν στο λιμάνι για λίγες μέρες, όμως έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια.  Πραγματικά είναι μια εικόνα αποκρουστική για τους επισκέπτες που περπατούν στο λιμάνι. Μάλιστα για τις επιπτώσεις στον Τουρισμό, εξέλιξη που έχει προκύψει πρόσφατα, μετά και από την είδηση για την ερχόμενη δρομολόγηση πλοίου από την Αγία Γαλήνη στη Γαύδο. Μάλιστα λόγω της κατάστασης στο λιμάνι υπάρχει πιθανότητα να χαθεί η ευκαιρία αυτή και το πλοίο να δένει τελικά στον Πλακιά, σε άλλο λιμένα δηλαδή του νότιου Ρεθύμνου!

Όμως πέρα από την άσχημη εικόνα, ελλοχεύουν κίνδυνοι για τους αλιείς», καταλήγει ο κ. Φουντιδάκης

 

mesaralive.gr  06 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα