Τι λένε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι Ηρακλείου για την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν

mesaralive.gr  28 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τι λένε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι Ηρακλείου για την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν

Ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου εξέδωσε το Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων Νομού Ηρακλείου. Σε αυτή αναφέρονται τα εξής:

Ενόψει της νέας Τουριστικής Περιόδου υπενθυμίζουμε στους Ξενοδόχους ότι η Συλλογική Σύμβαση των  ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι υποχρεωτική και ως εκ τούτου σκοπός μας είναι να εφαρμοστεί και να τηρηθεί. Φαινόμενα κατά τα οποία εργοδότες καλούν και συζητούν με τους  εργαζόμενους προτείνοντας συμφωνίες υποδεέστερες της Κλαδικής Σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων πρέπει να καταγγέλλονται.

Καλούμε τους εργαζόμενους να ενημερώνονται για τα μισθολογικά όρια  αλλά και για τα θεσμικά δικαιώματά τους από το Σωματείο μας.
Προτείνουμε Εργασιακή Ειρήνη τηρώντας την Εργατική Νομοθεσία  και καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος .
Ξεκαθαρίζουμε εξ’ αρχής ότι εργοδότες που δεν θα σεβαστούν τους εργαζόμενους αθετώντας τη σύμβαση και προχωρήσουν με απειλές και τρομοκρατία σε ατομικές συμφωνίες κατώτερες της Κλαδικής ΣΣΕ με σκοπό να εκμεταλλεύονται εργαζόμενους, θα μας βρουν απέναντί τους στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου με δυναμικές παρεμβάσεις και την ευθύνη δεν θα την έχουμε οι εργαζόμενοι, αλλά οι ίδιοι.
Για συγκεκριμένη ξενοδοχειακή επιχείρηση που προκλητικά επιχειρεί την απόλυση εργαζομένων, αρχικά καλούμε τους υπεύθυνους να ανακαλέσουν τις απολύσεις. Στο πλαίσιο της δημοκρατίας θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα της διεκδίκησης και του δικαίου των δικαιωμάτων τους. Ξεκαθαρίζουμε στους έχοντες την ευθύνη ότι σε περίπτωση που τελικά ισχύσουν οι απολύσεις, ως έχουμε καθήκον με κάθε τρόπο και δη δυναμικό θα παρέμβουμε. Δεν θα ανεχτούμε δικαιολογίες τύπου ¨η χρονιά δεν πάει καλά ¨.

 

mesaralive.gr  28 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ