Τι αναφέρει ο ΠΟΥ για το εμβόλιο της AstraZeneca

  15 March, 2021 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Τι αναφέρει ο ΠΟΥ για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ραγδαίες οι εξελίξεις σε Γαλλία και Γερμανία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε σήμερα ότι η συμβουλευτική επιτροπή του εξετάζει τις πληροφορίες που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19, όμως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οποιοδήποτε περιστατικό υγείας προκλήθηκε από το εμβόλιο.

Απαντώντας στο Ρόιτερς, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ δήλωσε:

«Μόλις ο ΠΟΥ κατανοήσει πλήρως αυτά τα περιστατικά, τα ευρήματα και οποιεσδήποτε πιθανές αλλαγές στις νυν συστάσεις θα επικοινωνηθούν αμέσως στο κοινό».

«Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι τα περιστατικά προκαλούνται από το εμβόλιο και είναι σημαντικό οι εκστρατείες εμβολιασμού να συνεχιστούν προκειμένου να μπορέσουμε να σώσουμε ζωές και να περιορίσουμε τη σοβαρή νόσο που προκαλεί ο ιός», συμπλήρωσε.

Μετά τη Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία σταματούν τη χρήση του εμβολίου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς μετά τη Γερμανία ανέστειλαν τη χρήση του η Γαλλία και η Ιταλία.

Συγκεκριμένα, λίγη ώρα μετά τη Γερμανία, η Γαλλία αποφάσισε επίσης να «αναστείλει για προληπτικούς λόγους» τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), αύριο Τρίτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισήμανε πως «ελπίζει να ξαναξεκινήσει» γρήγορα ο εμβολιασμός με το εμβόλιο αυτό «εφόσον το επιτρέψει η γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού οργανισμού».

Τη σκυτάλη πήρε και η Ιταλία, όπου ο ιταλικός οργανισμός φαρμάκων Αifa αποφάσισε ότι, για επίσης προληπτικούς λόγους, σταματά η χορήγηση του εμβολίου Αstrazeneca σε όλην τη χώρα.

Η απόφαση ελήφθη και στην Ιταλία εν αναμονή της σχετικής οριστικής απόφασης της αρμόδιας ευρωπαϊκής αρχής, ΕΜΑ.

 

  15 March, 2021 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα