Την παρέμβαση του περιφερειάρχη ζήτησαν για το πυρηνελαιουργείο στα Αστερούσια

  04 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Την παρέμβαση του περιφερειάρχη ζήτησαν για το πυρηνελαιουργείο στα Αστερούσια

Συνέχεια αντιδράσεων για το θέμα που ανέδειξε το cretalive

Tην αμετάκλητη αντίθεση τους στην εγκατάσταση του πυρηνελαιουργείου στα Αστερούσια εξέφρασαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Οι αντιδράσεις , για το θέμα που ανέδειξε το Cretalive, συνεχίζονται καθώς οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν με κάθε τρόπο αλλά και με ψήφισμα τους πως το πυρηνελαιουργείο , εντός της ζώνης natura, μπορεί να προκαλέσει τεράστιο οικολογικό έγκλημα αλλά και να επιφέρει προβλήματα τόσο στον τουρισμό όσο και στις ιστορικές περιοχές που γειτνιάζει ( Φαράγγι , Τρυπητή, Λέντας, Καπετανιανά).

Οι κάτοικοι εμφανίστηκαν αγανακτισμένοι και οργισμένοι με μοναδικό αίτημα την ανάκληση της άδειας του πυρηνελαιουργείου που είχε δοθεί από την αντιπεριφέρεια.

Μάλιστα, έκαναν λόγο για "επιλήψιμη εν κρυπτώ αδειοδότηση από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας" και ξεκαθάρισαν πως θα "παλέψουν μέχρις εσχάτων" για να μην επιτρέψουν τη λειτουργία του. 

Όπως τόνισαν, παραπλανήθηκαν όλοι από την αρχική θετική γνωμοδότηση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που μετά την πήρε πίσω ενώ ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι σε δέκα μέρες θα συγκληθούν τα αρμόδια  όργανα για να δουν εκ νέου το θεμα της νομιμότητας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αρναουτάκης: «έχοντας νέα δεδομένα στη διάθεσή μας, και συγκεκριμένα τις μεταγενέστερες απόψεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που αναιρεί την αρχική του θέση και το έγγραφο της Αρχαιολογίας που ζητά προσωρινή παύση οικοδομικών εργασιών, δεσμευόμαστε ότι εντός 10 ημερών με τη βοήθεια των υπηρεσιών μας θα επανεξετάσουμε το όλο θέμα με προσήλωση στην νομιμότητα και γνώμονα  το συμφέρον του τόπου και των κατοίκων».

Αναλυτικά το ψήφισμα:

cretalive.gr

 

  04 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα