Τι δεν μας είπε ο πρωθυπουργός από το Ηράκλειο.

γράφει ο Χρήστος Εμμ. Στρατάκης*  27 January, 2023 ΑΡΘΡΑ
Τι δεν μας είπε ο πρωθυπουργός από το Ηράκλειο.


Η επίσκεψη ενός πρωθυπουργού είναι πάντα ένα γεγονός μείζονος σημασίας για μια περιοχή, καθώς δίνεται η ευκαιρία, μεταξύ άλλων, σε αρκετούς φορείς να διατυπώσουν τα αίτηματά τους και να διεκδικήσουν λύσεις στα εκάστοτε προβλήματα. 
Όμως, η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο, μάλλον αρκέστηκε σε επικοινωνιακού χαρακτήρα επισκέψεις και συνεντεύξεις/ομιλίες, παρά σε ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία και πολιτική βούληση για αλλαγές και κυρίως επίλυση χρόνιων προβλημάτων του τόπου μας. 

Κοντολογίς, ο κ.πρωθυπουργός: 

- Δεν μας είπε ότι ακόμα και η νέα συμπληρωματική σύμβαση του αεροδρομίου Καστελλίου είναι λειψή. Ο διάδρομος παραμένει στα 3.200 αντί για 3.800 μέτρα. Δεν περιλαμβάνονται οι μελέτες και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα όλης της λεκάνης. Δεν περιλαμβάνεται για τον δρόμο Καστέλλι-Χερσόνησος, η αναγκαία σήραγγα όπως έχουν προτείνει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης και το ΤΕΕ/ΤΑΚ για να αποφευχθούν περιβαλλοντικές επιπτώσεις εξαιτίας της νέας χάραξης. Δεν περιλαμβάνεται η οδική σύνδεση με το Νότιο παραλιακό μέτωπο. Ούτε μας είπε κάτι για τη σύνδεση του αεροδρομίου με μέσο σταθερής τροχιάς για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών. 
Δεν προβλέπεται, ακόμη, και η αναβάθμιση και βελτίωση της οδικής ασφάλειας των δρόμων σύνδεσης με το Ηράκλειο, αφού η χρήση τους θα αλλάξει ριζικά. 

- Δεν έδωσε καμία απάντηση για τη γραφειοκρατία και την εγκατάλειψη που υφίστανται οι εκατοντάδες σεισμοπαθείς της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου, ένα και πλέον χρόνο μετά τον φονικό σεισμό. 

- Δεν έδωσε απαντήσεις για το ζήτημα των παρακάμψεων του Βόρειου Οδικού Άξονα στις πόλεις της Κρήτης και ειδικότερα για το Ηράκλειο όπου ο ΒΟΑΚ έχει μετατραπεί πλέον σε αστικό δρόμο. 

- Δεν έδωσε απαντήσεις για το μείζον θέμα των εργατών γης και σίγουρα καμία διάθεση για διεύρυνση της λύσης με μετακλήσεις εργατών από τρίτες χώρες ή ακόμα και με την επιδότηση εργασίας σε ανέργους, ώστε να έχουν κίνητρο για απασχόληση στον πρωτογενή τομέα που τόσο έχει ανάγκη τα εργατικά χέρια.

- Δεν είπε κουβέντα σχετικά με τη μείωση των άμεσων φόρων σε βασικά είδη διατροφής, αλλά και στα καύσιμα, που απομυζούν το εισόδημα των πολιτών και δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους, δημιουργώντας πληθωριστική κρίση.

- Δεν ανέφερε τίποτα για το πως θα επιτευχθεί ο στόχος "το 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας να παράγεται από ΑΠΕ το 2030 στην Κρήτη!". Μάλλον πρόκειται για όνειρο θερινής νυκτός που εξέφρασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αφού δεν μας είπε τίποτα για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των δικτύων μεταφοράς του νησιού, μια χαμένη μεγάλη ευκαιρία να υλοποιηθεί μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως έχει επανειλλημένα προτείνει το ΠΑΣΟΚ. 

Αυτά και άλλα πολλά, ΔΕΝ μας είπε ο πρωθυπουργός στο Ηράκλειο, όπου βρέθηκε.

Οι εκλογές όμως πλησιάζουν και ο ελληνικός λαός θα εκφραστεί σύντομα και θα δώσει απαντήσεις στα πολιτικά αδιέξοδα που δημιουργεί η παρούσα κυβέρνηση, σε όλους τους τομείς, από την οικονομία και τους θεσμούς του κράτους μέχρι την καθημερινότητα των πολιτών. 

Με τέτοιες νοοτροπίες που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, με αμφίβολες δημοσκοπήσεις και πληρωμένους κονδυλοφόρους, δεν κυβερνάται ο τόπος.
Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός που θέλει Αλλαγή κι ένα καλύτερο μέλλον.


Χρήστος Εμμ. Στρατάκης
Γεωπόνος, MSc | Πληροφορικός, MSc

 

 

γράφει ο Χρήστος Εμμ. Στρατάκης*  27 January, 2023 ΑΡΘΡΑ