Θέμα mesaralive.gr: Το «φτερούγισμα» της ψυχής μας

mesaralive.gr  02 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Θέμα mesaralive.gr: Το «φτερούγισμα» της ψυχής μας

Ο λαός μας είναι προικισμένος με το τάλαντο της ποίησης της πηγαίας ανεξάντλητης έμπνευσης – τύχη μεγάλη –για τον ταλαιπωρημένο τόπο μας!

Η κα Στεφανάκη Μαρία – μέλος του μουσικού συγκροτήματος «LABYRYTHMOS» δεν είναι ούτε ποιήτρια, ούτε στιχουργός επαγγελματίας είναι όμως - κι αυτό το ομολογώ εγώ- αστείρευτη πηγή έμπνευσης ποιητικού – στιχουργικού λόγου. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη γραφή  όχι κατά παραγγελία αλλά με έμπνευση, αγάπη, ανησυχία και χαρά συγχρόνως γι αυτό το αποτέλεσμα είναι υπέροχο για όλους εμάς που έχουμε την ευκαιρία να την ακούσομε.

[…] κι έκλωθα κι εξετύλιγα της σκέψης το κουβάρι για να ’ ρθει να με πάρει η νεράιδα μου η καλή[…]. Πόση δύναμη στ’ αλήθεια κρύβει η σκέψη μας! Πόσο ωραίο θα ήταν να στρέψουμε την προσοχή μας στις δυνάμεις του νου μας για να ξετυλίξουμε, όπως μας λέει ο εμπνευσμένος στίχος της Μαρίας, το μπερδεμένο κουβάρι των σκέψεων μας και να δημιουργήσουμε ξανά πολιτισμό μέσω των τεχνών της γραφής, της ποίησης κι όλων των υπολοίπων  για να έρθει ξανά ο ήλιος να φωτίσει τα όνειρά μας και να φτερουγίσει η ψυχή μας.

Τι τόπος παράξενος ο δικός μας!

Με τόση θλίψη γύρω μας και με γελαστούς ανθρώπους. Τι τόπος μαγικός ο δικός μας!

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degIi studi di Napoli “Federico II’].

 

mesaralive.gr  02 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα