Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

  21 December, 2022 ΑΡΘΡΑ
Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Στη τελική ευθεία προς τις εκλογές, δύο δημοσκοπήσεις καταγράφουν ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, η ΝΔ διατηρεί διαφορά 8 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αυξάνοντας τα ποσοστά της από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ σε πτώση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο του σκανδάλου Qatargate με «πρωταγωνίστρια» την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με την Pulse, το 33% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί σε όλους σχεδόν τους επιμέρους δείκτες διαχείρισης κρίσιμων θεμάτων, όπως εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, οικονομίας, ανάπτυξης.

Pulse: Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, κερδίζοντας μία μονάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στα ίδια με 25,5%, το ΠΑΣΟΚ χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 10% (από 11%), το ΚΚΕ επίσης χάνει μισή μονάδα και βρίσκεται στο 4,5%, η Ελληνική Λύση παραμένει στο 3,5%, ενώ στο 3% μένει το ΜέΡΑ25.


Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα καταγράφει και η πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview για την Politic.

Interview: Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 32,5% (από 32,3%) έναντι 24% (από 25,4%) του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι σήμερα στο 8,5% (από 6,9%).


Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι στο 10% (από 10,2%), το ΚΚΕ στο 5% (από 6,1%), η Ελληνική Λύση στο 4,7% (από 4,8%), το ΜέΡΑ25 στο 3% (από 3,5%), και ακολουθούν η Εθνική Δημιουργία με 1,6%, και οι Έλληνες για την Πατρίδα με 1,5%. Ενισχυμένο είναι το ποσοστό αναποφάσιστων, που από το 8,1% πάει στο 10,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και των δύο δημοσκοπήσεων καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την Pulse, o Kυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 39% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα (διαφορά 11 μονάδων). «Κανείς από τους δύο» απαντά το 28%.


Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Interview, σταθερά υψηλή είναι η καταλληλόλητα για πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς προηγείται με 46% (από 47%), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 30% (από 31%). Και οι δύο καταγράφουν απώλεια μίας μονάδας.

 

  21 December, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα