Θέμα mesaralive.gr: Πως οι τουρίστες εκβιάζουν ξενοδόχους και στα νότια της Κρήτης!

mesaralive.gr  29 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Θέμα mesaralive.gr: Πως οι τουρίστες εκβιάζουν ξενοδόχους και στα νότια της Κρήτης!

Οι ξενοδόχοι και στα νότια του Νομού Ηρακλείου ερχονται αντιμετωποι με τα αρνητικά σχόλια των τουριστών.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ξενοδόχοι και στα νότια του Νομού Ηρακλείου (και όχι μόνο) είναι τα αρνητικά σχόλια των τουριστών.

Σχόλια, τα οποία κάποιες φορές γράφονται επίτηδες, με σκοπό να εκβιάσουν κατά κάποιο τρόπο τον ξενοδόχο για να προσφέρει συνήθως περισσότερες υπηρεσίες στον συγκεκριμένο τουρίστα, από αυτές που ο τελευταίος έχει πληρώσει.

Υπαρχουν τουρίστες που ζητούν ακόμη και παράλογα πράγματα, προκειμένου να μην επιδοθούν στην ανάρτηση αρνητικών σχολίων, σε βάρος των συγκεκριμένων ξενοδοχείων ή καταλυμάτων που επισκέπτονται.

Το θέμα φυσικά είναι παγκρήτιο, καθώς τα περιστατικά που καταγράφονται μέσα από τις metasearch πλατφόρμες, είναι αρκετά.

Και το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό, μιας και υπαρχουν πολλές επιπτώσεις. Καταρχήν η συγκέντρωση αρνητικών σχολίων «ακολουθεί» και αποτελεί αιτία για να ακυρώνονται κρατήσεις ή να μην επιλέγεται το συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Ενώ ακόμη χειρότερα, υπαρχουν και ακυρώσεις συμφωνιών ανάμεσα σε ξενοδοχεία και τουριστικά πρακτορεία!
 
Δυστυχώς πολλοί ξενοδόχοι υποκύπτουν σε αυτό τον εκβιασμό γιατί δυστυχώς, πολλά τουριστικά πρακτορεία λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τη βαθμολογία που συγκεντρώνει ένα ξενοδοχείο.  Ενώ αξίζει να σημειωθεί (για να καταλάβει κανείς το βάρος που δημιουργούν αυτά τα σχόλια), πως ακόμη κι αν αλλάξει για παράδειγμα ιδιοκτησιακό καθεστώς σε ένα ξενοδοχείο που σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει πολιτική και να είναι πλέον άριστο στις Υπηρεσίες του, τα σχόλια των προηγούμενων ετών δε σβήνονται!

Είναι ένα θέμα που απασχολεί του ξενοδόχους, όπως ειχε επισημάνει ο κ Πελεκανάκης, μέσα από το ekriti.gr, αλλά και μαρτυρίες άλλων ξενοδόχων μέσα από το tornosnews.gr

 

mesaralive.gr  29 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα